1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
OKULUMA GÜVENLİ GİDİYORUM PROJESİ
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ.
ŞUBEMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI PİRAZİZ GELECEĞİ HEDEFLİYOR PROJESİ ÇALIŞMA PLANI.
T.C. SARUHANLI KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINAVLARA HAZIRLANMA VE BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI.
Kurullar hangi kurumlarda oluşturulmalıdır?
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İçişleri Bakanlığının 2008/55 Sayılı Genelgesi
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
İSTATİSTİKİ BİLGİLERİN TOPLANDIĞI TÜM MODÜLLERDE YAPILACAK İŞLEMLER
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Projesi Ödül Törenine Hoş Geldiniz
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN
“TÜRKİYE SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM PROGRAMI İL EYLEM PLANI”
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
Bilişim Teknolojisi Sınıfları ile İlgili Genelge ve Yönergeler
MUĞLA REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
DİĞER EĞİTİM KURUMLARINDA DEĞERLER EĞİTİMİ ÇERÇEVE PLANI
Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
DESTEK EĞİTİM ODASI Kaynaştırma eğitimine tabi olanlara sunulan bir hizmet Kaynaştırma uygulamalarının bir parçası ve tamamlayıcısı.
Sınav Rehberliği Konusunda
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
AYDIN ÇOCUK MAHKEMESİ İSMAİL ÇEKİN PEDAGOG
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
OKUL HEMŞİRESİNİN GÖREV YETKİ SORUMLULUKLARI
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
TOWS MATRİSİ G Z F T İzmir İl MEM ARGE.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
MEİS MODÜLÜ BİLGİ GİRİŞİ
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
ÖNCELİK 2: HAYAT BOYU ÖĞRENME FIRSATLARININ VE SUNUMUNUN ARTIRILMASI.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
Destek Eğitim Odaları.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
BİLİM VE SANAT MERKEZİ: ÖĞRENCİ TANILAMA
OKULÖNCESİ İLKOKUL/ORTAOKULORTAÖĞRETİM KURUMLARI ESKİŞEHİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
DANIŞMANLIK TEDBİRİ UYGULAMALARI
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
REHBER ÖĞRETMEN YOL HARİTASI
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Hizmetlerinin Yürütülmesinde Dikkat Edilecek Konular HakKındaki Tarih ve sayılı yazıda yer alan açıklAmaların.
Sunum transkripti:

SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ACİL EYLEM PLANI, 2015

1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim AMAÇ: Eğitim kurumlarında uyuşturucu arzının engellenmesi, talebin önlenmesi, mevcut kullanıcıların ise tedavi sürecine ve sosyal uyum çalışmalarına dahil etmek. HEDEFLER: 1. Uyuşturucu arzının eğitim kurumu içi ve çevresinde ulaşılabilirliğini ortadan kaldırmak. 2. Öğretmen, öğrenci ve ailelerin tümünün uyuşturucu ile mücadelede bilgi ve bilinç düzeylerini artırmak. 3. Uyuşturucu kullanan tüm öğrencilerin tespit edilerek tedavi ve uyum süreci mekanizmalarıyla irtibatlanmalarını sağlamak. Stratejiler Aktiviteler (Faaliyetler) Sorumlu Kurum/ Kuruluş(lar) İşbirliği Yapılacak Kurum/Kuruluş(lar) 1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim kurumları ve çevrelerindeki risklerin tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması 1.1. Özellikle riskli bölgelerdeki eğitim kurumlarının güvenlik kamerası ile bahçe duvarı ve güvenlik görevlisi ihtiyaçları tespit edilerek, eksiklikler giderilecek. 1.2. Öğretmenler haricinde eğitim kurumlarına yönelik hizmet sağlayacak (temizlik personeli, güvenlik görevlisi, kantin görevlisi, okul servisi şoför ve diğer personelleri) kişilerin işe başlamadan önce gerekli güvenlik soruşturmaları titizlikle yapılacak. 1.3. Şehirlerde ve özellikle Eğitim Kurumlarının çevrelerinde bulunan riskli işletme ve terk edilmiş virane mekânlar tespit edilerek sıkı kontrol altına alınacak. 1.1 .Riskli bölgeler belirlenmesi ve gerekli güvenlik önlemleri konusunda eğitimler planlanacaktır. 1.2. Eğitim kurumlarında hizmet verecek kişilerin eğitilmesi ve adli sicil kaydının istenmesi sağlanacaktır. 1.3. Okul çevresinde bulunan riskli işletme ve virane yerlerin belirlenmesi ve eğitim kurumlarına uzaklığının kontrol altına alınacaktır. İLÇE MEM OKUL İDARELERİ 1. İlçe Emniyet Müdürlükleri 2. Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri İLÇE MEM OKUL İDARESİ

AMAÇ: Eğitim kurumlarında uyuşturucu arzının engellenmesi, talebin önlenmesi, mevcut kullanıcıların ise tedavi sürecine ve sosyal uyum çalışmalarına dahil etmek. HEDEFLER: 1. Uyuşturucu arzının eğitim kurumu içi ve çevresinde ulaşılabilirliğini ortadan kaldırmak. 2. Öğretmen, öğrenci ve ailelerin tümünün uyuşturucu ile mücadelede bilgi ve bilinç düzeylerini artırmak. 3. Uyuşturucu kullanan tüm öğrencilerin tespit edilerek tedavi ve uyum süreci mekanizmalarıyla irtibatlanmalarını sağlamak. Stratejiler Aktiviteler (Faaliyetler) Sorumlu Kurum/ Kuruluş(lar) İşbirliği Yapılacak Kurum/Kuruluş(lar) 2. Öğretmen, öğrenci, aile ve eğitim kurumlarında görev yapanların bilgi ve bilinç düzeylerinin artırılması 2.1.Rehber Öğretmenlerden başlayarak eğitim kurumlarının yöneticileri ve diğer çalışanlarına her eğitim dönemi başlangıcında ’’Uyuşturucu İle Mücadele Temel Farkındalık Eğitim Modülü’’ uygulanacak. 2.2. Öğrenci velilerinin bir plan dahilinde Eğitim Kurumuna davet edilerek ‘’Eğitim Kurumuna Uyum ve Beklentiler Eğitimi’’ adı altında; içerisinde sigara, alkol ve uyuşturucu ile mücadele stratejilerine yönelik bilgileri de içeren sağlıklı bir hayat için eğitim modülüne tabi tutulmaları teşvik edilecek. 2.1. Eğitim kurumlarında bulunan öğretmen ve idarecilere yönelik farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliği (TBM) içinde eğitimler planlanacaktır. 2.2. Öğrenci velilerine yönelik TBM kapsamında sağlıklı yaşam çalışmalar planlanacaktır. İL VE İLÇE MEM 1. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2. Sağlık Bakanlığı 3. Türkiye Yeşilay Cemiyeti 4. Yerel Yönetimler OKUL MEM

AMAÇ: Eğitim kurumlarında uyuşturucu arzının engellenmesi, talebin önlenmesi, mevcut kullanıcıların ise tedavi sürecine ve sosyal uyum çalışmalarına dahil etmek. HEDEFLER: 1. Uyuşturucu arzının eğitim kurumu içi ve çevresinde ulaşılabilirliğini ortadan kaldırmak. 2. Öğretmen, öğrenci ve ailelerin tümünün uyuşturucu ile mücadelede bilgi ve bilinç düzeylerini artırmak. 3. Uyuşturucu kullanan tüm öğrencilerin tespit edilerek tedavi ve uyum süreci mekanizmalarıyla irtibatlanmalarını sağlamak. Stratejiler Aktiviteler (Faaliyetler) Sorumlu Kurum/ Kuruluş(lar) İşbirliği Yapılacak Kurum/Kuruluş(lar) 2. Öğretmen, öğrenci, aile ve eğitim kurumlarında görev yapanların bilgi ve bilinç düzeylerinin artırılması 2.3. Öğrencilerin ve kursiyerlerin; uyuşturucu kullanımı ve satışı gibi durumlara şahit olmaları halinde ne yapmaları gerektiğine dair ihbar, kendini koruma, hayır diyebilme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen afiş ve broşürler hazırlanarak okulların görünür yerlerine asılacak. 2.3. Afiş ve broşürler hazırlanarak öğrencilere yönelik maddeden korunma ve hayır diyebilme becerisini geliştirerek farkındalık kazandırılıcaktır. İL MEM 1. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2. Sağlık Bakanlığı 3. Türkiye Yeşilay Cemiyeti 4. Yerel Yönetimler

Aktiviteler (Faaliyetler) Sorumlu Kurum/ Kuruluş(lar) AMAÇ: Eğitim kurumlarında uyuşturucu arzının engellenmesi, talebin önlenmesi, mevcut kullanıcıların ise tedavi sürecine ve sosyal uyum çalışmalarına dahil etmek. HEDEFLER: 1. Uyuşturucu arzının eğitim kurumu içi ve çevresinde ulaşılabilirliğini ortadan kaldırmak. 2. Öğretmen, öğrenci ve ailelerin tümünün uyuşturucu ile mücadelede bilgi ve bilinç düzeylerini artırmak. 3. Uyuşturucu kullanan tüm öğrencilerin tespit edilerek tedavi ve uyum süreci mekanizmalarıyla irtibatlanmalarını sağlamak. Stratejiler Aktiviteler (Faaliyetler) Sorumlu Kurum/ Kuruluş(lar) İşbirliği Yapılacak Kurum/Kuruluş(lar) 3. Uyuşturucu kullanan öğrencilerin tedavisi ve sosyal uyumunun sağlanması 3.1. Uyuşturucu kullandığı tespit edilen çocukların aileleri ile işbirliği içinde bağımlılık ile mücadele eğitimi almış öğretmenler tarafından yakın takibe alınarak ivedilikle tedavi ve sosyal uyum merkezleri ile irtibata geçilip gerekli tedavi ve sosyal uyum programlarına dahil olmaları sağlanacak. 3.2. Bu çocukların tedavi ve sosyal uyum süresince eğitimlerinden geri kalmamaları için gerekli tedbirler alınacak. 3.1. Uyuşturucu kullanan bireylere yönelik bilgilendirici ve eğitici eğitimler düzenlenecektir. 3.2. Uyuşturucu kullandığı tespit edilen çocuklar ile ilgili tedbir alınması ve destek eğitimi verilmesi sağlanacaktır(Hastanede, evde ve okulda). TÜM REHBER ÖĞRETMENLER VE REHBER ÖĞRETMENİ OLMAYAN YERLERDE RAMDAN GÖREVLİ REHBER ÖĞRETMEN Sağlık Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

AMAÇ: Eğitim kurumlarında uyuşturucu arzının engellenmesi, talebin önlenmesi, mevcut kullanıcıların ise tedavi sürecine ve sosyal uyum çalışmalarına dahil etmek. HEDEFLER: 1. Uyuşturucu arzının eğitim kurumu içi ve çevresinde ulaşılabilirliğini ortadan kaldırmak. 2. Öğretmen, öğrenci ve ailelerin tümünün uyuşturucu ile mücadelede bilgi ve bilinç düzeylerini artırmak. 3. Uyuşturucu kullanan tüm öğrencilerin tespit edilerek tedavi ve uyum süreci mekanizmalarıyla irtibatlanmalarını sağlamak. Stratejiler Aktiviteler (Faaliyetler) Sorumlu Kurum/ Kuruluş(lar) İşbirliği Yapılacak Kurum/Kuruluş(lar) 4. Okullarda geçmişte var olan Yeşilay kollarının çağın şartlarına göre yeniden aktif hale getirilmesi 4.1. Okullarda Yeşilay ve Sağlık kulüplerinin ayda en az bir aktivite gerçekleştirmesi sağlanacak. 4.1. Okullardaki sosyal kulüpleri aktif kılmak için öğretmenlerle etkili işbirliği sağlanacaktır. OKUL REHBER ÖĞRETMENİ VE OKUL İDARESİ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yerel Yönetimler

Aktiviteler (Faaliyetler) Sorumlu Kurum/ Kuruluş(lar) AMAÇ: Eğitim kurumlarında uyuşturucu arzının engellenmesi, talebin önlenmesi, mevcut kullanıcıların ise tedavi sürecine ve sosyal uyum çalışmalarına dahil etmek. HEDEFLER: 1. Uyuşturucu arzının eğitim kurumu içi ve çevresinde ulaşılabilirliğini ortadan kaldırmak. 2. Öğretmen, öğrenci ve ailelerin tümünün uyuşturucu ile mücadelede bilgi ve bilinç düzeylerini artırmak. 3. Uyuşturucu kullanan tüm öğrencilerin tespit edilerek tedavi ve uyum süreci mekanizmalarıyla irtibatlanmalarını sağlamak. Stratejiler Aktiviteler (Faaliyetler) Sorumlu Kurum/ Kuruluş(lar) İşbirliği Yapılacak Kurum/Kuruluş(lar) 5. Okullarda uyuşturucu konusunda araştırmalar yapılması 5.1. Yürütülen Araştırmalar (ESPAD) tamamlanacak ve uluslararası standartlar ışığında ulusal ihtiyaçlara yönelik yeni araştırmalar planlanacak. 5.1. İhtiyaç analizleri doğrultusunda öğrencilere, velilere ve öğretmenlere yönelik araştırmalar yapılacaktır. İL VE İLÇE MEM, RAM, OKUL İDARESİ VE REHBER ÖĞRETMENLER Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

AMAÇ: Eğitim kurumlarında uyuşturucu arzının engellenmesi, talebin önlenmesi, mevcut kullanıcıların ise tedavi sürecine ve sosyal uyum çalışmalarına dahil etmek. HEDEFLER: 1. Uyuşturucu arzının eğitim kurumu içi ve çevresinde ulaşılabilirliğini ortadan kaldırmak. 2. Öğretmen, öğrenci ve ailelerin tümünün uyuşturucu ile mücadelede bilgi ve bilinç düzeylerini artırmak. 3. Uyuşturucu kullanan tüm öğrencilerin tespit edilerek tedavi ve uyum süreci mekanizmalarıyla irtibatlanmalarını sağlamak. Stratejiler Aktiviteler (Faaliyetler) Sorumlu Kurum/ Kuruluş(lar) İşbirliği Yapılacak Kurum/Kuruluş(lar) 6. Tüm eğitim kurumlarında yürütülecek uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının standart hale getirilerek sürekliliğinin sağlanması 6.1. ‘’Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Genelgesi’’ yayımlanacak 6.2. Bilim komisyonu onayından geçmiş uyuşturucuyla mücadeleye yönelik eğitim modülleri kullanılacak. 6.1. MEB –Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ”Uyuşturucu Kulanımı ve Bağımlılıkla Mücadele” konulu 2014/20 Nolu Genelgesi kapsamında çalışmalar yapılacaktır. 6.2. Halk eğitim bünyesinde bulunan ‘Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi’ modülünün etkili ve verimli kullanımı sağlanacaktır. İL VE İLÇE MEM, RAM, OKUL İDARESİ VE REHBER ÖĞRETMENLER Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Türkiye Yeşilay Cemiyeti İL VE İLÇE MEM, HALK EĞİTİM MERKEZLERİ