Professor Kay Livingston İstanbul. İskoçya’daki 1 + 2 Dil Politikası Avrupa Birliği’nin 1+2 modeline dayalı olarak okullarda dil öğretimi ile ilgili bir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Derslere Etkin Teknoloji Entegrasyonu
Advertisements

Yaşam Boyu Öğrenme S Kaynak II; Eğitimde Program Geliştirme Yazar;Ö.DEMİREL Hazırlayan; Cemil YAYLAR Ders Sor.; Doç. Dr. Nasip DEMİRKUŞ.
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
OKULUMA GÜVENLİ GİDİYORUM PROJESİ
Çocuğunuza Dair Hayallerinize Değecek Bir Okul
YAŞAYAN İNGİLİZCE.
Spor Pedagojisi.
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
Kalite İlkelerinin Geliştirilmesi ve Uygulanmasında ve Uygulamaların Niteliğinin Garanti Edilmesinde «Adım Adım Derneği’nin» (ISSA) Deneyimi Mihaela Ionescu,
PROBLEME DAYALI ÖĞRENİMDE DEĞERLENDİRME
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli ve Bilgisayar Destekli Eğitim
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
Buluş Yoluyla Öğrenme.
ÖĞRETİM MODELLERİ S.59-74; 1-Carroll’in Okullarda Öğrenme Modeli 2-Bloom’un Tam Öğrenme Modeli 3-Gardner’in Öğretimde Çoklu Zeka Kuramı Kaynak;Öğretimi.
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
Yeni alınan deneyimsiz personelin yetiştirilmesi veya
VİZYONU İngilizce eğitimi alan, ama konuşamayan nesillere son vermek.
Company name UZAKTAN E Ğİ T İ M. İ Ç İ NDEK İ LER Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
AVRUPA BİRLİĞİ VE EĞİTİM POLİTİKASI
Yerel ihtiyaçlara uygun kalite güvencesi:
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİNDE TEMEL KAVRAMLAR
Örnek Olay Öğretim Yöntemi
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
Eğitimde Program Geliştirme Temel Kavramlar
Hazırlayanlar: Mustafa Safa Horpan Özlem Çetin Sibel Temizel
Yrd Doç. Dr. Cenk Akbıyık Öğretim İlke ve Yöntemleri
Bilgisayar Destekli Eğitim
Durumlu Öğrenme (Situated Learning)
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
Kültürel amaçlı teknoloji kullanımı : çevrimiçi öğrenen toplulukları oluşturma.
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
Okul Temelli Mesleki Gelişim Kılavuzu
Okul Öncesi Eğitimden İlköğretime Geçiş.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİNİN GÖREVLERİ
İ NG İ L İ ZCE Ö Ğ RETMENL İĞİ DERSLER İ N İ N SWOT ANAL İ Z İ Grup: Fireflies.
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
Bilgilendirme Toplantısı
- Politika ve Yenilik Komitesi toplantısı Marc Durando Avrupa Okul Ağı etkinlikleri sunusu.
Eğitim hakkı, ayrım gözetilmeksizin herkesin sahip olması gereken, vazgeçilemez ve devredilemez bir haktır. Eğitim hakkı, başta çocuklar olmak üzere herkesin,
Eğitimin ve Toplum.
KISIM 4 Sınıfta Biliş BÖLÜM 15 Fen Bilimlerinde Bilişsel Yaklaşımlar.
ÖĞRETMEN EĞİTİMİNDE GELİŞMELER VE UYGULAMALAR
Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü
GENEL ÖNERİLER. ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE NE TÜR PROGRAMLAR/ MÜDAHALELER ETKİLİ? BİREYSEL DÜZEYDE MÜDAHALELER: Bu kategorideki programlardan/müdahalelerden.
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda.
E ĞITIMDE P ROGRAM G ELIŞTIRME T EMEL K AVRAMLAR Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Eğitim Psikolojisi Yrd Doç. Dr. Cenk Akbıyık
Milli Eğitim Dergisi Yıl 2000 Sayı 146.
Yapılandırmacılık (Oluşturmacılık / Constructivism)
AİLE, ÇOCUK, ÖĞRETMEN İLETİŞİMİNİN ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Yapılandırmacı Öğrenme
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
BE BEP NEDİR ?.
Eğitim; bireyin içinde yaşadığı toplumda yeteneğini, tutumlarını ve olumlu değerdeki diğer davranış biçimlerini geliştirdiği süreçler toplamıdır. Bireyin.
Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu
PROGRAMA SÜREKLİLİK KAZANDIRILMASI.
Sunum transkripti:

Professor Kay Livingston İstanbul

İskoçya’daki Dil Politikası Avrupa Birliği’nin 1+2 modeline dayalı olarak okullarda dil öğretimi ile ilgili bir normun geliştirilmesi Anadillerine ilaveten iki dil.

Tavsiyeler Erken yaşlarda dile erişim. İlköğretim düzeyinde çocuklara dil eğitimi İlk ve orta öğretim okulları arasındaki ortaklıkların geliştirilmesi * Teknolojinin daha yoğun ve daha etkin bir şekilde kullanılması Gençlerin dil öğrenimi ve diğer kültürlere olan ilgisinin arttırılması yönünde anadili o dil olan ve akıcı olarak o dili konuşanlara düzenli erişimin sağlanması İskoçya Raporu 2012’de Yer Alan Dil Politikası

İlkokulun ilk yılları için tavsiyeler Şarkılar, oyunlar, doğrudan öğrenme, ikili ve grup faaliyetleri gibi farklı farklı yaklaşımları kullanarak sesleri tanıtma. Öğrencilerin bir konuyu ya da konunun bir kısmını yabancı dil aracılığıyla ve iki amaç ile öğrenmesi: İçerikle birlikte aynı anda başka bir dil öğrenilmesi. Dil öğrenimine yönelik okulun tamamının kapsandığı yaklaşımlar.

Küçük çocuklara (5 yaşından itibaren) yabancı dil öğretimine başlanması. Kabiliyet gözetmeksizin bütün çocuklara yabancı diller öğretilmesi. Anadili farklı çocuklara yabancı diller öğretilmesi. Öğretmen bilgi ve uzmanlığı ile:

‘Yabancı dil öğretmenlerinin’ dil ve pedagojik becerileri yabancı dil öğretimi için yeterli değildi.’ ‘Öğrenenlerin kaliteli yabancı dil öğretimine erişimi konusunda hakkaniyet olmaması.’ Araştırmada belirlenen değişiklikleri yapmanın güçlükleri

Değişimin uygulanması sürecindeki güçlükler Araştırmaya göre : İstenilen İngilizce dil öğrenimi çıktıları ile mevcut ölçme değerlendirme uygulamaları arasındaki tutarsızlık’. Ölçme değerlendirme uygulamaları ile sınav sistemleri dil programlarının amaçları ile uyuşmamaktadır.’ ‘İngilizce dil eğitim reformu; ölçme ve değerlendirme sistemi programlarla uyumlu hale getirilmezse, başarısız olacak gibi görünmektedir.

Öğretmenler ve okul yöneticilerinin süreçle ilgili yaşadıkları güçlükler Uyum Ölçme değerlendirme süreçlerinin eğitim hedefleriyle uyumlu hale getirilmesi. Müfredat Ölçme değerlendirme Pedagoji Öğretmen eğitiminin uyumlu hale getirilmesi

Öğretmenlerin kimlikleri ve inançları...ve değerlerine ile ilgili güçlükler Pek çok öğretmene göre ihtiyaç duyulan değişiklikler aşağıdaki unsurların yeniden tanımlanmasını gerektirmektedir: Öğretim yaklaşımlarının etkin öğrenme için ne denli olduğuyla ilgili derinden işlemiş görüşler ve Öğretmenin tanımı ve 21. yy’ın öğrenme ortamlarında “öğretim”in ne anlama geldiği.

(Glasgow Üniversitesi, 2010) Bireysel Öğrenme İhtiyaçlarının Anlaşılması Program değişim sürecinde İHTİYAÇLARIN SÜREKLİLİĞİ Değişime hazır ve adapte olabilme Öğrencilerin eğitim ve öğrenim süreçlerini kolaylaştırabilme Eğitim ve öğretimin anlaşılması Ortaklıklar halinde çalışmaya hevesli olma ve çalışabilme Değişimden korkma Öğretmen kimliğinin anlamını yitirmesi İzlemeye dayalı açık bir program yapısına duyulan ihtiyaç Değerlendirmelere dayalı Öğrencilerin kontrolünü kaybetme hissi Etkili öğrenmeyi neyin sağladığı ile ilgili farklı inançlar (Livingston, 2012)

Öğretmenlerin kalitesi önemlidir Ek diller de dahil olmak üzere dil sürecine dahil olan yüksek kalitedeki öğretmenler, 1+2 dil politikasının uygulanma sürecinin merkezinde yer almaktadır. Dolayısıyla, Yüksek kalitede öğretmen eğitimi önemlidir...

21. Yüzyılda Öğretmenler...aynı programların, çoğunlukla aynı faaliyetlerle tüm çocuklara verilmesi yaklaşımından uzaklaşan....

Öğrenme sürecine aktif olarak katılan öğrenciler Yapıcı : çünkü çocuklar kendi bilgi ve becerilerini aktif olarak kendileri oluşturuyorlar, Kendi kendini düzenleyen: öğrenmek için strateji kullanma sürecine aktif olarak dahil olan çocukları kapsıyor, Özetten çok içeriğe uygulanan iyi yerleştirilmiş ve en iyi şekilde anlaşılarak uygulanan bir süreç Tek kişilik yerine işbirliğine dayalı bir faaliyet (De Corte, 2010).

Öğrenenler olarak öğretmenler Yapıcı : çünkü öğretmenler kendi bilgi ve becerilerini aktif olarak kendileri oluşturuyorlar, Kendi kendini düzenleyen: öğretmenler öğrenmek için strateji kullanma sürecine aktif olarak katılıyor, Özetten çok içeriğe uygulanan iyi yerleştirilmiş ve en iyi şekilde anlaşılarak uygulanan bir süreç Tek kişilik yerine işbirliğine dayalı bir faaliyet (De Corte, 2010).

(Timperley et al, 2007) Etkin Öğretmen Öğrenimi Yeni bilgilerin gözden geçirilerek geliştirilmesine yönelik tekrarlanan olanaklar Yeni bilgilerin/uygulamaların geliştirilmesine yönelik faaliyetler /destek ve güçlükler Yeni öğrenmeye başlamak için katalizör Yeni Öğrenme Yeni öğrenmenin anlam kazanması ve uygulamaya konmasına yönelik faaliyetler ve gerekli destek

Herkes her beden giyemez! Mesleki gelişimin anlaşılması; öğretmenler için planlanan ve öğretmenlere verilen kurslar, seminerler, çalıştaylar ve faaliyetlerin ötesine ulaşmalıdır. Öğretmenlerin mesleki gelişiminin kendi mesleki öğrenme ihtiyaçları ve öğrencilerinin ihtiyaçları ile daha uyumlu hale gelmesi. (Livingston, 2013)

İletişim Bilgileri Profesör Kay Livingston Glasgow Üniversitesi Sosyal Bilimler Koleji Eğitim Okulu St Andrew’s Building 11 Eldon Street Glasgow G3 6NH Scotland, UK