VLC MEDİA PLAYER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir.
Advertisements

Devam etmek için “Next” tıklayın.. Kurulum bittikten sonra “C” sürücüsünün altına “Asyakur” adında bir klasör oluşacak.(Resimdeki gibi).Bu klasörün.
Bilgilerimi sunuyorum
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
ŞAHİN AKDAĞ.
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
Asama 1 • Bazı uyarlamak için ses gerekir. Neyse ki, bu ses ekli iki ses- sadece formatları ve video formatları ile çalışır. Burada transkripsiyonları.
İlçe istatistiklerini almak için neler yapmak gerekir.
PROSHOW KULLANIM.
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
Kodlama bilgisi gerekmez!
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
WINDOWS ÖZET Klasöre girmek için veya dosya çalıştırmak için;
Weebly Web Sitesi Kurmak
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
Support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu.
BDEM105 Ünite 5: Word
Support.ebsco.com Arama Sonuçları Listesi Kullanıcı Kılavuzu.
Records Manager’a çift tıkladığınızda bu ekran gelir.
Hazırlayan: Kübra AYAN
Support.ebsco.com Arama Uyarıları Oluşturma Kullanıcı Kılavuzu.
Bilgisayarda Ofis Programları
Önce tasarım butonuna tıklayın
MICROSOFT WORD 2010 EĞİTİM.
Windows Media Player.
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
DYNED PROGRAMI KURULUM ADIMLARI. ADIM: Kur butonuna tıklıyoruz.
Sesli Canlandırmalar Hazırlamak Flash çok farklı formatlarda sesleri çalabilme özelliğine sahiptir. Windows işletim sisteminin ses formatı olan.wav, Macintosh.
E-BORDRO İNDİRME VE YÜKLEME
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
Windows 8.
Kurulumu İstediğimiz dil seçeneğini seçerek ‘OK’ diyoruz.
Hafta Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.
Dyned eba şifre güncelleme işlemleri için
İşlem Merkezi Yönetimi
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
WORD WORD UYGULAMA.
Outlook 2003 Programı Kullanımı
Windows Kurulumu Resimli
YOUNİS İ.M.ALJARADAT  KURULUM  DİL SEÇME  KOŞUL KABULÜ  SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ  DOSYALAR  KURULUM  KULLANICI  ETKİNLEŞTİRME  AYARLAR.
-Genel sayfa düzeni. -Duyuru Ekleme -Fakülte-Myo Sayfa düzenleri eğitimi.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Temel Bilgisayar Teknolojileri
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
DUYURU ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ ARASINAVI
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
DOSYA SIKIŞTIRMA PROGRAMLARI
1. WİNAP 2. GOM PLAYER 3. WİNDOWS MEDİA PLAYER 4. AIMP.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Ders Adı :Çoklu Ortam Tasarımı ve Üretimi.
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
DOSYA MENÜSÜ.
Mesut Doruk Atışkan Tuba Keskin Sevde Şişman Şen Levent Altınkaynak Ümit Altınkaynak.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
::: Soru Numarası Seçin :::
ADIMSOFT BARKOD SİSTEMİ
XPEECH S Serisi IVR Yükleme ve Tanımlama
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
VLC Media Player.
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
powerPoint nedir
Program Kurulum Seti Hazırlamak
Sunum transkripti:

VLC MEDİA PLAYER

VLC MEDİA PLAYER NEDİR? Vlc player özgür bir video oynatıcısı yazılımıdır.Bünyesinde barındırdığı çözücüler sayesinde ek bir çözücü paketi yüklemeyi gerektirmeksizin çok sayıda video ve ses dosya türünü oynatabilmektedir.

VLC PLAYER’IN ÖZELLİKLERİ Ücretsiz, açık kaynak ve çapraz platform desteği, Sistem codecleri ve birçok popüler video formatı ile uyumlu, Canlı kayıt imkanı, Anlık duraklatma ve kare kare ilerletme imkanı, Hız kontrol özelliği, HD yüksek kalite medya ve görüntü oynatma desteği, En yeni ve en popüler formatların tamamını oynatabilme, OGG, MP2, MP3, MP4, DivX, XviD, DVD ve daha bir çok formatı destekleyen bir program, Basit ve kolay bir arayüze sahip.

VİDEO DÖNÜŞTÜRME 1.Adım : VLC player programını başlatın. 2.Adım : Ortam menüsünü tıklayın ve dönüştürme iletişim kutusunu açmak için Dönüştür / Kaydet seçeneğini tıklayın. Alternatif olarak, VLC çalışırken, ortam iletişim kutusunu başlatmak için Ctrl + R kısayolu kullanabilirsiniz. 3.Adım : Burada, Dosya sekmesi altında, dönüştürmek istediğiniz video dosyasını göz atmak için Ekle düğmesini tıklayın. 4.Adım : Video dosyasına göz atın ve seçin ve ardından Aç düğmesini tıklayın. 5.Adım : Sonra, seçili videoya bir altyazı dosyası eklemek istiyorsanız, Alt yazı dosyalarını da ekle başlıklı seçeneğini işaretleyin. Eğer alt yazı eklemek istemiyorsanız, bu adımı atlayabilirsiniz. 6.Adım : Video dosyasının başlangıç ??saatini değiştirmek için, seçenekleri görmek için Daha fazla seçenek göster seçeneğini işaretleyin.

7.Adım : Dönüştürülen videonun kaydedileceği hedef klasörü ve video dosyasının yeni biçimini seçin Kaydet düğmesini tıklayın.Video codec, ses codec, bit hızı, çözünürlük ve kare hızı seçmek için bir dosya için Ayarlar simgesini tıklayın. Ve özel ayarlar ile yeni bir profil oluşturmak istiyorsanız, tüm seçenekleri görmek için oluşturmak istediğiniz yeni profil tuşuna tıklayın. 8.Adım : Son olarak, video dosyası dönüştürmeyi başlatmak için Başlat düğmesine tıklayın. Video dosyası, seçilen biçimi ve PC donanım boyutuna bağlı olarak işlemi tamamlamak biraz zaman alabilir.

VİDEO KESME İŞLEMİ NASIL YAPILIR? 1) Hangi videoyu kesmek istiyorsanız o videoyu VLC Media Player ile çalıştırın.

2)Video oynamaya başladıktan sonra VLC Media Player'in üst menüsünde bulunan seçeneklerden Araçlar Sekmesine tıklayın. 3) Araçlar sekmesine tıklayınca açılan seçeneklerden Ayarlar'ı seçiyoruz ve karşımıza bir pencere çıkıyor.

4) Açılan pencerede sol alt kısımda bulunan "Giriş ya da Kodlayıcı/Çözücü" seçeneğini tıklayın.

5) Değişen sayfada videonun kayıtlı olduğu klasörü seçmek için görselde gördüğünüz yere GÖZAT'ın. Buttona bastıktan sonra video üzerinde kesilen kısmın nereye kayıt edeceğini belirleyin.

6)Sayfadan çıkış yapıyoruz çıkış yaptıktan sonra VLC Player‘ın üst menüsünden Görünüm menüsüne tıklıyoruz ve daha sonra açılan seçeneklerden "Gelişmiş Denetimler" yazan kısma tıklayarak video kesme özelliğini aktif ediyoruz.

7) Bu özelliğimizi de aktif ettikten sonra video kontrol sekmesinin hemen altında 4 adet yeni ikon belirlenmiş olacaktır. Burada bulunan Kırmızı noktalı ikona bastığınızda kayıt işlemi başlayacaktır. Bu yüzden videoda kesmek istediğiniz kısıma gelin ve oynatmaya başlayınca Kırmızı noktaya bastıktan sonra kesme işlemini kendi hafızasına almaya başlayacaktır.Kesmek istediğiniz kısım bitince de tekrardan kırmızı noktaya basarak kesme işlemini sonlandırabilirsiniz.

8) Kayıt işlemi bittikten sonra herhangi bir uyarı vb şeyler çıkmayacaktır biraz önce ayar yaptığımızdan dolayı seçmiş olduğumuz klasörün içerisine otomatik bir şekilde videonuz kesilmiş bir halde kayıt edilmiş olacaktır.

VLC PLAYER’DA TV İZLEME 1) programı açmanız gerekiyor.

2) Daha sonra “Görünüm” seçeneğine tıkladığımızda “Oynatma Listesi” butonuna tıklayarak internet yayınlarına ulaşabileceğimiz kısmı açmamız gerekiyor.

3)Oynatma listesini açtığımızda karşımıza çıkan sol alanda “İnternet” adlı bir kısım yer alıyor. Buranın üzerine çift tıkladığımızda online olarak yayın yapan birtakım radyo , TV ve program yayınlarını görebiliyoruz.

5)Daha sonra görebileceğiniz gibi küçük resimlere sahip yayınlardan bir tanesine tıkladığımızda eğer internet bağlantısı aktifse online olarak varolan yayını kolayca izleme şansımız oluyor.

Ancak VLC Player içerisinde herhangi bir Türkçe TV yayını yer almıyor.

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. HAZIRLAYAN : SAYGIN TEKİN