Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Derslere Etkin Teknoloji Entegrasyonu
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
HOT POTATOES.
PARADİGMA DEĞİŞİMİ Çetin TORAMAN.
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
Senaryolar, öğrenme hikayeleri ve aktiviteleri
Bir İş Planı Yazmanın Ne, Neden
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
HAKKIMIZDA Tam zamanlı İngilizce eğitimi English Kids Academy ile artık çok kolay Kurumumuz 1981 yılından beri yayıncılık alanında edindiği tecrübeyi.
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
Tömük Yeşilyurt İlköğretim Okulu 6.Sınıf Leyla YILMAZ
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
Etkin Çalışma Yöntemleri.
TÖMÜK SİNAN SUVERİR İLKÖĞRETİM OKULU MERSİN - Erdemli Ferda ÇELİK
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
WordPress ile iTEC Öğretmen Bloğu
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
BURSA LİDERLİK FORUMU EKİBİ1. 2 Forum Gündemi  Başlarken | Forumun Tanıtımı  Modül 1 | İyi Uygulama ve Kaynakları İncelemek  Modül 2 | Web.
OKUL ÖNCESİ DÖNEM: İnsan hayatının her döneminde olduğu gibi
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
21. Yüz Yıl Eğitimi Eski Yaklaşım:  Öğretmen ve müfredat odaklılık  Pasif alıcı konunda öğrenme  Bireysel işler ve çalışmalar  Bilgi kazandırmak 
EĞİTİM SİSTEMİ VE ÖLÇMENİN SİSTEMDEKİ YERİ
ETKİNLİK HAYALLERİMDEKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 6. SINIFLAR
AYŞEGÜL ÖÇAL NASREDDİN HOCA İLKÖĞRETİM OKULU ANKARA 2006
Hazırlayanlar : Elmas SOFU Müjde BALBAROS
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Projenin Adı : Verimli ve Doğru Çalışma Bölüm Adı : Sunanın Adı : 1.
Presented By Harry Mills / PRESENTATIONPRO Intel Öğretmen Programı Yeni içerik ve Eğitimlerin Standartlaştırılması Çalıştayı 15 Ocak Mersin Kıdemli.
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ 05/06/2014 ŞANLIURFA FİGEN OĞUZMERT-ÖZGE NALBANTOĞLU ITEC TEMSİLCİLERİ Geleceğin Sınıfının Tasarımı.
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Öğretim Materyallerinin Değerlendirilmesi
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi
E Ğİ T İ MDE YEN İ YAKLA Ş IMLAR TANITIM ÇALI Ş TAYI 22 Haziran 2015 Yıldız Kanlıöz Müdür Yardımcısı (iTEC Temsilcisi)
E ğ itimde Kalite nedir? *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ögrencilerin ihtiyaçlarıdır. *Kalite, amaçlara uygunluktur.
Neler Öğreneceğiz ? eTwinning projeleri nedir ?
Kat Hizmetleri Organizasyonu
Çalışma Yaprağı.
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ VE ÖĞRETİM TASARIMI
Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM
ITEC PROJESİ KAPANIŞ SEMİNERİ TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJELER BİRİMİ AĞUSTOS,2014.
ETwinning Avrupa okullar için topluluk Öğretmenler için Avrupa’da işbirlikçi projeler geliştirebilecekleri ve fikir paylaşabilecekleri, güvenli ve ücretsiz.
ANLATIM YÖNTEMİ BELİRLEME
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEDE HATA Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
“ INDICATE” UZUN SÜRELİ SAYISAL KORUMA SAHA ÇALIŞMASI Hakan Koray OZLUK Bahadır AYDINONAT 15 – 16 Ekim 2012 Ankara.
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
ANLATIMA HAZIRLIK.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ.
Alana Yönelik Teknoloji Eğitimi
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
ADAY ÖĞRETMENİN Öğretme-Öğrenme Süreci (ders verme)
KÜÇÜK MUCİTLER ÖĞRENİYOR VE ÖĞRETİYOR
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE GEZİ ALANLARI VE GÖZLEM
WEB 2.0 ARAÇLARI.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (MSc., MEd.).
ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SUNUSU
  Albany New York Eyalet Universitesi, Birleşmiş Milletler Küresel Sağlık ve Ulusal Hukuk Birliği Merkezi Bu Program Uluslarası Ögrenciler için sunulmuş.
Dijital Öyküleme
* Konunuzu buraya yazın
[Yıl Ekleyin] Okul Yılı Okul Adı Öğretmenin Adı Sınıf
Mustafa Tunalı İ.H.O. Bilişim dersi Ödevi Konu:Eba Tanıtım Ad Soyad:Abdulsamet GÖREN Sınıf:5-F Numara:19 Konu:Eba Tanıtım Ad Soyad:Abdulsamet GÖREN Sınıf:5-F.
* Konunuzu buraya yazın
Sunum transkripti:

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi 07-11 Eylül 2015, İstanbul Zehra SAYIN eTwinning UDS

Geleceğin Sınıfının Tasarımı Senaryo Yazımı Öğrenme Aktiviteleri Öğrenme Hikayesi Ders Planı Hazırlama

BÖLÜM 1 ULUSAL SENARYO YAZILIMI

Ulusal Senaryo Yazımı Tasarım zorlukları nelerdir? Önceliklerimizin belirlenmesi Tasarım zorlukları nelerdir? Tasarım Fırsatları nelerdir? Öğrenme ve öğretmede neleri nasıl geliştirmek istediğinizi belirtiniz. Yenilik-Yaratıcılık-Uygulanabilirlik-Disiplinler arası ve farklı disiplinlerin bakış açısı ile analiz Katılımcılara nasıl etki edecek, nasıl bir gelişime neden olacak?

Ulusal Senaryo Yazımı Etki ve etkileşimi belirtiniz Eğitimde neyi değiştirmek istiyoruz? Senaryonuzda kimler yer alacak? Görev ve sorumlulukları neler olacak? Bu kişileri neden seçtiniz? Bu kişiler gelecek dönemde planlamış olduğunuz Eğitim Senaryonuza neler katacaklar?

Ulusal Senaryo Yazımı Senaryonuzun temel amacı nedir? Senaryo hangi ortamlarda gerçekleştirilecek? (okul, kütüphane, laboratuvar, çevirimiçi alanda) Hangi saatlerde ve hangi günlerde uygulanacak?

Ulusal Senaryo Yazımı Senaryodaki kişilerin hangi aktiviteleri gerçekleştireceklerini listeleyiniz. Sorunu nasıl ele alacaklarını, çözüme nasıl katkı sunacaklarını belirtiniz.

Ulusal Senaryo Yazımı Teknoloji kullanımını açıklayınız. Hangi teknolojik araçlar kullanılacak? Bu araçları kim nasıl kullanacak? Kullanılacak bu teknoloji, başta belirlediğiniz sorunlar ve müfredat konularını ele almanızı nasıl kolaylaştıracak. Sorunların çözümüne edebileceği katkıları detaylandırınız? Kullanım kolaylığı-Hız-Ücretsiz erişim (iTEC inovasyon modeline tekrar bkz. Diğer Kaynaklar (Başka hangi kaynaklara ihtiyaç duyulacaktır?

Ulusal Senaryo Yazımı Verdiğiniz tüm bu yanıtları senaryo yazma örnek şablona yazınız. Senaryonuzu en az 500 kelime ile özetle yazıp anlatınız.

http://itecturkey. org. tr/index http://itecturkey.org.tr/index.php/tuem-oegrenme-senaryolar/oegrenme- hikayeleri-tuem-fazlar http://itecturkey.org.tr/index.php/dokumanlar/oegrenme-senaryolar http://ykmersin.weebly.com/senaryo.html Örnekler

BÖLÜM 2 ÖĞRENME AKTİVİTELERİ

Öğrenme Aktiviteleri Neler Olabilir? Hayal et Araştır Gözlem yap Haritala Verileri analiz et Sına karşılaştır Dene kontrol et

Öğrenme Aktiviteleri Neler Olabilir? Önlem al Uygula Örneklerle açıkla Yansıt (Sözlü ve yazılı anlat) Göster Uzmana sor Geri bildirimleri değerlendir

Hataları yeniliğe dönüştür 1. Hatalarını not al ve gözden geçir İyi hatalar Önlenebilecek hatalar Elimizde olmayan nedenlerle, bizim dışımızda gerçekleşen hatalar (Hata yapma korkusunu aşma, kendine karşı dürüst davranma becerisi) Öğrenme Aktiviteleri Neler Olabilir? Yeniden yap Yansıt Paylaş

http://itecturkey. org. tr/index http://itecturkey.org.tr/index.php/tuem-oegrenme-senaryolar/oegrenme- aktiviteleri http://itecturkey.org.tr/index.php/dokumanlar/oegrenme-aktiviteleri http://ykmersin.weebly.com/ders-planlar305.html Örnekler

BÖLÜM 3 ÖĞRENME HİKAYESİ

Öğrenme Hikayesi Önerilen bu öğrenme aktiviteleri ile Öğrenme Hikayenizi oluşturunuz. Öğrenme Hikayenizi oluştururken değerlendirme kriterlerini dikkate alınız.

Örnekler http://ykmersin.weebly.com/ouml287renme-hikayesi.html http://itecturkey.org.tr/index.php/dokumanlar/oegrenme-hikayeleri http://itecturkey.org.tr/index.php/tuem-oegrenme-senaryolar/oegrenme- hikayesi-oernekleri

BÖLÜM 4 DERS PLANI HAZIRLAMA

Ders Planı Hazırlama Öğrenme Hikayenizden yola çıkarak Ders planınızı yazıp, değerlendirme kriterlerini inceleyiniz.

Örnekler http://ykmersin.weebly.com/ders-planlar305.html http://itecturkey.org.tr/index.php/kaynaklar/dersplanlaridokumanlar

Web 2.0 araçları Web 2.0 araçları seçiminde Öğrenciye uygunluğu Kullanım hızı Kullanım kolaylığı Meb erişim izni O anda ihtiyaç duyulan sorunu gideriyor mu? Ücretsiz mi?