Projeler için okulda 3 defa öğretmenler kurulu toplanmıştır. 1. Kurulda stratejik eylem planı ve projeler ana hatlarıyla değerlendirilmiştir. 2. Kurulda.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
Advertisements

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
Konu: Ordu İli Genelindeki Anaokulları, İlkokullar, Ortaokullar ve Ortaöğretim Okulları arası “Bir Kitap da Sen Anlat” yarışması. Amaç: Türk Milli Eğitiminin.
{ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI.
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL VEKÜLTÜREL ETKİNLİKLER
CUMHURİYET ORTAOKULU BENCHMARKİNG 4.ALT GRUP. 1-OKUMA SAATLERİ Okullarımızda okuma saatleri planlanarak başlatıldı.. Dönerli ve 7.ve 8 sınıflarda 7.saatte.
T.C. SARUHANLI KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINAVLARA HAZIRLANMA VE BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI.
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE MİLLİ E Ğ İTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
 HOŞGELDİNİZ.   VALİLİĞİMİZCE GERÇEKLEŞTİRİLEN ORGANİZASYONLAR, YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER  PAYDAŞ KURUMLARIN YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR  PAYDAŞ KURUMLARCA.
AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014
FEVZİ PAŞA ORTAOKULU PROJENİN ADI: PROJENİN ADI: EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
ALTINYILDIZ İLKOKULU DEĞERLER YÜRÜTME KOMİSYONU
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
PROJE ÇALIŞMALARI Hazırlayan: Mehmet AKÖNER.
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
STRATEJİK PLANLANMA DA İZLEME DEĞERLENDİRME
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER
MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ
KARS İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. İLİNTARİHİ 2 …..Binada ………..m 2 alanda …….Kat…….Oda İLİN COĞRAFİ DURUMU 3.
Sınav Rehberliği Konusunda
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
EĞİTİM PERFORMANS DEĞERLENDİRME PROJESİ SUNUMU
BAŞARIYA BİR ADIM PROJESİ Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
BAŞAKŞEHİR ALTINŞEHİR LİSESİ 1. O KULUN T ARIHÇESI Okulumuz 19/09/2003 tarihimde Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile KÜÇÜKÇEKMECE ALTINŞEHİR LİSESİ ismi.
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
YILDIZ TINAS İZMİROĞLU ANADOLU LİSESİ
KURUMDA YAPILAN FİZİKİ DEĞİŞİKLİKLER ÖNCEKİSONRAKİ.
KAMAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOGS) Sınavına Hazırlık Ve Başarıyı Artırma.
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
SİLİFKE GAZİ ANADOLU LİSESİ
DARICA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
YUSUFELİ DEREİÇİ İLKÖĞRETİM KURUMU 29/05/2013. GÜNDEM MADDELERİ 1-Okulumuz hakkında genel bilgiler 2-Okulumuzun ve çevresinin fiziki durumu hakkında bilgiler.
YGS-LYS UZAKTAN EĞİTİM PROJESİ - EĞİTİMDE GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ Hazırlayan-Sunan: Pınar GÖCEN - Eğitimde Görme Engelliler Derneği.
Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın Projesi 2.Dönem Faaliyet Raporu.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
MATEMATİK GEOMETRİ EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ  5. Sınıftan itibaren matematiğin günlük yaşamdaki önemi üzerinde duruyoruz.  Eğitim yılının başında 5.sınıftan.
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
ÜNİVERSİTE İÇİ SPOR ŞENLİKLERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ.
Rehber Öğretmenlerimiz Elif BAŞ BULUT Mustafa ŞENDEN Hoş geldiniz
BURDUR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
2016 YILI OKUL SÜTÜ PROGRAMI
Destek Eğitim Odaları.
Performans Takip Sınavı
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
Sınav Görevlendirmeleri Modülü Proje Yöneticisi: Ahmet SARI Geliştirici: Fazıl AYDEMİR.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Değerler eğitimi komisyon üyeleri sorumluluk değeri ve genel değerler ile ilgili yapılacak çalışmalar ve planlamalar ele alındı.
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
BURHANİYE HMFK ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
ANNEM OKUYOR BİZ DİNLİYORUZ
Ben Temizim Okulum Temiz Projesi
Sunum transkripti:

Projeler için okulda 3 defa öğretmenler kurulu toplanmıştır. 1. Kurulda stratejik eylem planı ve projeler ana hatlarıyla değerlendirilmiştir. 2. Kurulda her proje için bir yürütme komisyonu ve komisyonların danışmanlığını yapacak bir yürütme kurulu oluşturulmuştur. 3.Kurulda komisyonların çalışmaları gözden geçirilerek bu çalışmalara göre planlamalar yapılmıştır. Bu planlamalar çerçevesinde aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

Değerler eğitimi kapsamındaki faaliyetlerin hangi sınıflar tarafından gerçekleştirileceği sınıf öğretmenleri ve ilgili komisyon tarafından belirlenmiştir. Bunların haftalara göre planlanması yapılmıştır. İlgili süreçte yapılacak olanların ana hatları (Sergi, Konferans, İlan panolarının kullanılması, Video gösterilerinin yapılması, Değenlere uygun müzik yayınlarının yapılması, Camlara-sınıf kapılarına ve okul koridorlarına afişlerin yapıştırılması gibi ) belirlenmiştir. Bu cümleden olarak Sevgi ve Saygı Eğitimi çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

‘Ecdada Saygı’ kapsamında Hicaz Demiryolu Sergisi

Öğrencilerimizin önemli bir kısmı Kastamonu merkez ilçe dışından olduğundan bu öğrencilerimizin velileri proje kapsamı dışında tutulmuştur. Diğer öğrenci velilerimiz ile gönüllülük esasına dayalı olarak projeye başlanmıştır. Bu kapsamda sınıf öğretmeni, o sınıfta derse giren öğretmen, rehber öğretmen ve bir idarecinin katılımıyla ziyaretler gerçekleştirilmektedir.

Öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanması için ilk dersin 15 dakikalık bölümü kitap okumaya ayrılmıştır. Daha sonra hep aynı dersin zaman kaybı yaşamaması için kitap okuma saati periyodik şekilde diğer ders saatlerine kaydırılmıştır. Stratejik planda belirtilen şekilde formların doldurulması ve kayıtların tutulması görevi proje yürütme komisyonlarınca yerine getirilmektedir.

Sosyal etkinlikler projesi kapsamında sportif çalışmalar okul imkanları ile yürütülmektedir. Halk oyunları çalışmaları için Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünce usta öğretici görevlendirmesi yapılmış ve öğrenci katılımı sağlanmıştır. Yine bu proje çerçevesinde önemli gün ve hafta programlarının gerçekleştirilmesinde çok sayıda öğrencinin yer alması, faaliyetlerin bir kısmının tamamen öğrenciler tarafından gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır

Okulumuzda üniversite sınavlarına yönelik bir kurs açılması için gerekli duyurular yapılmış fakat az sayıda öğrencinin müracaat etmesinden dolayı henüz kurs açılamamıştır. Bakanlığımızın 12. sınıflara yönelik olarak başlattığı YGS ve LYS’ye destek projesine öğrenci katılımının arttırılması için gerekli tedbirler alınmıştır.

Sosyal etkinlikler için ortak bir zamanın olmayışı Özellikle 1. sınıflar için ders saatinin çok olmasından dolayı sosyal etkinliklere zaman kalmayışı Sporun bazı dalları dışında sosyal etkinliklere katılımın yeterli olmayışı Üniversiteye hazırlığın öğrencileri sosyal etkinliklere katılımdan alıkoyması Kitap okuma saatinin ders süresinin içinde olması