Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WEB 2.0 ARAÇLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WEB 2.0 ARAÇLARI."— Sunum transkripti:

1 WEB 2.0 ARAÇLARI

2 WEB 2.0 NEDİR? Web 2.0 ilk olarak O’Reilly Media tarafından 2004’de kullanılmıştır ve Mono internet olarak kullanılan web 1.0’ın yerini almıştır.

3 Web 1.0 da bütün veri paylaşımları tek bir ana bilgisayardan diğer kullanıcılara ulaşırken, Web 2.0’da paylaşım bütün kullanıcılar arasında gerçekleşmektedir.

4 Bu durum iletişim , veri paylaşımı, sosyal medya araçlarının gelişimine yol açmış ve Eğitim, Ekonomi, Bilim ve projelere global boyutlar kazandırmıştır ve bilgi çağının başlamasına neden olmuştur.

5 Daha geniş bir biçimde Web 2
Daha geniş bir biçimde Web 2.0, kullanıcılarında içerik geliştirebildiği, birbirleriyle işbirliği yapabildiği, kullanıcılar arasında bilgi ve fikir alışverişini destekleyen ikinci kuşak web platformu olarak tanımlanmaktadır

6 Web 2.0 Tabanlı Web Siteleri ve Blogların Özellikleri
Bilgi Araştırma : Arama motorları sayesinde uygun kelime veya doğru bir soru ile arama yaptığımız konu hakkında bir sürü bilgiye ulaşabiliriz. Linkler : Tek yönlü ve iki yönlü link paylaşımı yaparak proje aktivitelerinizi hedef kitlenize daha kolay ulaştırabilirsiniz.

7 Web 2.0 Tabanlı Web Siteleri ve Blogların Özellikleri
Yazarlık ve Yazma : kendi içeriklerinizi oluşturma yayınlama , belirli blog ve sitelere yükleme. Video sunuları, online bültenleri, makaleler bu özelliği kapsamaktadır. Etiketlemeler : Genel olarak bir anahtar kelime ile bütün içeriğin özetlenmesi olarak açıklanabilir. Proje aktivite çıktılarınıza etiketler eklerseniz arabalarda daha kolay bulunabilirler.

8 Web 2.0 Araçları ile Neler Yapabiliriz?
Sosyal ağları kullanabilirsiniz Facebook, Twitter, Linkedin Online İçerik yazabilir ve gönderebilirsiniz. Online anketler, quizler Bloglara yazılar yazabilir yorumlar yapabilirsiniz. Sunu ve farklı çalışmalarınızı paylaşabilirsiniz.

9 Web 2.0 Araçları ile Neler Yapabiliriz?
Hosunuza giden blog ve web sitelerinin liklerini sonra kullanmak üzere sık kullanılan öğelere ekleyebilirsiniz. ( sosyal web imleri / İmleme ) RSS (Zengin Site Özeti) verilerini takip edebilirsiniz. RSS bir sitenin veya blogun günlük haber akışı veya yenilikleri hakkında bilgi veren sunuculardır. Güncelemeler, son haberler ve değişiklikler size aninda iletilir. Online oyun sağlayıcıları ile gerek eğitimsel gerekse eğlenmek için oyunlar oynayabilir ve oluşturabilirsiniz. eTwinning projeleriniz için online videolar sunular e kitaplar dergiler bültenler oluşturabilir ve yayınlayabilirsiniz.

10 Web 2.0 Araçlarının Olumlu Yönleri
Etkileşim, işbirliği ve iletişimi sağlar. Bilgi ve içerik oluşturmayı mümkün kılar Kullanımları hem kolay hem de esnektir. Öğrencilerin hem yazma hem de öğrenme süreçlerinde teknoloji becerilerini geliştirmeyi mümkün kılar.

11 Web 2.0 Araçlarının Olumlu Yönleri
Öğrenciler işbirliğini geliştirici yeni yöntemler öğrenirler. Öğretmen – Öğrenci, Öğrenci – Öğrenci arasındaki mesafeyi azaltır ve daha iyi bir işbirliği sağlar Öğrenimi geleneksel ( Öğretmen, ders kitabı, öğrenci, 4 duvar ) kalıpların dışına çıkarır. Öğretmen rehber, öğrenci ise kendi öğrenmesini oluşturan kişi konumundadır. Web araçları öğrenciler için öğrenmeyi daha anlamlı hale getirir ve öğrenciler daha motive olmuş bir şekilde öğrenme sürecinin bir parçası olurlar ve farklılaştırılmış öğrenme yöntemleri geliştirirler.

12 Web 2.0 Araçlarının Olumsuz Yönleri
Web araçları ile yapılan işbirlikçi çalışmalar bütün çalışma grubu öğrencilerine yada bütün sınıfa açık olduğu için öğrenciler çalışma konusunda tedirgin ve isteksiz olabilirler bunun nedeni yapacakları hataların herkes tarafından görülmesidir. Çalışma esnasında meydana gelen teknik sorunlar ve ya kullanılan bütün bilgisayarların aynı özelliklere sahip olmaması çalışma verimliliğini azaltır. Web 2.0 Araçlarının kullanımları kolaydır fakat öğrenmek zaman alır. Derste ve ya proje etkinlikleri esnasında zaman yönetimi açısından problem oluşturabilir.


"WEB 2.0 ARAÇLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları