Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 2005 Performans Programı Salim DEMİRHAN Devlet Bütçe Uzmanı 12 Ocak 2004 T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

BELEDİYELERDE FAALİYET RAPORU
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
1 Ahmet DEMİRCAN Daire Başkanı 22 MAYIS ANTALYA PERFORMANS BÜTÇE VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI.
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANLAMA ÇALIŞMASI
Stratejik Planlama Doç. Dr. Mehmet İ. YAĞCI Mersin Üniversitesi
MALİYE SGB.NET Maliye Bakanlığı- SGB-Bilgi Paylaştıkça Çoğalır-2009.
Ahmet Emre Öz Maliye Uzmanı 21 kasım 2013
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Doç. Dr. Ahmet KESİK Strateji Geliştirme Başkanı.
Bütçe Sisteminin Yasal Düzenlemesi
MALİYE SGB.NET SİSTEMİ DEVİR PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİ
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI
Yrd. Doç. Dr. Fevzi ENGİN A.İ.B.Ü.İ.İ.B.F
GELENEKSEL KAMU YÖNETİMİ ANLAYIŞI
Genel İdari Yapı Ferhan ERGÜN –Maliye Uzmanı
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI Kurum ve Süreç Performans.
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Başbakanlık Proje Grubu Ankara 3 Şubat Mevzuat Merkezî yönetim bütçe kanununda; yılı ve izleyen iki yılın gelir ve gider tahminleri, varsa bütçe.
PERFORMANS PROGRAMI NEDİR VE NASIL HAZIRLANIR
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE (HSSGM) STRATEJİK PLANLAMA ÇALIŞMALARI Volkan Erkan 12 Ocak 2005.
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri ve Beklentiler Raporu.
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
1 MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME Abdülkadir GÖKTAŞ Daire Başkanı 23 Mayıs 2006.
Başbakanlık Proje Grubu Ankara 3 Şubat Mevzuat Kanun, kalkınma planları ile ilgili yatırımlar veya bir yıldan fazla sürecek iş ve hizmetler için.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KAMU İDARELERİ İÇİN STRATEJİK PLANLAMA KILAVUZU GELECEĞE YÖNELİM 2 1 Mehmet ÇİÇEK Millî Eğitim Uzman Yardımcısı.
Performans Programları/ Eylem Planları
Strateji Geliştirme Başkanlığı
2008 Yılı Analitik Bütçe Sınıflandırması T.C. MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE ÇALIŞMALARI ARALIK 2007.
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
Kırklareli İ l Milli E ğ itim Müdürlü ğ ü Ar-Ge Birimi MAL İ YETLEND İ RME Esra ERARSLAN.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI; *Harcamanın (Giderin) sınıflandırılması 4 bölüm *Harcamanın (Giderin) sınıflandırılması 4 bölüm 13 basamaktan oluşur. 13.
GENEL BÜTÇENİN HAZIRLAMA SÜRECİ Emine ŞAHİN Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
1İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı1 İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 2014 T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ.
YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE SUNUŞ KONUŞMASI (TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu) MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 26 Ekim 2010.
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2011 MALİ YILI BÜTÇE HAREKETLERİ.
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2009 BÜTÇE HAREKETLERİ.
Stratejik Planlama ve Performans Esaslı Bütçeleme MADDE 9 : Kamu idareleri; kalkınma planları, programlar, ilgili mevzuat ve benimsedikleri temel ilkeler.
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2010 BÜTÇE HAREKETLERİ.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
BÜTÇE TEKLİFİ HAZIRLAMA KLAVUZU
MALİ POLİTİKALARIN KAMU HASTANELERİNE YANSIMALARI
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME VE FAALİYET RAPORU
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
STRATEJİK YÖNETİM SİSTEMİ
Sunum transkripti:

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 2005 Performans Programı Salim DEMİRHAN Devlet Bütçe Uzmanı 12 Ocak 2004 T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

27/2 Performans Esaslı Bütçeleme  Kamu idareleri tarafından hazırlanan stratejik planlarda yer alan misyon, vizyon, stratejik amaç ve hedeflerle uyumlu bütçelerin oluşturulmasını öngören ve kaynakların bu amaç ve hedefler doğrultusunda tahsisini ve kullanılmasını performans programları aracılığıyla sağlayan, performans göstergeleri ile uygulama sonuçlarını takip ve kontrol eden ve raporlayan bir bütçeleme tekniğidir.

27/3 Temel Unsurlar Stratejik Plan Stratejik Plan Performans Programı Performans Programı Faaliyet Raporu Faaliyet Raporu

27/4 Misyon/Vizyon Ülkemiz ve dünya sağlığının korunmasına katkıda bulunmak amacıyla, uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan yetki ve gelirleri kullanarak, Türk boğazları ile hudut ve sahillerde sağlık denetimleri yapmak, uluslararası geçerliliği olan sertifikaları düzenlemek ve uluslar arası yayılım gösteren bulaşıcı ve salgın hastalıkların ülkemize girmesini ve çıkmasını önlemek Uluslararası temasın olduğu yerlerde, esnek yapılanma ve kalite anlayışına sahip uluslararası normlarda, etkin sağlık denetimi yapan sağlık hizmeti veren ve norm belirleyen şeffaf, saygın bir otorite olmak

27/5 Stratejik Amaçlar  Uluslararası temasın olduğu yerlerde sağlık denetimlerinin, standartlara uygun, etkin ve eksiksiz olarak yerine getirilmesi  Yurtdışına seyahat eden vatandaşlarımızın gittikleri ülkelerde bulaşıcı hastalıklardan etkin korunmasını sağlamak  Genel Müdürlüğümüzce verilen uluslararası geçerliliği olan belgelerin standartlara uygun olarak düzenlenmesini sağlamak  Ödeme sisteminin kolaylaştırılması da dikkate alınarak gelirlerin tam olarak tahsil edilmesi  Örgütsel etkinliğin arttırılması

27/6 Öncelikli stratejik amaç ve hedeflerin belirlenmesi  Orta ve uzun vadeli stratejik amaç ve hedeflerin plan dönemi içerisindeki yıllarda, hangi sırayla, hangi yoğunlukta, hangi öncelikte yapılacağının belirlenmesidir.  Orta Vadeli Program  Orta Vadeli Mali Plan  Günün ekonomik koşulları  Bütçe imkânları  Ödenek teklif tavanları  Hükümet politikaları  Teknolojik gelişmeler vb.

27/7 Performans hedeflerinin belirlenmesi  Performans hedefleri, stratejik hedeflere ilişkin olarak bir mali yılda ulaşılması gereken performans seviyelerini gösterir.  Performans hedefleri çıktı-sonuç odaklıdır.

27/8 Stratejik Amaç I Â Pratika işleminin standartlara uygun olarak yapılma oranı 2005 yılında % 61’e çıkarılacaktır VY Toplam serbest pratika sayısı Standartlara uygun serbest pratika sayısı SH I.1 SH I.1 Bütün Limanlarımıza gelen gemilerde yapılan pratika işleminin standartlara uygun olarak yapılma oranı 2009 yılı sonuna kadar % 99 oranına çıkartılacaktır.

27/9 Stratejik Amaç I Â Pratika yapılamama oranı 2005 yılında % 27 düşürülecektir Türk boğazlarından geçip Türk limanlarına uğramayan gemi sayısı Transit pratika sayısı SH I.2 SH I.2 Türk Boğazları’nı kullanan gemilerde pratika yapılamama oranı 2009 yılı sonuna kadar % 5’e indirilecektir.

27/10 Stratejik Amaç III Â 2005 yılında uluslararası nitelikli belgelerin % 50’si standart prosedürlere uygun olarak verilecektir. VY Verilen belge sayısı Standartlara uygun verilen belge sayısı SH III.1 SH III yılı sonuna kadar uluslararası nitelikli belgelerin standart prosedürlere uygun olarak verilmesi sağlanacaktır.

27/11 Stratejik Amaç IV Â 2005 yılında tahsilatın % 70’i banka aracılığı ile yapılacaktır Toplam tahsilat sayısı Banka aracılığı ile yapılan tahsilat sayısı SH IV.1 SH IV yılı sonuna kadar tahsilatların tamamı bankalar aracılığıyla yapılacaktır.

27/12 Faaliyet ve Projelerin Belirlenmesi Faaliyet ve proje, belirli bir amaca ve hedefe yönelen ve başlı başına bir bütünlük oluşturan yönetilebilir ve maliyetlendirilebilir üretim veya hizmet birimidir. Faaliyet ve proje, belirli bir amaca ve hedefe yönelen ve başlı başına bir bütünlük oluşturan yönetilebilir ve maliyetlendirilebilir üretim veya hizmet birimidir. Öncelikli stratejik amaç ve hedefleri gerçekleştirmek üzere hangi tür faaliyet ve projelerin yerine getirileceğine karar verilir. Öncelikli stratejik amaç ve hedefleri gerçekleştirmek üzere hangi tür faaliyet ve projelerin yerine getirileceğine karar verilir. Stratejik amaç ve hedefler ile performans hedefleri, idarenin neyi başaracağını, faaliyet ve projeler ise bunun nasıl başarılacağını ifade eder. Stratejik amaç ve hedefler ile performans hedefleri, idarenin neyi başaracağını, faaliyet ve projeler ise bunun nasıl başarılacağını ifade eder. Harcama birimlerini içerir. Harcama birimlerini içerir. Faaliyet ve projeler performans esaslı bütçe uygulamasının temelini oluşturur. Faaliyet ve projeler performans esaslı bütçe uygulamasının temelini oluşturur.

27/13 Misyon Vizyon SA 1 SA 2 SA 3 SA 4 SA 5 Stratejik Amaçlar SH 1 SH 2 SH 3 SH 1 SH 2 SH 1 SH 1 SH 2 SH 1 PH 1 PH 1 Stratejik Hedefler Performans Hedefleri SA 1 SA 2 SA 3 SA 4 SA 5 SH 1 SH 2 SH 3 SH 1 SH 2 SH 1 SH 1 SH 2 SH 1 PH 1 PH 1 PH 2 PH 1 Faaliyet 6 Faaliyet 1 Proje 1 Proje 2 Faaliyet 5 Proje 6 Faaliyet 2 Proje 1 Proje 2 Proje 3 Proje 4 Proje 5 Faaliyet 3 Faaliyet 4 Faaliyet 7 Proje 2 Faaliyet 8 Proje 2 Faaliyet/ Projeler PH 1 PH 2 PH 1 PH 3 PH 2

27/14 FAALİYET YAKLAŞIK SÜRE (SAAT) YILLIK İŞLEM SAYISI YILLIKTOPLAMSÜRE(SAAT) Pratika Seyahat sağlığı 0,417-- Sağlık kontrol kartı 0, Poliklinik Gemi adamları belgesi 0,5-- Medikal sertifika 4, Deratizasyon belgesi 4, Personel değişimi 2, Cenaze çıkarma 7, Hasta çıkarma 7, TOPLAM Serbest pratika faaliyeti analizi (1)

27/15 Serbest pratika faaliyeti analizi (2) Personelgereksinimi = Faaliyetlerin toplam süresi (gün) Bir kişinin yıllık ortalama çalışma süresi (gün) Bir kişinin yıllık ortalama çalışma süresi = Yıllık işgünü sayısı Bir kişinin yıllık ortalama çalışma oranı Bir kişinin yıllık performans düzeyi x x

27/16 Serbest pratika faaliyeti analizi (3) gün 220 gün Bir kişinin yıllık ortalama çalışma süresi = 2500,88 1 x x = 220 gün Personelgereksinimi = = 92 tabip Yıllık işgünü sayısı Bir kişinin yıllık ortalama çalışma oranı Bir kişinin yıllık performans düzeyi

27/17 YTL (mly) YTL (milyon) 52,152 S1S2S3S4 S5 Serbest pratika faaliyeti Transit pratika faaliyeti Uçak kontrol ve poliklinik hiz. Stratejik Amaçlar Faaliyet/Projeler Kara sağlık ve poliklinik hizmetleri Seyahat sağlığı faaliyeti Belgelendirme faaliyeti Tahsilat işlemleri Gelir kontrol işlemleri Yönetim hizmetleri Sivil savunma hizmetleri İdari ve mali hizmetler Personel ve eğitim hizmetleri Takibat ve hukuk işleri Yönetim hizmetleri Telesağlık projesi Otomasyon projesi Motorbotu alımı projesi Motorbot büyük onarımı projesi Sağlık pratikası ve deniz ambulansı hizmet satın alınması projesi Toplam kalite yönetimi projesi 3,802 1,829 1,099 1,002 0,740 1,974 0,497 0,096 0,285 0,038 11,190 0,476 0,619 0,384 0,170 1,200 15,100 9,560 2,030 0,063 44,6721,3494,0641,983 0,084

27/18 Performans Hedefleri 2005 Yılı Performans Hedefleri Kaynak İhtiyacı (YTL) Pratika işleminin standartlara uygun olarak yapılma oranı 2005 yılında % 61’e çıkarılacaktır Pratika yapılamama oranı 2005 yılında % 27 düşürülecektir yılında uçak kontrol, kara sağlığı ve poliklinik hizmetleri verilecektir yılında seyahat sağlığı hizmeti verilecektir yılında adet ilaç alınacaktır yılında uluslararası nitelikli belgelerin % 50’si standart prosedürlere uygun olarak verilecektir yılında tahsilatın % 70’i banka aracılığı ile yapılacaktır yılında gelir kontrol işlemi yapılacaktır yılında 210 gün toplam kalite yönetimi eğiticilerin eğitimi verilecektir TOPLAM *Performans hedeflerinin kaynak ihtiyacı proje maliyetlerini de içermektedir.

27/19 Performans Hedefleri ve Maliyetleri (Milyon YTL)

27/20 Kurumdan Beklentiler Hizmet Alanlar Bütçe İş Süreçleri Teşkilat Daha az süre bekleme Yüksek müşteri memnuniyeti Süreç tekrarlarının azaltılması Süreç adımlarının azaltılması Beceri düzeyinin geliştirilmesi Otomasyonun artırılması Teşkilat kanunu Yetki devri Daha az maliyet

27/21 Faaliyetler Performans Göstergesi Hizmet Alanlar Serbest pratikaGemiye ulaşma süresi Transit pratikaAcente memnuniyeti Seyahat sağlığı hizmetleriSeyahat sağlığı hizmeti alanların memnuniyeti Belgelendirme işlemleriBelge alanların hizmetten memnuniyeti Tahsilat işlemleriTahsilat işlemlerinden memnuniyet Telesağlık projesi(Hizmet için alt yapı oluşturulacak) Finansman Birim maliyetler Süreçler Gelir kontrol işlemleriTespit edilen kaçak gemi sayısı Toplam kalite yönetimi projesiKurulan kalite çemberi sayısı Teşkilat Otomasyon projesiBilgisayar kullanıcı sayısındaki artış Performans Ölçümü

27/22 Performans Göstergeleri (1) Â Performans programında 57 performans göstergesi yer almaktadır.

27/23 Performans Göstergeleri (2) için verilerin %2’sine (1) için verilerin %2’sine (1) 2004 için %23 (13) 2004 için %23 (13) 2005 için %56 (32) 2005 için %56 (32) 2006 ve 2007 için %51 (29) 2006 ve 2007 için %51 (29) ne ulaşılabilmiştir.

27/24 Birim Maliyetler Faaliyetler Birim Maliyet (YTL) Serbest pratika 76,05 Transit pratika 121,96 Seyahat sağlığı hizmetleri 36,68 Belgelendirme işlemleri 17,43 Tahsilat işlemleri 4,97 Gelir kontrol işlemleri 1,23

27/25 Bütçe Büyüklükleri %2004%2005% Personel Giderleri SGK Devlet Primi Giderleri Mal ve Hizmet Alım Giderleri Faiz Giderleri Cari Transferler Sermaye Giderleri , Sermaye Transferleri Borç verme Yedek Ödenekler

27/ Mali Yılı Bütçe Dağılımı

27/27