Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Ders Adı :Çoklu Ortam Tasarımı ve Üretimi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Ders Adı :Çoklu Ortam Tasarımı ve Üretimi."— Sunum transkripti:

1 Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Ders Adı :Çoklu Ortam Tasarımı ve Üretimi Ders Hocası : Öğr. Gör. Altay Subutay Kaya NİSAN, 2014 KONYA

2 SUPER 2014 BUILD 60 HAZIRLAYANLAR 11310131014 Yasemin AY 11310131031 Sema SİVRİKAYA

3 Özet : SUPER, adı gibi gerçekten de süper bir video dönüştürücü programıdır. Bu ücretsiz program ile video formatlarını birbirleri arasında dönüşüm yaptırabilirsiniz.

4 İçindekiler A. SUPER 2014 Build 60 a)Temel Bilgiler SUPER 2014 Build 60 nedir? SUPER 2014 Build 60 üstün özellikleri SUPER 2014 Build 60 kullanımı SUPER 2014 Builder 60 sürümleri ve Windows uyumu SUPER 2014 Build 60 desteklediği formatlar ve kullanılabildiği yerler? b) Kaynakça

5 KONU BAŞLIĞI TEMEL BİLGİLER SUPER 2014 Build 60 nedir? SUPER, birçok formatı destekleyen bir gelişmiş bir video dönüştürücüdür. Video dönüştürücü olması yanında SUPER, aynı zamanda bir media oynatıcısı (Media Player) olarak da kullanılabilir. Ayrıca bir ses dönüştürücü de olarak çok sayıda ses dosyasını başka formatlara çevirebilir. Herhangi bir çoklu ortam dosyasını dönüştürmek veya oynatmak için basit ama etkili bir araca gereksiniminiz varsa tüm ihtiyacınız olan SUPER’dir.

6 KONU BAŞLIĞI

7 SUPER'in Üstün Özellikleri: Görüntü ve sesin bozulmadan yüksek kalitelerde dönüştürme yapabilmesi. Apple - iPOD, Apple - iPOD 5.5G, Microsoft - Zune, Nintende - DS, SONY - PS3, SONY - PSP gibi dosya biçimlerine sahip multimedya ve oyun konsollarına dönüştürme yapılabilmesi. AVI biçimindeki videonuzu DivX, XviD veya H.264 codeclerinden biriyle, video sesini de mp3, aac veya wav codeclerinden biriyle sıkıştırabilirsiniz. Birçok video veya ses dosyanızı çoklu çeviri özelliği ile kolayca çevirmenizi sağlıyor.

8 KONU BAŞLIĞI SUPER'in Üstün Özellikleri: Hızlı dönüştürme kapasitesi ile yüksek performans sağlayabilirsiniz. İçerisinde güçlü bir codec yapısına sahip olması. Menü özelliklerinin kolay kullanılması. Eklediğiniz dosyaların ses ve video kalitesini ayarlayabilirsiniz. Her türlü biçime uygun çalıcı barındırması. Video dosyalarını dönüştürme yapmadan önce video dosyasının görüntü boyutunu farklı büyüklüklerde ayarlamanıza yardımcı olur. Programda herhangi bir ayar veya menü üzerine geldiğinizde küçük kutucuklarda o bölüm hakkında bilgiler vermektedir. Videolarınızı hareketli.GIF resimlerine dönüştürebilirsiniz. Tüm dönüştürmelerinizi "Encode (Active Files)" etiketli butona bastığınızda, medyalarınız ücretsiz bir biçimde dönüştürülmeye başlıyor..

9 KONU BAŞLIĞI Programın Kullanılışı SUPER programında arayüz, amatörlerin de rahatlıkla kullanabileceği biçimde tasarlanmış. Medya türünü ve video/ses sıkıştırma biçimlerini, yukarıdaki açılır menüden seçiyorsunuz. Video ve ses biçimlerinde seçeceğiniz özellikler (video çözünürlüğü, saniyedeki kare sayısı, ses için frekans, bit oranı vs.) ise programın ortasına yerleştirilmiş bulunuyor. Çevirdiğiniz medyanın kaydedileceği yeri, yine programda sağ tıklayınca açılan menüden "Output File Saving Managment" seçerek ayarlayabilirsiniz. SUPER için farklı renk seçenekleri de mevcut. Aynı menüde "Change Skin (Theme)" seçeneğinden farklı renk düzenlerini ayarlayabilirsiniz (resimlerde kullanılan tema: LongHorn).

10 KONU BAŞLIĞI Programın Kullanılışı Programda dönüştürmek istediğiniz medyayı, alt kısımda bulunan alana sürükleyip bırakabilirsiniz. Ayrıca programın üstündeyken farenin sağ tuşuyla tıklayarak açacağınız menüde, en üstte bulunan seçenekle de medyanızı programa ekleyebilirsiniz. Programda m3u, asx gibi çalma listelerini ya da internetteki stream linklerini çalabilir, stream yayınları kaydedebilirsiniz. SUPER programına birden fazla medya ekleyip, yığın işlem yapabilme özelliği sayesinde çok sayıda medyayı bir seferde dönüştürmeniz de mümkün. Yapmanız gereken yine alt kısımdaki boşluğa istediğiniz kadar dosyayı sürükleyip bırakmak.

11 KONU BAŞLIĞI Programın Kullanılışı Medyaları ilgili kısma ekleme işleminden sonra dönüştürmek istediğiniz medya türü ve video/ses için sıkıştırma biçimlerini, bir önceki sayfada gibi programın üst kısmında bulunan açılır menülerden seçiyorsunuz. Daha sonra ortada bulunan video/ses özelliklerini seçip, programın alt kısmında"Encode (Active Files)" etiketli butona bastığınızda, medyalarınız dönüştürülmeye başlıyor. Eğer programı sadece bir oynatıcı olarak kullanmak isterseniz yapmanız gereken sadece dosyaları ekleyip, yine alt kısımda bulunan "Play (Active Streams|Files)" etkietli butona basmak.

12 KONU BAŞLIĞI Super 2014 Builder 60 sürümleri ve Windows uyumu: Çoklu Ortam dosya formatlarını dönüştürmekle kalmayıp aynı zamanda medya oynatıcısında çalıştırabilen SUPER Windows’un tüm sürümleri ile uyumlu en güçlü ücretsiz format dönüştürücü yazılımlardan bir tanesidir. SUPER ile ffmpeg, MEncoder, mplayer, x264, mppenc, ffmpeg2theora & the theora/vorbis kullanarak videolarınızı farklı formatlara çevirebilirsiniz. Videoların karelerini, gösterim derecelerini, gösterim boyutlarını da istediğiniz kaliteye çevirebilirsiniz.

13 KONU BAŞLIĞI Programın desteklediği formatlar ve kullanılabildiği yerler: Video format: 3gp/3g2(Nokia,Siemens,Sony,Ericsson) asf, avi (DivX,H263,H263+,H264,XviD,MPEG4,MSmpeg4 etc..), dat, fli, ogg, wmv9, flc, flv (Flash ile kullanılan), mkv, mpg (Mpeg I,Mpeg II), mov(H263,H263+,H264,MPEG4 etc..), p4(H263,H263+,H264,MPEG4), ogg, qt, rm, ram, rmvb, str (Play Station), swf (Flash), ts (HDTV), viv, vob, wmv.

14 KONU BAŞLIĞI Programın desteklediği formatlar ve kullanılabildiği yerler: Ses format: aac, ac3, amr, flac, mmf, m4a, mp2, mp3, mpc, ogg, ra, wav, wma AviSynth Script Files: avs Cep telefonu 3GP dönüştürücü Cep telefonu 3G2 dönüştürücü PocketPc dönüştürücü iPod & iPod 5.5G dönüştürücü PS3 & PSP dönüştürücü VCD, SVCD, DVD, MP4, MOV, ASF, FLV, MPG, MPEG, OGM ve daha birçok format dönüştürücü Ayrıca MP3'te dönüştürebilirsiniz. Ve de GIF formatındaki resimleri de animated GIF formatına çevirebilirsiniz. Zune dosya formatlarına da uyumlu dönüştürmeler yapabilir. Nintendo.ds formatına da dönüştürebilir. SigmaTel Motion Video

15 Dersin Adı bu köşeye yazılacak KAYNAKÇA  http://www.digital-digest.com/software/super.html http://www.digital-digest.com/software/super.html  http://www.filehippo.com/download_super/ http://www.filehippo.com/download_super/  http://www.gezginler.net/indir/super.html http://www.gezginler.net/indir/super.html  http://www.turkcebilgi.org/download/indir/23943-http- filehippo.comdownload-super.html http://www.turkcebilgi.org/download/indir/23943-http- filehippo.comdownload-super.html  http://www.filehorse.com/download-super/ http://www.filehorse.com/download-super/  http://www.videohelp.com/tools/SUPER http://www.videohelp.com/tools/SUPER  http://www.programlar.com/super/ http://www.programlar.com/super/  http://www.tamindir.com/super/ http://www.tamindir.com/super/ Çoklu Ortam Tasarımı ve Üretimi


"Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Ders Adı :Çoklu Ortam Tasarımı ve Üretimi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları