Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MONALİSA İLE EĞLEN!.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MONALİSA İLE EĞLEN!."— Sunum transkripti:

1 MONALİSA İLE EĞLEN!

2 Monalisa Kimin eseri?

3 Da VINCI – BİLİM ADAMI MUCİT – SANATÇI

4 Leonardo da Vinci 15 Nisan 1452’de İtanya’nın Vinci kasabasında doğdu
Büyürken Leonardo hayvanlar ve böceklerden çok etkilendi. Uzun yaşamı boyunca doğa bitkileri, anatomi, suyun hareketi, uçuşun mekaniği ve gözlemlerinin sanatına uygulanmasını hiç bırakmadı.

5 Bir Sanatçı ve Bilim Adamı
Sanatçı ideal bir yüz için insanın kafatasının derinliklerini bile bir bilim adamı olarak inceliyordu. Sanat ve bilimi birleştirirerek kafanın orantıları belirledi.

6 “Bu mekanik yapıyı diyagramlarla tarif edeceğiz”
Leonardo, "insanın yapısı" nın çalışmasını bir bilim haline getirdi. İnsanoğlu'nun iç yapısını göstermeye çalıştı. Çizimleri o kadar doğruydu ki bugün hala anatomi kitaplarının görselleri olarak kullanılıyorlar.

7 Hayvan Çalışmaları Leonardo genellikle insan çiziminde sabırsızdı,
Ancak, hayvanlar için özel bir sevgiye sahipti. Canlı kedi eskizlerini büyük bir sevgi ile çizmiştir. Ejderhaya dönüşen kediye dikkat edin!

8 İnsan ve Yaradılış İlk başta Leonardo, insan vücudunu öğrenmek ve böylece daha gerçekçi bir şekilde çizmek istiyordu. Daha sonra bunun yaratılış bilmecesini çözmesine yardımcı olacağına inanıyordu.

9 Anatomi Çalışması Leonardo insan anotomisini anlamak için sık sık otopsi yapan doktorları izlerdi. Daha sonra kendi başına incelemelere başladı ve gördüğü her şeyi dikkatle çizdi.

10 Bir Mucit Leonardo kuş kanadı çalışmaları sonrasında uçan makine modelleri çizdi. Gerçekten havanlanmakta başarısız olmasına ragmen Aerodinamik konusundaki yaratıcı araştırmaları onu modern uçuşun öncülerinden birine dönüştürdü.

11 Mona Lisa Leonardo Da Vinci Mona Lisa'yı 1506 yılında bir çam ahşabı parçasına boyadı. Sanat tarihinde hiçbir tabloya bu kadar hayranlık duyulmadı. Bunun nedeni büyük olasılıkla çok konuşulan esrarengiz gülümsemedir. Bazıları kendi portresini yaptığını bile idda ettiler.

12 Son Akşam Yemeği Birçok insan Leonardo'nun en büyük eserinin «The Last Supper» olduğunu söyler. Anatomik çalışmalarını İsa'nın ve havarilerin ifadelerinde kullanmıştır.

13 Davinci Kodu Leonardo yazılarını kendi icat ettiği özel bir elyazısını kullanarak İtalyancada yazdı. Ancak, defterlerini inceleyen insanlar uzun şaşırdılar ve sonunda şifresini çözdüler. Sayfanın sağ tarafından başlayıp sola doğru "ayna yazma" yöntemini kullanıyordu. Ancak, diğer insanlara yönelik bir şeyler yazarken normal yönde yazıyordu.

14 İnsan ve Evrenin Gerçek Resmi için Sanatsal ve Bilimsel Bir Araştırma
"Leonardo da Vinci, diğer herkez tamamen uyurken, karanlığın içinde erkenden uyanmış biri gibidir " -Sigmund Freud 

15 Biz bugün ne yapacağız ?

16 Haydi birkaç örnek görelim!

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 BOYAMA ZAMANI!


"MONALİSA İLE EĞLEN!." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları