Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BANDIRMA’DA BULUNAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİ TANIYALIM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BANDIRMA’DA BULUNAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİ TANIYALIM"— Sunum transkripti:

1 BANDIRMA’DA BULUNAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİ TANIYALIM
BANDIRMA ETİ HOLDİNG ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ 1

2 BANDIRMA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Adres: 600 EVLER MAH. BELEDİYE EVLERİ SOK. NO / BANDIRMA Telefon: / 81 / 82 Fax: WEB Adresi: 2016 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 177,623

3 BANDIRMA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Bandırma İmam Hatip Lisesi Yaptırma, Yaşatma ve Yardım Derneğince yaptırılan okul, dernek yönetim kurulu kararı ile tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne devredilmiştir. Ağustos 1996 yılında Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile, okulumuz bünyesinde, Anadolu İmam Hatip Lisesi açılmıştır. İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere bünyesinde iki tür okul bulunmaktadır. Mimar Fatih plan ve projesini çizdiği, Tatbikat Camii'nin temeli 17 Mayıs 1981 yılında atılmıştır. 26 Mart 1990 tarihinde okul tatbikat camii ibadete açılırken, 200 öğrencilik pansiyon binasının da temeli atılmıştır. Halen pansiyon binası tamamlanamamıştır. Okul ilk mezunlarını 1983 yılında vermiş olup, bu güne kadar binlerce başarılı öğrenci mezun etmiştir. Anadolu İmam Hatip Lisesi ilk mezunlarını 2002 yılında vermiş olup, daha ikinci yılında, 2003 ÖSS sınavlarında Sözel alanda, mezunlarımızdan Esra ŞENGÜL Türkiye 197.si olarak önemli bir derece elde etmiştir.

4 2016 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 283,026
Bandırma Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adres:Sunullah Mah, 911. Sk, No.2 / Ek Bina Paşamescit Mah, 48. Sk, No.1 Telefon: Fax: WEB Adresi: 2016 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 283,026 4

5 Bandırma Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma Haydar Çavuş Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 1-Bilişim Teknolojiler Alanı: Tanımı: Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. AMACI: Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları ve bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Ağ İşletmenliği, Bilgisayar Teknik Servisi, Web Programcılığı, Veri Tabanı Programcılığı dallarında eğitim verilmektedir. ( Not:Bandırma Haydar Çavuş Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde sadece Web Programcılığı Dal Programı açıktır.)

6 Bandırma Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
 2-Muhasebe ve Finansman Alanı Muhasebe ve finansman, işletmelerin kuruluşu, faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri, raporlama, analiz etme, dış ticaret mevzuatı, gümrük işlemleri, muhasebe kayıtları, finans ve borsa hizmetleri yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Muhasebe, finans ve borsa hizmetleri tüm sektörlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Teknolojik gelişmelere paralel olarak bu meslek de aynı hızla gelişmeye ve değişmeye devam etmektedir. Muhasebe ve finansman hizmetleri bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu, meslek içinde kademelendirme getirdiğinden muhasebe ve finansman alanından mezun olanlar Kanun’da belirtilen şartları yerine getirmek suretiyle bu unvanları kazanabilirler. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Bilgisayarlı Muhasebe, Dış Ticaret Ofis Hizmetleri, Finans ve Borsa Hizmetleri dallarında eğitim verilmektedir. ( Not:Bandırma Haydar Çavuş Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde sadece Bilgisayarlı Muhasebe Dal Programı açıktır.)

7 Bandırma Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  3-Büro Yönetimi ve Sekreterlik Alanı Büro yönetimi, günlük işler, dava hizmetleri, ofis yönetimi, iletişim, bildirimler ve ödemeler, ofis makineleri, sunum, toplantı ve seyahat hizmetleri ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Çağımızda bilgisayarın ve bilgi teknolojilerinin gelişmesi, büro otomasyonunu da beraberinde getirmektedir. Büro otomasyonu, büro hizmetlerinde işlerin elektronik makineler ve bilgisayarlarla yapılması ve yine sonuçlarının bilgisayarlarla denetlenmesi olarak tanımlanmaktadır. Büro otomasyon araçları, başta bilgisayar olmak üzere telefon, faks, teleks gibi iletişim araçlarıyla birlikte daktilo, fotokopi gibi araçlardır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Hukuk Sekreterliği, Ticaret Sekreterliği, Yönetici Sekreterliği dallarında eğitim verilmektedir.  ( Not:Bandırma Haydar Çavuş Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde sadece Ticaret Sekreterliği Dal Programı açıktır.)

8 Bandırma Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  4-Ulaştırma Hizmetleri Lojistik, taşıma, depolama, gümrük ve diğer tedarik zinciri prosedür işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Ulaştırma hizmetleriyle, ürün veya hizmetler hedef pazarlara daha ekonomik ve hızlı bir şekilde ulaştırılmaktadır. Ulaştırma hizmetleri, lojistik faaliyetlerin özünü içermektedir. Lojistik, günümüzde tüm organizasyon ve kaynakları amaca ulaşmak için en uyumlu şekilde hareket ettirebilme yeteneği olarak iş dünyasının gündemine girmiştir. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Lojistik dalında eğitim verilmektedir.

9 2016 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 227,944
Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hacıyusuf Mah. Ortaokul Cad. No.2 Posta Kodu Bandırma Telefon: Fax:   WEB Adresi: 2016 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 227,944

10 Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 1-Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı Konaklama ve seyahat hizmetleri, konaklama tesisleri, konukların karşılanması, konuk ihtiyaçları ve kayıtları, konaklama tesisleri, kat hizmetleri, konuk hizmetleri, departmanın temizlik ve düzeni, tur programları, transfer işlemleri ve konukların karşılanması, yer ayırtma, konaklama işletmeleri ve rezervasyon ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verildiği alandır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Ön Büro, Kat Hizmetleri, Rezervasyon, Operasyon dallarında eğitim verilmektedir. ( Not:Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde sadece Operasyon Dal Programı açıktır.)

11 Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 2-Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Erken çocukluk öğretmen yardımcısının sahip olduğu, çocuğun gelişim ilkelerine uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Meslek liselerinin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olurlarsa lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler. Kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin, özel yuva ve anaokullarının, gündüz bakımevlerinin artmasıyla birlikte çalışma alanı genişleyen bir meslektir. Kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, rehabilitasyon merkezleri ve çocuk kulüplerinde öğretmen yardımcısı olarak görev yapabilirler. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Erken Çocukluk Eğitimi, Özel Eğitim dallarında eğitim verilmektedir.

12 Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 3-Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, ulaştırma araçlarının (gemi, uçak, tren gibi) mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hâle getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Mutfak, Pastacılık, Servis, Bar, Hosteslik dallarında eğitim verilmektedir. ( Not:Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde sadece Mutfak Dal Programı açıktır.)

13 Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 4-Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı altında yer alan saç bakımı, cilt bakımı, vücut bakımı ve makyaj dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Saç Bakımı, Cilt Bakımı, Vücut Bakımı, Masaj dallarında eğitim verilmektedir. ( Not:Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde sadece Cilt Bakımı Dal Programı açıktır.) 5-Gıda Teknolojisi Alanı Gıda Teknolojisi alanı altında yer alan gıda kontrol, süt işleme, hububat işleme, sebze ve meyve işleme, zeytin işleme, çay üretimi ve işleme dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Gıda kontrol, Süt işleme, Sebze ve meyve işleme, Hububat işleme, Zeytin işleme, Çay üretimi ve işleme dallarında eğitim verilmektedir. ( Not:Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde sadece Gıda Kontrol Dal Programı açıktır.)

14 Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi
Bandırma Hafsa Sultan Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 6- Grafik ve Fotoğraf Alanı Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla tasarımları elle ve bilgisayarla sanatsal ölçütler içinde hazırlama, ürün veya konunun fotoğrafını çekme, çektiği fotoğrafları baskıya hazır hâle getirme yeterliklerinin, çeşitli özelliklerdeki klasik veya otomatik banyo ve baskı sistemlerinin çalışmaları hakkında yeterliklerin kazandırıldığı alandır. Görsel ve işitsel teknikler ve medya yapımcılığı sektöründe yaşanan hızlı ve teknolojik gelişmeler Grafik ve Fotoğraf alanını doğrudan etkilemektedir. Grafik ve fotoğraf sanatının temel işlevi bir mesajı iletmek, bir ürün ya da hizmeti tanıtmaktır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Grafik, Fotoğraf dallarında eğitim verilmektedir.

15 2016 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 151,370
Edincik Recep Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çanakkale Yolu 8.km Bandırma Telefon: Fax:   WEB Adresi: 2016 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 151,370 15

16 Edincik Recep Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Edincik Recep Gencer Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 1-Bilişim Teknolojiler Alanı: Tanımı: Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. AMACI: Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları ve bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Ağ İşletmenliği, Bilgisayar Teknik Servisi, Web Programcılığı, Veri Tabanı Programcılığı dallarında eğitim verilmektedir. ( Not:Edincik Recep Gencer Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde tüm Dal Programı açıktır.) 16

17 Edincik Recep Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
2-Elektrik-Elektronik Teknolojiler Alanı: Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı, altında yer alan dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı bugün diğer tüm alanları geliştiren, temel ve üretken bir sanayiye dönüşmüş durumdadır. Alan, bugün kendi tasarım ve teknolojilerini geliştirecek güce ulaşmıştır. Elektrik-Elektronik alanı birçok alanı etkilerken ekonomiye kendi üretimi, ihracatı ve istihdamıyla yaptığı birinci derece katkının yanında, diğer sektörlere olan etkileriyle ikinci derece katkılarda da bulunmaktadır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Bobinaj, Büro Makineleri Teknik Servisi, Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü, Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi, Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım, Endüstriyel Bakım Onarım, Görüntü ve Ses Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Haberleşme Sistemleri, Yüksek Gerilim Sistemleri dallarında eğitim verilmektedir. ( Not:Edincik Recep Gencer Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Endüstriyel Bakım Onarım ve Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü Dal Programı açıktır.) 17

18 Edincik Recep Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
3-Kimya Teknolojiler Alanı: Kimya Teknolojisi alanı altında yer alan Kimya Laboratuvarı, Boya Üretimi ve Uygulama, Lastik Üretimi, Petrol – Rafineri, Petrol – Petrokimya, Deri İşleme ve Proses dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Kimya Laboratuvarı, Boya Üretimi Ve Uygulama, Lastik Üretimi, Petrol-Rafineri, Petrol-Petrokimya, Deri İşleme, Proses dallarında eğitim verilmektedir. ( Not:Edincik Recep Gencer Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Kimya Laboratuvarı Dal Programı açıktır.) 18

19 Edincik Recep Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
4-Makine Teknolojiler Alanı: Makine Teknolojisi alanı; klasik ve bilgisayar kontrollü üretim tezgâhlarında makine imalatı işlemlerini yapma, kalıplama teknikleri, sac metal kalıpları, hacim kalıpları ve iş kalıpları imalatı yapma, iki ve üç boyutlu makine ve mekanizmaları çizimlerini yapma, makinelerin temel bakım ve onarımını yapma, mermer kesme ve işleme tezgâhlarında imalat işlemlerini yapma, endüstriyel döküm ve kalıplama tekniğine uygun üretime yönelik modelleme ve prototiplerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Bilgisayarlı Makine İmalatı, Endüstriyel Kalıp, Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı, Makine Bakım Onarım, Mermer İşleme, Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme dallarında eğitim verilmektedir.   ( Not:Edincik Recep Gencer Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Bilgisayarlı Makine İmalatı ve Makine Bakım Onarım Dal Programı açıktır.) 19

20 2016 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 82,108
Bandırma İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi 600 Evler Mah Sokak No 6 Bandırma Telefon:   Fax:    WEB Adresi: 2016 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 82,108

21 Bandırma İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 1-Bilişim Teknolojiler Alanı: Tanımı: Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. AMACI: Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları ve bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Ağ İşletmenliği, Bilgisayar Teknik Servisi, Web Programcılığı, Veri Tabanı Programcılığı dallarında eğitim verilmektedir. ( Not:Bandırma İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Ağ İşletmenliği ve Bilgisayar Teknik Servisi Dal Programı açıktır.)

22 Bandırma İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 2- Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı; otomotiv üzerinde mekanik, elektrik ve elektronik aksamların bakım ve onarımlarını yapma, otomotiv gövde bölümlerinin onarımlarını yapma, gövde yüzeyleri üzerinde boya ve boya sonrası işlemleri yapma, iş makineleri bakım ve onarımı yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Motorlu araçlar sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşullarının bir sonucu olarak sürekli ve hızlı bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle stratejik bir sektör olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmektedir. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Otomotiv Elektromekanik, Otomotiv Gövde, Otomotiv Boya, İş Makineleri dallarının eğitimi verilmektedir. ( Not:Bandırma İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Otomotiv Elektromekanik ve Otomotiv Gövde Dal Programı açıktır.)

23 Bandırma İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 3- Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı sıhhi tesisat, ısıtma ve doğal gaz bina içi tesisatı, ev ve ticari tip soğutucular, soğuk oda ve depolar, frigorifik araç ve araç klimaları, ev tipi klima cihazları ile iklimlendirme sistemlerinin montajı, devreye alınması, arıza ve bakım işleri ile ilgili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Yapı Tesisat Sistemleri, Soğutma Sistemleri, İklimlendirme Sistemleri dallarında eğitim verilmektedir. ( Not:Bandırma İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde yukarıdaki tüm dal programları açıktır.)

24 2016 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 343,053
Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Orta  Edincik Mah. TOKİ Konutları Işıkpınarı Evleri Küme Evleri No15 Edincik/Bandırma Telefon:  0(266) Fax:     WEB Adresi: 2016 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 343,053 24

25 Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma Akşemsettin Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: Sağlık Hizmetleri Alanı HEMŞİRE YARDIMCISI; sağlık meslek liselerinin hemşire yardımcılığı programından mezun olup hemşire nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenidir. EBE YARDIMCISI; sağlık meslek liselerinin ebe yardımcılığı programından mezun olup ebelerin nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenidir. SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENİ; sağlık meslek liselerinin sağlık bakım teknisyenliği programından mezun olup en az tekniker düzeyindeki sağlık meslek mensuplarının nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık meslek mensubudur.” 25

26 2016 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 167,752
Bandırma Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 17 eylül mah. Atatürk Cad BANDIRMA Telefon:   Fax:   0  WEB Adresi: 2016 TEOG A Grubu Yerleştirme Puanı: 167,752

27 Bandırma Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma Merkez Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 1- Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanı; iç mekân yerleşimlerini planlama ve bilgisayarla çizme, iç mekân ve mobilya elemanlarının üretimini yapma, mobilya süslemelerinden oyma, tornalama ve kakma yapma, mobilya iskeleti ve döşemesi yapma, ahşap doğrama üretimi yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği alandır. Ahşap işlevsel değerleri ile mekânların (estetik değeriyle de yaşadığımız ve çalıştığımız mekânların) kullanışlı, sıcak, sevimli ve renkli bir ortam hâline gelmesini sağlar. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Mobilya ve İç Mekân Ressamlığı, İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi, Mobilya Süsleme Sanatları, Mobilya İskeleti ve Döşemesi, Ahşap Doğrama Teknolojisi dallarının eğitimi verilmektedir.

28 Bandırma Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma Merkez Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 2- Makine Teknolojisi Alanı Makine Teknolojisi alanı; klasik ve bilgisayar kontrollü üretim tezgâhlarında makine imalatı işlemlerini yapma, kalıplama teknikleri, sac metal kalıpları, hacim kalıpları ve iş kalıpları imalatı yapma, iki ve üç boyutlu makine ve mekanizmaları çizimlerini yapma, makinelerin temel bakım ve onarımını yapma, mermer kesme ve işleme tezgâhlarında imalat işlemlerini yapma, endüstriyel döküm ve kalıplama tekniğine uygun üretime yönelik modelleme ve prototiplerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. İnsanın hayat standartları, teknolojik gelişmelere paralel olarak artmaktadır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Bilgisayarlı Makine İmalatı, Endüstriyel Kalıp, Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı, Makine Bakım Onarım, Mermer İşleme, Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme dallarında eğitim verilmektedir.

29 Bandırma Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma Merkez Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 3-Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı, altında yer alan dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı bugün diğer tüm alanları geliştiren, temel ve üretken bir sanayiye dönüşmüş durumdadır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Bobinaj, Büro Makineleri Teknik Servisi, Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü, Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi, Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım, Endüstriyel Bakım Onarım, Görüntü ve Ses Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Haberleşme Sistemleri, Yüksek Gerilim Sistemleri dallarında eğitim verilmektedir.

30 Bandırma Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma Merkez Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 4-Metal Teknolojisi Alanı Metal Teknolojisi alanı; metal ve metal alaşımlarının sıcak ve soğuk olarak şekillendirildiği, ısıl işlemlerin uygulandığı, kaynak uygulamalarının yapıldığı, mekanik ve otomatik yöntemlerle kesme, bükme, delme ve birleştirmelerin yapıldığı, metal ve plastik doğrama işleri, metal süsleme uygulamaları ve çelik konstrüksiyon işlerinin yapıldığı bir alandır. Türkiye’de metal sektörü hızla gelişmekte ve büyümektedir. Ülkemizde küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde çok sayıda nitelikli elemana ihtiyaç duyulmaktadır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Kaynakçılık, Isıl İşlem, Çelik Konstrüksiyon, Metal Doğrama dallarında eğitim verilmektedir.

31 Bandırma Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma Merkez Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 5- Bilişim Teknolojiler Alanı: Tanımı: Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. AMACI: Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları ve bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Ağ İşletmenliği, Bilgisayar Teknik Servisi, Web Programcılığı, Veri Tabanı Programcılığı dallarında eğitim verilmektedir.

32 Bandırma Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Bandırma Merkez Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde Okutulan Alan ve Dal Programları: 6- Gemi Yapımı Alanı Gemi Yapımı alanı; çelik gemi yapımı, gemi ressamlığı, gemi tesisat donatım, tekne resmi, tekne iskeleti, kamara üretimi yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Gemi yapımı sanayisi, değişik sanayi ürünlerinin birleşimini içeren bir imalat sanayisi olma özelliğini taşımaktadır. Birçok yan sanayi ile bağlantılı olmasından dolayı onu sürükleyen, teknolojinin gelişimini destekleyen, iş imkânı sağlayan; demir çelik sanayisi, elektrik-elektronik sanayisi, boya sanayisi, lastik-plastik sanayisi ve makine imalat sanayisine, ülkenin savunma ihtiyaçlarına katkıda bulunan önemli bir sektördür.   Bu Alanda Yer Alan Dal Programları Çelik Gemi Yapımı, Gemi Ressamlığı, Gemi Tesisat Donatım, Tekne ve Yat Yapımı dallarında eğitim verilmektedir.

33 Bandırma-Erdek-Gönen-Manyas Anadolu Liseleri 2016 Taban Puanları
Okul Adı İlçe Kont Taban Puanı Enerjisa Bandırma Fen Lisesi BANDIRMA 120 479,448 Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi 102 462,751 Bandırma Anadolu Lisesi 136 439,090 Gönen Anadolu Lisesi GÖNEN 426,144 Bandırma Ayyıldız Anadolu Lisesi 423,439 Kemal Pireci Anadolu Lisesi 404,606 Gönen Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi 394,692 Erdek Anadolu Lisesi ERDEK 68 369,355 Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi 356,398 Gönen H. Sükriye İpek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 351,613 Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 343,053 Gönen Mustafa Uşdu Anadolu Lisesi 324,392 Haydar Cavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 283,026 Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 227,944 Gönen Anadolu İmam Hatip Lisesi 225,890 Karşıyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi 205,336 Sarıköy Çok Programlı Anadolu Lisesi 198,179 Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesi 177,623 Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 238 167,752 Mirciler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 161,064 34 157,351 Edincik Recep Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 170 151,370 Ahmet Vehbi ÇIKRIKÇIOĞLU Anadolu İmam Hatip Lisesi 147,831 Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 138,188 Gönen Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 110,881 İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 204 82,108 Gönen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 68,190 33

34 Alan seçimi 10. sınıfta başarı durumuna göre yapılacak.
Meslek Liselerinde 10. Sınıfta Alan Tercihleri Nasıl Yapılacak ? Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tercihi yaparken alan olarak değil okul olarak tercih yapılacak. Alan seçimi 10. sınıfta başarı durumuna göre yapılacak. 9. sınıf puanının yüzde 60’ı, ortaokul 5,6,7,8, sınıf ortalamalarının yüzde 40’ı alınacak. Elde edilen toplam Puanınız yüksekse, okulunuzda bulunan istediğiniz bölümü tercih edebilirsiniz. 34

35 Rehber Öğretmen Ümit DOĞAN
SABIRLA DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM 35


"BANDIRMA’DA BULUNAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİ TANIYALIM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları