Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Nasıl bir meslek sahibi olacağım ? MUSTAFA KEMAL ÖZDİL- REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Nasıl bir meslek sahibi olacağım ? MUSTAFA KEMAL ÖZDİL- REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMAN."— Sunum transkripti:

1

2 Nasıl bir meslek sahibi olacağım ? MUSTAFA KEMAL ÖZDİL- REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMAN

3 Meslek nedir ?

4 MESLEK NEDİR ? MESLEK ; sürekli bir şekilde yapılan insan ve toplumun maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayan ilgi, yetenek ve kişiliğine Özellikle bireyin ilgi, yetenek ve kişiliğine bağlı olarak öğrenilmiş bir hizmettir.

5

6 Benlik YETENEKLERİMİLGİLERİMBECERİLERİM

7 İLKOKUL ORTAOKUL LİSE ANAOKULU

8 ÜNİVERSİTE

9

10 DÜNYAMIZ UZAYDAN NASIL GÖRÜNÜYOR ? BİR KİTAP YAZABİLİR MİYİM ? DOKTORLARDA HASTA OLUR MU ?

11 MESLEK SEÇİMİ BİREYİN YETENEK İLGİ BECERİLERİNE en uygun olan meslek alanlarına yönelmeleridir

12 MESLEKLER ÖĞRETMEN HAKİM-AVUKAT AŞÇI TERZİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ DİŞÇİ İTFAİYE ERİ DOKTOR

13

14 HUKUK AVUKAT Çalışma Ortamı Avukatlar, büro ve adliye gibi kapalı ortamlarda, gerektiğinde keşif çalışmaları için açık alanlarda çalışırlar.. Avukatlık yoğun sorumluluk gerektiren, hareketli bir meslektir.

15

16 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilerin ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerini gerçekçi ve ayrıntılı olarak tanımalarına, kendilerine açık eğitim, meslek ve iş olanakları hakkında bilgilenmelerine, başkaları ile iyi iletişim kurabilme, doğru kararlar verebilme becerileri geliştirmelerine yardım eden kişidir.

17 Doktor Kimdir ? İnsanlardaki hastalıklara tanı koyan ve onları ilaçlarla veya bazı araçlarla tedavi eden kişidir Ona Hekim de denir

18 Yaralılara yardım etmek Hastalık ve sakatlıkları iyileştirmek Doktorların görevi nedir? İnsanların sağlığını korumak ve geliştirmek Hastalıkları teşhis etmek

19 BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Herhangi bir işi yapmak veya bir sorunu çözmek amacı ile, bilgisayar donanım ve yazılımlarını tasarlayan, gerçekleştiren ve geliştiren kişidir. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Herhangi bir işi yapmak veya bir sorunu çözmek amacı ile, bilgisayar donanım ve yazılımlarını tasarlayan, gerçekleştiren ve geliştiren kişidir.

20 MİMAR Her çeşit yapının, kullanıcıların ihtiyaçlarına ve olanaklarına göre tasarımını yapan ve yapımını denetleyen kişidir. Görevleri Yapılacak binanın şehir imar planına uygun olup olmadığını inceler, Binanın planını çizer, Yapıldığı zaman nasıl bir şekil alacağını gösteren maketler hazırlar, Binalarda değişiklik veya onarım için plan yapar MİMAR Her çeşit yapının, kullanıcıların ihtiyaçlarına ve olanaklarına göre tasarımını yapan ve yapımını denetleyen kişidir. Görevleri Yapılacak binanın şehir imar planına uygun olup olmadığını inceler, Binanın planını çizer, Yapıldığı zaman nasıl bir şekil alacağını gösteren maketler hazırlar, Binalarda değişiklik veya onarım için plan yapar

21 GAZETECİLİK Kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatmak üzere, toplumda meydana gelen olaylarla ilgili bilgi toplayan, bunları değerlendirerek yorumlayan ve anlaşılır bir şekilde bu bilgileri iletişim araçları ile yayınlanmaya hazır hale getiren kişidir.

22 Polis

23 ÇİFTÇİLİK AŞÇI İTFAİYE

24 BAKKAL

25 NE OLURSAN OL İŞİNİ EN DÜRÜST ŞEKİLDE YAP ! Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem- buğday satan bir adama rastladı. Satıcıya: "Nasıl satıyorsun?" diye sordu. Adam da kendince anlattı. O esnada Rasûlullâh sallallâhu aleyhi ve selleme: "Elini onun (buğdayın) içine daldır!” diye vahy (işaret) edildi. Allâh Rasûlü -sallâllâhü aleyhi ve sellem- de elini daldırdı ve buğdayın ıslak olduğunu gördü. Bunun üzerine, “İnsanların görmesi için ıslak olanı üst tarafına koysaydın ya! Aldatan bizden değildir.” (Müslim, İman, 164) buyurdu.

26 VE NE OLURSAN OL KENDİNE ZAMAN AYIR

27


"Nasıl bir meslek sahibi olacağım ? MUSTAFA KEMAL ÖZDİL- REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları