Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ders : Sosyal Bilgiler Öğretmen : Medine Şahin Sınıf: 6(YDA)B No:121 Adı Soyadı : Beyza Özkan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ders : Sosyal Bilgiler Öğretmen : Medine Şahin Sınıf: 6(YDA)B No:121 Adı Soyadı : Beyza Özkan."— Sunum transkripti:

1 Ders : Sosyal Bilgiler Öğretmen : Medine Şahin Sınıf: 6(YDA)B No:121 Adı Soyadı : Beyza Özkan

2 Doktor Nedir? İlk defa bin yıl önce kullanılan Doktor kelimesi Latince de öğretmen anlamına gelmektedir. MS 1000 li yıllarda üniversitenin ortaya çıkmasıyla birlikte akademik bir unvan olarak öğretmenlere Doktor denilmiştir.

3 Doktorlar Ne İş Yapar? Latince öğretmen kelimesinden gelen doktor kelimesi akademik unvan olarak doktora sahibi kişiye verilen addır. Ama günümüzde daha çok tıp doktoru anlamında kullanılır olmuştur. Aslında doktor kelimesinden çok hekim kelimesinin tıp doktoru manasında kullanılması daha doğrudur. Doktor öncelikle insanların sağlığını koruma, meydana gelmiş hastalıkların ve sakatlıkların tedavi edilmesini sağlamak, sağlık durumunun geliştirilmesini sağlama gibi alanlarda çalışan, araştırmalar yapan kişidir. Doktorlar insanları sağlık durumlarını geliştirmek için çalışırlar ama bu tanımın içine hastalıkların tanı ve tedavisinden yeni hastalıkları, ilaçları araştırmaya kadar geniş bir meslek tanımı girmektedir.

4 Doktorların Görevleri Nelerdir? * Hastayı muayene bölümüne alarak hastanın şikayetini sorar. * İlk aşamada steteskopla hastanın sırtını ve göğsünü dinler, hastanın tansiyonunu ölçer. * Sağlıklı olan hiçbir hastalığı olmayan bebek ve yetişkinleri hastalıklardan korumak için aşılar yapar. * Hastanın hastalık durumuna göre özel testler ve röntgen çektirir ve bunları inceler. * Hastaların tekrardan sağlıklı olmaları için tavsiyelerde bulunur, reçete yazar ve hastalığı geçirebilecek ilaçları belirler. * Aile planlaması konusunda danışmanlık görevi yapar. * Sorumlusu olduğu hastane yada benzeri yeri idare eder. * Bulaşıcı hastalıkları önlemek için çalışmalar yaparlar.

5 Doktor Olabilmek İçin Hangi Fakülte Okunur? Lise eğitiminin ardından kazanılan Tıp fakültesinde alınan 6 yıllık eğitim doktor olmak için aranılan temel şart. Eğer hazırlık sınıfı da okunuyorsa bu 7 yıla da çıkabilmektedir. Bu eğitimi aldıktan sonra pratisyen hekim unvanıyla mesleğe başlayan doktorlar, devlete hizmet etme zorunlulukları olduğundan devlet tarafından uygun bir birime atanırlar. Pratisyen hekimler devlet hizmetlerini tamamladıktan sonra diplomalarını alarak mesleklerini sürdürürler.

6 Beni izlediğiniz için teşekkür ederim


"Ders : Sosyal Bilgiler Öğretmen : Medine Şahin Sınıf: 6(YDA)B No:121 Adı Soyadı : Beyza Özkan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları