Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP 1 27. TÜRKİYE MESLEKİ EĞİTİM KURULU KARARLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü
ÇIRAKLIK EĞİTİMİYLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
M. E.M. YAPILAN KUAFÖRLÜK MESLEK DALI USTALIK- KALFALIK SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİNDE YAŞANILAN GÜÇLÜKLER Kua.Öğr.FİLİZ YILDIZ.
ŞEREFLİKOÇHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ
SINAVSIZ GEÇİŞTE KİM NEREYİ YAZABİLİR?
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
ERK İSG&İK –
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
TÜRKİYE’DE MESLEKİ EĞİTİM SİSİTEMİ
SUNUM.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) İnşaat Sektörü 24 Aralık 2014.
2014 – 2015 ÖĞRETİM YILI VELİ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ…
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
AYŞE BALDÖKTÜ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ.
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU HİZMETİÇİ EĞİTİM SEMİNERİ 2-4 Aralık 2010 TESK Hotel / ANKARA MESLEKİ EĞİTİM.
Bu Slayt Bodrum esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.
Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü. Merkezimiz, ilk defa 1987 yılında Şebinkarahisar Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü bünyesinde iki yıl büro şeklinde kalfa.
ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ
YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ÇINARLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AKŞEMSETTİN ANADOLU LİSESİ
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Isparta Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü
ve MESLEKLER konusunda geleceğinizi etkileyecek
GEÇİCİ İŞ GÖRMEZLİK - ULUSAL BAYRAM VE GÜNLERİNDE ÇALIŞMA 1 Yrd. Doç. Dr. ALPTEKİN AKTALAY Y.Emre AKARSU.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI
M.T.O.K. NEDİR ?      Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının kısaltılmasıdır. Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu,
OSMANGAZİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM
ALIN TERİ EN BEREKETLİ YAĞMURDUR. “Sanat Altın Bileziktir” SÜREÇİSTATİSTİK VERİLER (ÇIRAK) ŞUBAT SON TOPLANTIDAN SONRA ÇIRAK SAYISI 102.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ
19/06/1986 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu bugün 167 meslekte faaliyet göstermektedir.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ
Bu Slayt Çarşamba esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.
Çocuk ve Genç İşçilerle İlgili Özel Düzenlemelere Uy
BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI Sınav ve Belgelendirme Merkezi
MESLEKİ YETERLİLİK NEDİR?. Ulusal Meslek Standardı Ulusal meslek Standardı (UMS) bir mesleğin başarı ile icra edilebilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu.
ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni. Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda.
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 21 Öğrenci Sayısı : 314 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 16 Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar)
TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU DİYARBAKIR İL MÜDÜRLÜĞÜ
İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİTANIYALIM
MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ ÇIRAKLIK PROGRAMLARI VE UYGULAMALARI
Mesleki Eğitim Merkezleri Genel Tanıtım
İSKENDERUN KAYMAKAMLIĞI İSKENDERUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
KARTAL ŞEHİT BURAK CANTÜRK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
ARDAHAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
SEKRETARYA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM BİRİMİ &
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BANDIRMA’DA BULUNAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİ TANIYALIM
HAZIRLAYANLAR: SELİN AKTÜRK DİLEK AKBULUT
Meslekİ ve teknİk ortaöğretİm sİstemİ
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Sunum transkripti:

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP TÜRKİYE MESLEKİ EĞİTİM KURULU KARARLARI

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP 2 27/1: İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurullarının iş ve işlemlerinin izleme ve değerlendirilmesi için web portalı kurulması. Sorumlu kurum: MEB İş birliği yapılacak kurum/kuruluşlar: ÇSGB, İŞKUR. 27/2: Çıraklık Eğitimi ile ilgili politika ve strateji geliştirmek için ilgili strateji belgelerinin incelenmesi amacıyla ihtisas komisyonu kurulması. Sorumlu kurum: MEB HBÖGM İş birliği yapılacak kurum/kuruluşlar: Kalkınma Bakanlığı, MEB MTEGM, ÇSGB, İŞKUR, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, TESK, TOBB. 27. MESLEKİ EĞİTİM KURULU KARARLARI

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP 3 27/3: 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu çıraklık eğitimi uygulamaları kapsamı dışındaki mesleklerde eğitim ve belgelendirmeye yönelik mevzuat ve uygulamalar ile Meslekî Eğitim Merkezlerinden mezun olan öğrencilerin ustalık belgesi ile birlikte Meslekî Yeterlilik Belgesi almasının da sağlanmasına ilişkin ihtisas komisyonunun kurulması ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesinden sonra çıkarılacak eğitim akreditasyon yönetmeliğine ilişkin görüş oluşturulması. Sorumlu kurum: TESK İş birliği yapılacak kurum/kuruluşlar: MEB, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, MYK, TOBB, TİSK. 27/4: Örgün Mesleki ve Teknik Eğitimde EK-1’de yer alan tablodaki meslek alan ve dalların 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamına alınmasına. 27. MESLEKİ EĞİTİM KURULU KARARLARI

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP 4 27/5: 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 5. maddesi (b) bendi uygulamasında MEB işveren kabul edilmektedir. Bu sebeple 5510 sayılı Kanunun işverenlere getirdiği yükümlülükler (işyeri ve işe giriş bildirgeleri verme, aylık prim ve hizmet belgesi verme, iş kazasını bildirme vb. yükümlülüklerin bu kanunda belirtilen sürelerde yerine getirilmesi) MEB için de geçerli olmaktadır. 5510/5-b bendinde yapılacak değişiklik ile MEB’ in de tıpkı İŞKUR gibi “işveren” ve “işyeri” olarak değil sadece “prim ödeme yükümlüsü” olarak tanımlanması, böylece SGK’ya yapılacak bildirimlerin usul ve esasların da SGK ve MEB arasında yapılacak protokolle belirlenmesi. Sorumlu kurum: ÇSGB (SGK) İş birliği yapılacak kurum/kuruluşlar: MEB, TESK. 27. MESLEKİ EĞİTİM KURULU KARARLARI

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP 5 27/6: 19 yaşından küçükler için çıraklık eğitimi süresince çırak ve kalfaların uzun vadeli sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması ile çıraklık eğitimi süresince ödenen SGK primlerinin borçlanma yoluyla uzun vadeli sigorta primlerinin kişiler tarafından yatırılarak emekliliğe sayılması konusunda maliyet ortaya çıkarılarak bir sonraki toplantıda görüşülmesi. Sorumlu kurum: TESK İş birliği yapılacak kurum/kuruluşlar: MEB, ÇSGB, SGK, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı. 27/7: 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 5. maddesinin (b) bendinde belirtilen çıraklar adına çıraklık süresince MEB tarafından ödenen iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık sigortası prim ödeme süresinin belirlenecek bir yaşa kadar kalfalıkta öngörülecek süreyi de kapsaması. Sorumlu kurum: MEB İş birliği yapılacak kurum/kuruluşlar: ÇSGB (SGK). 27. MESLEKİ EĞİTİM KURULU KARARLARI

6 27/8: Meslekî eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla; aşağıdaki konularda ihtisas komisyonları kurulmasına, a. Çıraklık eğitiminin zorunlu eğitim sistemi içerisinde işleyişine ilişkin düzenlemeler yapılması ve aynı zamanda üçüncü dört yıllık eğitimin çıraklık yoluyla da yapılabilmesi için çalışmalar gerçekleştirilmesi, b. Çıraklık eğitiminde öğrencileri finansal açıdan desteklemeye yönelik çalışmaların yapılması, c. Çıraklık eğitim sistemi ile ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapılarak hedef kitleye yönelik tanıtımların yapılması, Meslekî ve teknik eğitim istatistiki veri altyapısının geliştirilmesi. Sorumlu kurum: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İş birliği yapılacak kurum/kuruluşlar: Kalkınma Bakanlığı, MEB, ÇSGB, İŞKUR, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, TESK, TOBB. 27. MESLEKİ EĞİTİM KURULU KARARLARI Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP

7 27/9: Çıraklık eğitim programlarının ulusal meslek standartları ve yeterliliklere göre düzenlenmesi. Sorumlu kurum: MEB İş birliği yapılacak kurum/kuruluşlar: MYK, TOBB, TESK. 27/10 : 3308 sayılı Kanuna göre, çıraklık eğitimi kapsamındaki; “et ve et ürünleri işlemeciliği” meslek dalı ile pazarlama ve perakende meslek alanının satış elemanlığı meslek dalında, kantin işletmeciliği hariç, 14 uzmanlığın kapsamdan çıkarılması ile ilgili İhtisas Komisyonu kurulması. Sorumlu kurum: MEB İş birliği yapılacak kurum/kuruluşlar: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, TOBB, TESK, TİSK. 27. MESLEKİ EĞİTİM KURULU KARARLARI

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP 8 27/11: 3308 sayılı Kanunun Geçici 8. maddesi çerçevesinde; anılan Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte geçici 1. maddedeki şartlara sahip oldukları halde MEB tarafından ilan edilen tarihlerde belge almak için müracaat edemeyenlere Türkiye Meslekî Eğitim Kurulu 27. Toplantısı kararının Resmî Gazete ’de yayımlandığı tarihten itibaren 6 (altı) ay süreyle bir ek müracaat süresi verilmesi. 27/12: 3308 sayılı Kanun kapsamında yürütülen çıraklık ve kalfalık eğitimlerinin birleştirilerek toplam eğitim sürelerinin en az 6 ay ve en fazla 3 yıl olarak yeniden düzenlenmesi ilgili olarak ihtisas komisyonu kurulması. Sorumlu kurum: TESK İş birliği yapılacak kurum/kuruluşlar: MEB, TOBB. 27. MESLEKİ EĞİTİM KURULU KARARLARI

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 1AĞ İŞLETMENLİĞİ AHŞAP DOĞRAMA İMALATI AHŞAP DOĞRAMA VE KAPLAMACILIĞI AHŞAP İSKELET İMALATI AHŞAP SÜSLEME AHŞAP ÜST YÜZEY İŞLEMLERİ ALÇI MODEL KALIP ANAHTARCILIK VE ÇİLİNGİRLİK AŞÇILIK AVİZECİLİK

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 11AYAKKABI MODELİSTLİĞİ AYAKKABI ÜRETİMİ BARMENLİK BASKI BASKI ÖNCESİ BASKI SONRASI BETONARME DEMİR, KALIPÇILIK VE ÇATICILIK BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEME BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMLIĞI BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 21BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI İŞLEMLERİ (CNC) BOBİNAJ BÜRO MAKİNELERİ TEKNİK SERVİSİ CAM ŞEKİLLENDİRME CAM ÜRÜN ÜRETİMİ CİLT BAKIMI VE GÜZELLİK ÇAY ÜRETİMİ VE İŞLEME ÇELİK GEMİ YAPIMI ÇELİK KONSTRÜKSİYON ÇELİK YAPI TEKNİK RESSAMLIĞI

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 31ÇİÇEK DÜZENLEMECİLİĞİ ÇİNİCİLİK ÇOCUK GİYİM MODELİSTLİĞİ DEKORATİF EL SANATLARI DEKORATİF EV TEKSTİLİ DERİ GİYİM DERİ İŞLEME DIŞ MEKÂN BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DİZEL MOTORLARI YAKIT POMPASI VE ENJ.AY DÖKÜM

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 41EL DOKUMACILIĞI EL VE MAKİNE NAKIŞÇILIĞI ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİSİ ELEKTROMEKANİK TAŞIYICILAR BAKIM ONARIM ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM ENDÜSTRİYEL DOKUMA ENDÜSTRİYEL KALIP ENDÜSTRİYEL ÖRME ERKEK BERBERLİĞİ

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 51ERKEK GİYİM MODELİSTLİĞİ ERKEK TERZİLİĞİ ET VE ET ÜRÜNLERİ İŞLEMECİLİĞİ FIRINCILIK FLEKSO BASKI FOTOĞRAFÇILIK GEMİ BORU DONATIMI GEMİ RESSAMLIĞI GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ GÜVENLİK SİSTEMLERİ

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 61HABERLEŞME SİSTEMLERİ HALI DESİNATÖRLÜĞÜ HARİTA VE KADASTRO HAZIR GİYİM MODEL MAKİNECİLİĞİ HUBUBAT İŞLEME ISIL İŞLEM ISITMA VE DOĞALGAZ İÇ TESİSATI ISITMA VE GAZ YAKICI CİHAZLAR (SERVİS) ISITMA VE SIHHİ TESİSAT İÇ GİYİM MODELİSTLİĞİ

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 71İÇ MEKÂN BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ İÇ MEKAN TEKNİK RESSAMLIĞI İNDİRME İPLİK İŞ MAKİNELERİ BAKIM ONARIMCILIĞI İZABE KADIN GİYİM MODELİSTLİĞİ KADIN TERZİLİĞİ KÂĞIT ÜRETİMİ KALORİFERCİLİK

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 81KAROSERCİLİK KAT HİZMETLERİ ELEMANI KAYNAKÇILIK KESİM KESME ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİ KONFEKSİYON MAKİNELERİ BAKIM ON KUAFÖRLÜK KURU TEMİZLEMECİLİK MAKİNE BAKIM ONARIM MERMER İŞLEME

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 91METAL DOĞRAMA METAL LEVHA İŞLEMECİLİĞİ MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ MİMARİ YAPI TEKNİK RESSAMLIĞI MOBİLYA DÖŞEMECİLİĞİ MOBİLYA İMALATI MOTORLU ARAÇLAR LPG SİS. BAK.VE ON MOTOSİKLET TAMİRCİLİĞİ OFSET BASKI OPERASYON ELEMANI

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 101OTO DÖŞEMECİLİĞİ OTOMASYON SİSTEMLERİ OTOMOTİV BOYACILIĞI OTOMOTİV ELEKTRİKÇİLİĞİ OTOMOTİV ELEKTROMEKANİKERLİĞİ OTOMOTİV GÖVDECİLİĞİ OTOMOTİV MEKANİKERLİĞİ OTOMOTİV MOTOR YENİLEŞTİRMECİLİĞİ ÖN BÜRO ELEMANI ÖN DÜZEN AYARCILIĞI VE LASTİKÇİLİK

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 111PASTACILIK, TATLICILIK VE ŞEKERLEME PEYZAJ PLASTİK İŞLEME PLASTİK KALIP PVC DOĞRAMA İMALAT VE MONTAJCILIĞI REKLAM TABELACILIĞI RESTORASYON REZERVASYON ELEMANI SAAT TAMİRCİLİĞİ SAC İŞLERİ

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 121SANAYİ NAKIŞÇILIĞI SARACİYE MODELİSTLİĞİ SARACİYE ÜRETİMİ SATIŞ ELEMANLIĞI SEBZE VE MEYVE İŞLEME SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ SERBEST SERAMİK ŞEKİLLENDİRME SERİGRAFİ VE TAMPON BASKI SERVİS ELEMANLIĞI SIR ÜSTÜ DEKORLAMA

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 131SOĞUTMA VE İKLİMLENDİRME STATİK YAPI TEKNİK RESSAMLIĞI SÜT İŞLEME TAKI İMALATI (KIY. METAL VE TAŞ İŞL.) TARIM (ZİRAAT) ALET VE MAK.BAK.VE ON TEKNE VE YAT YAPIMI TEKSTİL LABORANTLIĞI TERBİYE TEKNOLOJİLERİ TEZYİNAT TİFDRUK BASKI

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 141TORNADA FORM ŞEKİLLENDİRME VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI VİTRAY VİTRİN KUYUMCULUĞU WEB PROGRAMCILIĞI YAPI DEKORASYONCULUĞU YAPI DUVARCILIĞI YAPI YALITIMCILIĞI YAPI YÜZEY KAPLAMACILIĞI YAPI ZEMİN VE BETON LABORATUVARCILIĞI

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINDAKİ MESLEKLER SIRA MESLEK DALI KAPSAM TARİHİ KALFALIK İÇİN ÖNCE DOĞMUŞ OLMAK 151YÜKSEK GERİLİM SİSTEMLERİ ZEYTİN İŞLEME

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKÎ EĞİTİM KANUNU'NUN GEÇİCİ 1'İNCİ VE 2'İNCİ MADDELERİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNERGE Madde 5- (Değişik:AĞUSTOS 2011/2647 TD) Mesleğinin, Kanun kapsamına alındığı tarihte 18 yaşını doldurmuş olan, mesleği ile ilgili bir işte çalıştığını Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili biriminden aldığı belgeler ile belgelendiren ve Ek-2 form ile müracaat edenlerden Bakanlıkça belirlenip duyurulan tarihler arasında ilgili merkez müdürlüğüne başvuranlar doğrudan kalfalık sınavına alınırlar.Ek-2

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP SAYILI MESLEKÎ EĞİTİM KANUNU'NUN GEÇİCİ 1'İNCİ VE 2'İNCİ MADDELERİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNERGE Uyum eğitimine alınma ve kalfalık belgesinin verilmesi. (3) Madde 6- (Değişik: AĞUSTOS 2011/2647 TD) Mesleğinin, Kanun kapsamına alındığı tarihte mesleği ile ilgili bir işte çalışanlardan 16 yaşını doldurmuş, 19 yaşından gün almamış olanlar, Bakanlıkça duyurulan tarihler arasında ilgili merkez müdürlüğüne başvurarak, çıraklık sözleşmesi düzenlenmesi hâlinde uyum eğitimine alınırlar.

Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP 27 EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞEKKÜRLER TEŞEKKÜRLER