Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YILDIZ TINAS İZMİROĞLU ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YILDIZ TINAS İZMİROĞLU ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 YILDIZ TINAS İZMİROĞLU ANADOLU LİSESİ
REHBERLİK SERVİSİ

2 OKUL TABAN PUANIMIZ VE BAŞARILARIMIZ

3

4 OKULUMUZ TARİHÇESİ Okulumuz 2004 yılında Yıldız Tınas İZMİROĞLU Hanımefendi tarafından yaptırılmış. Yıldız Hanım 27/07/1927’de Bergama’da doğdu. Zübeyde Hanım İÖO bitirdikten sonra İzmir Amerikan Koleji’nden mezun oldu. 2 çocuk annesi ve 4 torun sahibidir yılında düz lise olarak eğitim öğretime başlayan okulumuz 2005 yılımdan itibaren anadolu lisesi olarak eğitim öğretimini sürdürmektedir.

5 OKULUMUZ MEVCUT SAYISI
OKULUMUZDA 1 Müdür 1 Müdür Yardımcısı 1 Rehber Öğretmen 27 Öğretmen 1 Memur 2 Ücretli ve 1 görevlendirme Hizmetli ile 341 Öğrenci bulunmaktadır

6 MİSYON - VİZYON MİSYONUMUZ: SORUMLULUK BİLİNCİ YÜKSEK YARATICI BİREYLER YETİŞTİRMEK İÇİN VARIZ. VİZYONUMUZ: BİLİMSEL VE AKADEMİK BAŞARIMIZ İLE ÖĞRETİM, SOSYAL FAALİYETLERLE DE EĞİTİM ALANINDA FARKIMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ.

7 OKULUMUZUN FİZİKİ İMKANLARI
OKULUMUZDA 15 ADET DERSLİK 1 MÜDÜR ODASI 1 MÜDÜR YARDIMCISI ODASI 1 REHBERLİK SERVİSİ 1 FEN LABORATUARI 1 SPOR ODASI 1 ÖĞRETMENLER ODASI 1 KÜTÜPHANE 1 KANTİN 1 YEMEKHANE VE 1 BASKET SAHASINDAN OLUŞMAKTADIR.

8 YILLARA GÖRE SBS TABAN PUANLARI
2006 YILI TABAN PUANI ,334 2007 YILI TABAN PUANI ,252 2008 YILI TABAN PUANI 371,008 2009 YILI TABAN PUANI 392,330 2010 YILI TABAN PUANI 372,651 2011 YILI TABAN PUANI ,600 2012 YILI TABAN PUANI ,000

9 ÖSYS BAŞARIMIZ 2009 YILI BAŞARI ORANIMIZ
MEZUN SAYISI AÖF YÜKSEK OKUL FAKÜLTE BAŞARI YÜZDESİ 118 10 2 70 69,49 MEZUN SAYISI AÖF YÜKSEK OKUL FAKÜLTE BAŞARI YÜZDESİ 118 4 2 84 76,27 MEZUN SAYISI AÖF YÜKSEK OKUL FAKÜLTE BAŞARI YÜZDESİ 82 2 73 89

10 OKUL BAŞARILARIMIZ BAŞARILARIMIZDAN BAZI ÖRNEKLER SPORDAKİ BAŞARILAR
Okulumuz Basket, Atletizm, Voleybol ve koşu yarışmalarında çeşitli dereceler almıştır. Son yapılan Atatürk Koşusunda okulumuz öğrencileri kız ve erkeklerde 2. olmuştur. İLÇE BİLGİ YARIŞMASI eğitim öğretim yılı okullar arası bilgi yarışmasında okumuz ilçe 1. si olmuştur. İL ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANI eğitim öğretim yılında İzmir İl Öğrenci Temsilcisi 12. sınıf öğrencimiz İbrahim Numan ÖZKAYA olmuştur. DENİZİN SESİ YARIŞMASI eğitim öğretim yılında ülke genelinde yapılan Denizin Sesi yarışmasında okulumuz öğrencisinin resmi 1. seçilmiş ve Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM tarafından öğrencimize bilgisayar hediye edilmiştir.

11 SOSYAL FAAİLETLERİMİZ
SPOR FAALİYETLERİ Okulumuz basket takımı Beden Eğitimi öğretmeni tarafından çalıştırılmakta ve bu alanda yetenekli öğrencilerimiz kendilerini geliştirme imkanı bulmaktadır. Sportif faaliyetlerle öğrencilerimizin sosyal yönünde desteklenmektedir.

12 MÜZİK FAALİYETLERİ Müzik Öğretmeni Oya DEMİR tarafından okulumuzda müzik grupları kurularak bu alanda yetenekli öğrencilerin birada çalışmaları sağlanmaktadır. Müzik grupları yaptıkları çalışmaları okulumuzda düzenlenen çeşitli etkinliklerde sergilenmekte ve beğeni toplamaktadır.

13 KÜLTÜR GEZİLERİ Okulumuzda öğrencilerin çevrelerini daha iyi tanımak ve tarihi konularda farkındalık kazandırmak amacıyla çeşitli kültür gezileri düzenlenmektedir. Bu yılda okulumuz Tarih Öğretmenleri tarafından İzmir Tanıtım Gezi düzenlemiş ve öğrencilerin İzmir’in tarihi yerleri hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanmıştır.

14 ÜNİVERSİTE GEZİLERİ Öğrencilerimizin üst eğitim kurumlarını ve bölümlerini yakından tanımak, ÖSYS sürecinde motivasyonlarını arttırmak amacıyla her yıl çeşitli üniversiteler gezi düzenlenmektedir. 1. dönem itibariyle de İzmir ve İstanbul’da bulunan üniversiteler ziyaret edilmiş olup 2. dönemde çeşitli üniversitelere gezi düzenlenecektir.

15 SOYAL FAALİYETLER ve GEZİLER
Öğrencilerimizde sosyal sorumluluk bilincini yaratmak için okul içinde ve dışında çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Bu kapsamda; Okulumuzda Engelliler Haftası kutlanmıştır. Bornova ilçesinde bulunan hayvan barınağı ziyaret edilmiş ve öğrencilerimize veteriner hekim tarafından sunum gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz tarafından huzur evi ziyaret edilmişti. Lösev vakfına kitap satışıyla el edilen gelir bağışlanmıştır.

16 BAHAR ŞENLİĞİ ve MEZUNİYET TÖRENİ
Okulumuzda her yıl bahar şenliği etkinliği yapılmakta ve yapılan etkinlikte okulumuz öğrencileri çeşitli etkinlikler gerçekleştirmektedir. 4 yıl boyunca bizlerle olan değerli öğrencilerimizin mezuniyetleri okul bahçesinde yapılan törenle kutlanmaktadır. Okul bahçesi törene uygun hazırlanarak öğrencilerimizde hoş bir anı bırakıyoruz.

17 PROJELERİMİZ Okulumuzda her yıl çeşitli projeler haya geçirilmektedir.
Bu yıl okulumuzda 11 adet proje yürütülmektedir. Bu yıl uygulanmakta olan Bilinçli Gençlik Projesi ile öğrencilerin ders başarılarının arttırılması hedeflenmiştir.


"YILDIZ TINAS İZMİROĞLU ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları