Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇEVREMİZİ ÇİÇEKLERLE GÜZELLEŞTİRELİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇEVREMİZİ ÇİÇEKLERLE GÜZELLEŞTİRELİM"— Sunum transkripti:

1 ÇEVREMİZİ ÇİÇEKLERLE GÜZELLEŞTİRELİM
HAZIRLAYAN GAMZE BUSE ERTÜRK

2 PROJE ÖDEVİ Proje Konusu: Çiçekler Projenin Amacı: Çevremizi çiçeklerle güzelleştirmek. Projede Kullanılan Araç Gereçler: Toprak, çiçek tohumu, fotoğraf makinesi,su, kalem, bilgisayar, çapa, kürek. Projede Kullanılan Kaynaklar: Çiçekçi, çiçek tohumu, internet, kitaplarım. Proje Süresi: 6 saat

3 Kazanımlar: Veri toplayıp, düzenler. Gözlem yapar. Araştırma yapar
Kazanımlar: Veri toplayıp, düzenler. Gözlem yapar. Araştırma yapar. Öğrendiğini başkalarıyla paylaşır. Zamanını planlar. Etkili sunum yapar.

4 Projenin Aşamaları: Hazırlık: Çevrenizdeki büyüklerden yardım isteyin
Projenin Aşamaları: Hazırlık: Çevrenizdeki büyüklerden yardım isteyin. Araştırma yapın. Kütüphane ansiklopediler, Internet. Projenize kapak sayfası yapın. Kapak sayfanıza adınızı soyadınızı yazın. Uygulama. Projenin yazılması, yapımı ve anlatılması. Sunum. Anlatım, drama.

5 Çiçekler: Mart Ayında Tohum ve Çiçek Ekilir.

6 Çiçek tutkunları havaların ısınmasıyla saksılarını elden geçirir
Çiçek tutkunları havaların ısınmasıyla saksılarını elden geçirir. Çiçeklerin topraklarını havalandırır, kuruyan yapraklarını ayıklar. Unutmayın mart, tohum ve çiçek ekme ayıdır. Eğer sıfırdan başlayıp doğanın mucizelerine gün gün tanık olmak istiyorsanız, sevdiğiniz birkaç çiçeğin tohumunu alıp saksılara ekebilirsiniz. Birkaç günde bir sulanıp, nemli kalmaktan başka bir ihtiyaçları yok. Minik minik filizlenip, zamanla boy verip çiçek açmalarını takip etmek ayrı bir zevk... Papatya, kedi gözü, fesleğen... Tercih sizin...

7 Ben de çevremizin korunmasına ve güzelleştirilmesine katkım olsun istedim. Bu nedenle proje ödevimin konusunu çiçekler olarak belirledim. Projemin amacı çevreyi korumak ve güzelleştirmek. Evimizde bilgisayar olduğu için babam ödevimi bilgisayar kullanarak yapmamı istedi. Babamın da yardımıyla bu ödevi hazırlamaya başladım.

8 Ben hastalığımdan dolayı istirahat ettiğim için babam çiçekçiden çiçek tohumlarını aldı. Çiçek tohumlarını ekeceğimiz yeri annem, babam ve ben ortaklaşa belirledik.

9 Sonra, toprağı belleyip, çapayla güzelce havalandırdık.

10

11 Çiçek tohumlarını toprağa serpiştirdim
Çiçek tohumlarını toprağa serpiştirdim. Daha sonra kuşlar tohumları yemesin diye üzerini toprakla örttük.

12 Bir miktar suyu toprağa dökerek ayrıldık
Bir miktar suyu toprağa dökerek ayrıldık. Tohum ektiğimiz yeri tohumların yeşerip çiçek olması için birkaç günde bir sulayacağım.

13 Ektiğim tohumların üzerine basan olmasın istedim
Ektiğim tohumların üzerine basan olmasın istedim. Bunun için ektiğim yerin etrafına bulduğumuz tahta ya da odun parçalarından çit yaptım. Ektiğim tohumların çiçek olacağı günü merakla bekliyorum.

14 Herkes bu şekilde yaşadığı evin bahçesini ya da çevresini çiçeklerle süslesin. Ne kadar güzel olur. Ayrıca çevremizdeki çiçekleri koparmayalım. Çiçekler yaşasın. Çiçekler dalında güzeldir. Babam hazırladığım bu ödevi power point programı kullanarak sunu haline getirecek. Babam sunuyu hazırladığı zaman arkadaşlarıma bu sunuyu izlettirmek isterim. Çevremizi koruyalım. Çiçekler güzeldir, koparmayalım.

15 Hazırlayan: Gamze Buse ERTÜRK


"ÇEVREMİZİ ÇİÇEKLERLE GÜZELLEŞTİRELİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları