MESLEKLER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İZCİLİĞİN AMAÇLARI ve TEMEL PRENSİPLERİ
Advertisements

ÇEVREMİZİ ÇİÇEKLERLE GÜZELLEŞTİRELİM
SINIF ORTAMININ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ Fiziksel ortamın önemi nedir?
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Sanat ve Tasarım Bölümü
Reklam Fotoğrafçılığı
HAZIRLAYAN TESLİME ALKAN
NASIL BİR MESLEK İSTİYORUZ?
KEMER HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ. OKULUMUZUN TARİHÇESİ Okulumuz 1992 yılında Kemer Lisesi bahçesindeki tek katlı binada eğitim öğretime başlamıştır.
HAZIRLAYAN: TDE ÖĞRETMENİ BURCU ARICAN
KAZANIMLAR 5. İçinde bulunduğu eğitsel ve sosyal faaliyetlerde işleyen süreçleri demokrasinin ilkeleri açısından analiz eder.
Meslekleri Tanıyalım.
HAZIRLAYAN BEYZA NUR GÖGEN
MESLEKLER VE ÖZELLİKLERİ
Doktor Doktor öncelikle insanların sağlığını koruma, meydana gelmiş hastalıkların ve sakatlıkların tedavi edilmesini sağlamak, sağlık durumunun geliştirilmesini.
İLKER YİĞİT ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKOKULU 4-C SINIFI
Alvin TOFFLER Diyor ki;
6. HASTANE ORGANİZASYONU.
POLİS Ben bir polisim. Suçluları yakalayıp, hapse atarım.
MESLEKLER.
MESLEKLERİ ÖĞRENELİM.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları Eser ÇEKER (M.Sc.)
MÜGENUR BAŞÇOBAN 162 6/B.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
HAZIRLAYAN:AHMET KUTLAY
Öğretim Modeli : Çoklu Zeka
AVUKAT 1.AVUKAT KİMDİR 2.AVUKATIN GÖREVLERİ NELERDİR
MESLEKLeR.
ŞİMDİ CANIM ARKADAŞLARIM HAZIRLADIĞIM
5-S YÖNETİMİ.
Okulöncesi dönemde okuma yazmaya hazırlık çalışmaları
Sağlık Görevlisi Tanım Görevleri Kulanılan Alet ve Malzemeler
BU GÖSTERİMİZDE MESLEKLERİ TANIYACAĞIZ.
DOKTORLUK DOKTOR KİMDİR? DOKTORLARIN GÖREVLERİ?
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BEŞİKTAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ
EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ Dr. Kerim Karabacak
Hazırlayan Veteriner Hekim Mahmut YAZGAN
MESLEKLERİ TANIYALIM
AVUKAT Mesleğin Gerektirdiği özellikler; Akademik ve sözel yetenekleri iyi olan, Olayları derinlemesine araştırma merakı olanlar, Akıcı konuşma becerisi.
BİLGİ, BİLİM VE PSİKOLOJİ
Meslek seçimi ilk ve orta öğretim boyunca verilecek kararlarla ve yapılacak tercihlerle yakından ilgilidir.O halde meslek tercihi lise son sınıftan çok.
NOT TUTMA.
Öğrenme Kaynakları: Okul, Aile, Toplum BÖLÜM 3 Gerek yetişkinler gerekse çocuklar en iyi “yaparak” öğrenirler. Bu nedenle, sosyal bilgiler programı,
MESLEKLER MENÜ: SERBEST MESLEKLER MEMURLAR İŞÇİLER.
ÜNİTENİN ÖRÜNTÜSÜ FİZİKSEL ORTAMIN DEĞİŞKENLERİ FİZİKSEL ORTAMIN ÖNEMİ
ÇEVREMİZDEKİ RESMİ KURUMLAR
Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
Nasıl bir meslek sahibi olacağım ? MUSTAFA KEMAL ÖZDİL- REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
EKONOMİK FAALİYETLERİN SINIFLANDIRILMASI
İLAÇLAR VE BİYOLOJİK ETKİLERİ
SERBEST ETKİNLİKLER DERSİ. Serbest etkinlikler Talim Terbiye Kurulunun tarihli ve 75 sayılı kararıyla ilköğretim 1. kademe literatürüne girmiştir…
AİLEM.
Hasta ve yaralı insanlara bakar ve onların iyileşmesinde de yardımcı olurum. Hastalığın belirtilerini izlerim. Hastalara ilaç veririm. İnsanların hastalık.
MESLEKİ GELİŞİM Konular; kaynakça;
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
HANGİ MESLEĞİ SEÇMELİYİM?
PERSONEL YÖNETİMİ Personel işlevi, işletme işlevleri içinde yer alan kolaylaştırıcı bir işlevdir. Nasıl ki, bir işletmede üretim yönetiminin konusu mal.
MONALİSA İLE EĞLEN!.
İnsanların geçimlerini sağlamak için sürekli yaptıkları işe meslek denir.
MESLEK SEÇİMİ PSİKOLOJİK DANIŞMAN HASAN HÜSEYİN BAKIR.
5-S YÖNETİMİ.
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
Resimle İlgili Meslekler
Ders : Sosyal Bilgiler Öğretmen : Medine Şahin Sınıf: 6(YDA)B No:121 Adı Soyadı : Beyza Özkan.
  İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkiler  Bitki Örtüsü Ve Hayvanlar Üzerindeki Etkiler  Malzemeler Ve Yapılar Üzerindeki Etkiler  Dünya Üzerindeki Uzun.
Matematik ve Hayat Hazırlayan Muhammed Sar ATLI. MATEMATİK NEDİR? Matematik, insanlık tarihinin en eski bilimlerinden biridir. Çok eskiden matematik,
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
Sunum transkripti:

MESLEKLER

POLİS Bireylerin güvenliğini sağlayan, kamu düzenini koruyan ve düzene karşı gelenleri yakalayıp yargı organlarına gönderen kişidir. dersimiz.com

DOKTOR Günümüzde, doktora sahibi olan kişilere verilmekle birlikte, genellikle Tıp Doktoru anlamında kullanılır ve kişilerin adlarından önce gelen Dr. kısaltmasıyla belirtilir.  Bizde hekim olarak anılan bu meslek grubunun tarihi çok daha eskilere dayanır. İbni Sina modern tıbbın babası olarak bilinir ve Avrupa'da Avicenna adıyla ders kitaplarında okutulur.

MARANGOZ Ahşap malzemeleri, isteğe göre işleyerek ve şekillendirerek, binalarda gerekli yerlere yerleştiren veya ahşap eşya yapan kişidir.

ÖĞRETMEN Öğretmenlik; insanları, öğrenmeyi ve öğretmeyi sevenler için ideal bir meslektir. Çünkü öğretmen, sürekli olarak çevresindeki insanlarla etkileşimde bulunur ve onlarla hayatı paylaşmaya çalışır. Ayrıca öğretmen, öğrenmeyi kendisi için alışkanlık haline getirmiş ve bildiklerini öğrencilerine öğretmekten hoşlanan bir kişidir. Bu nedenle öğretmenlik, insanları seven, öğrenmekten ve öğretmekten hoşlananlar için ideal bir meslektir.

ÇİCEKÇİ Kesme çiçek ve iç mekan süs bitkilerinin temini, düzenlenmesi, sunumu ve satışına ilişkin işlemleri yapan kişidir.

ŞARKICI Sözlerinin bütünü veya çoğu şarkılı olarak söylenen müzikli tiyatro eseri olan opera sanatını icra eden kişidir.

YÖNETMEN Sahne Yönetmeni işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak

FOTOĞRAFÇI İcat edildiği ilk zamanlar karmaşık ve şaşırtıcı olan fotoğraf makineleri zamanla bir insanın tanık olduğu ya da yakaladığı görüntüyü başkalarıyla paylaşmasının en etkili yolu hâline gelmiştir. Çok karmaşık bir makine olmadığı sürece bir fotoğraf makinesini eline alan herkes çekim yapabilir. Ancak fotoğraf çekme eylemi okuma-yazmaya benzer. 

VETERİNER - Hayvanların hastalıklarını teşhis eder, -İlaç veya ameliyatla tedaviye karar verir, - Hayvanları hastalıklara karşı korumak için aşı yapar, - Hayvan sürülerini ve mandıraları kontrol eder, - Hayvanların yavrulaması ve bakımı hakkında bilgi verir, -Gıda temizliği ve bulaşıcı hayvan hastalıklarını kontrol eder.

AVUKAT  Bir kimsenin avukatlığını kabul etmeden önce davasını aldığı kişiyi (müvekkilini) dinler, yararlı olabileceğine inanırsa davayı kabul eder,

HAZIRLAYAN ESLEM ZÜMRA ÖNER ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKOKULU 4-C 487