Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2012-2013 PROJE ÇALIŞMALARI Hazırlayan: Mehmet AKÖNER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2012-2013 PROJE ÇALIŞMALARI Hazırlayan: Mehmet AKÖNER."— Sunum transkripti:

1 2012-2013 PROJE ÇALIŞMALARI Hazırlayan: Mehmet AKÖNER

2 Okulumuz bu projeleri benimsemiş ve titizlikle çalışmıştır. Proje Koordinatör Öğretmenleri atanmıştır. Proje dosyaları oluşturulmuştur. Proje Panoları oluşturulmuştur. Yapılan çalışmalar okul sitesinde duyurulmuştur.

3 Okullar Hayat Olsun Projesi Bu proje kapsamında okulumuzun bütün kapıları halkımıza açılmış olup, halkımız: Bilişim sınıfımızda bulunan bilgisayar, İnternet, faks,fotokopi v.b. araçlardan 45 kişi yararlanmıştır. Oyun salonumuzda bulunan oyun araç-gereçlerinden faydalanmışlardır. Masa Tenisi, Satranç v.b. (29 kişi) Okul Kütüphanesinde bulunan kitaplardan şuana kadar 25 kişi yararlanmıştır. Araştırma, hikaye, roman vb. Okul Bahçemizde Futbol ve Voleybol maçları yapmışlardır. (35 Kişi)

4 Masa tenisi turnuvası yapılmış olup 8 kişi turnuvaya katılmıştır. Birinciye sürpriz ödül verilmiştir.

5 Her ayın sonunda en fazla sayıda/sayfada kitap okuyan öğrencilerimiz ödüllendirilmektedir.. Değerler Şehri Okuyor Yarışmasına 17 öğrenci ile katıldık.. “Kitap Okudum Hayatım Değişti” sloganı ile kitap okuma yarışması yaptık. KASTAMONU’YLA OKUMAK Bu proje kapsamında okulumuzda yapılan çalışmalar: Okulumuzda 20 dakikalık okuma saatleri oluşturuldu. İlkokulumuzda Serbest Etkinlik Dersinin içerisinde, Ortaokulumuzda ise dönüşümlü olarak her gün okunmaktadır.

6 Sene Sonu Kitap okuma ortalamaları

7 SOSYAL ETKİNLİK ÇALIŞMALARI Bu proje kapsamında okulumuzda yapılan çalışmalar: Öğrencilerimizin hazırlayıp sene sonunda sahne alacakları bir tiyatro çalışması yapılmaktadır. Ekmek İsraf Etmeyelim konulu Kompozisyon yarışması yapılmış olup dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

8 14 örencimizin katıldığı şiir okuma yarışması yapılmış ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirilmiştir. Öğrencilerimiz arasında masa tenisi turnuvası yapılmış ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirilmiştir. 16 öğrenci katılmıştır. Okulumuz Öğrencilerine 3 Boyutlu Film izletildi.

9 14 öğrencimizin katıldığı satranç turnuvası yapılmış ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirilmiştir. İstiklal Marşımızı güzel okuma yarışması yapılmış ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirilmiştir. Çanakkale Zaferi ile İlgili Şiir dinletisi programı yapılmıştır.

10 24 öğrencimizin katıldığı Bahar Futbol turnuvası yapılmış ve 1. takıma kupa verilmiştir. “Evlen Benlen” adlı tiyatro eserini sergiledik “Pamuk Prenses” adlı oyunu sergiledik.

11 Sosyal etkinliklere katılan öğrencilerimize ödül olarak piknik düzenledik.

12 Sosyal Etkinliklere katılan Öğrenci Sayları

13 YARIN SİZDEYİZ PROJESİ Proje kapsamında veli ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. 21 Aralık itibari ile %100 tamamlanmıştır. Bu süreç sonunda okulumuzu ziyaret eden veli sayısı artmıştır.

14 Gerçekleştirilen veli ziyaret sayısı

15 DEĞERLER ŞEHRİ KASTAMONU Bu proje kapsamında okulumuzda yapılan çalışmalar: Sevgi, saygı, hoşgörü, hilm, adalet, sadakat, vafa, şefkat, merhamet, güven, doğruluk, dürüstlük, haya, iffet, cesaret, girişimcilik v.b. erdemler ile ilgili çalışma kağıtları öğrencilere dağıtıldı. Değerli yapraklar velilere ulaştırıldı. Bu değerlerle ilgili kitaplar okundu, okutturuldu. Çocuklarda farkındalık yaratılması için pano çalışmaları yapılmıştır. “Değerler Şehri Okuyor” kitap okuma yarışmasına katıldık.

16 Adalet temalı slogan yarışması yapılmış, “Adaletsiz Bir Ülke Çobansız Sürüye Benzer” sloganı ile 7/A Sınıfından Kader TEMEL birinci gelmiştir. Birinci olan öğrencimize mp3 çalar hediye edilmiştir.

17 “Sorumluluk” değeri, öğrencilerimize fidanları sulama sorumluluğu verilerek işlenmiştir. “Çevre Temizliği yapıldı” “İçki ve sigaranın zararları” halka afişlerle anlatıldı

18 BAŞARIYA BİR ADIM PROJESİ Bu proje kapsamında okulumuzda yapılan çalışmalar: 8. Sınıfların SBS de başarısını arttırmak için Hazırlık Kursları açıldı. (Matematik, İngilizce, Türkçe, Sosyal Bilgiler ) 5,6,7 ve 8. sınıflarda PYB sınavına girecek öğrencilere yönelik deneme sınavları yapılmakta ve etüt çalışmaları yapılmaktadır. Okulumuz bünyesinde kendi imkanları dahilinde deneme sınavları yapılmaktadır. Kastamonu İl Milli eğitim Müdürlüğü Bünyesi çerçevesinde deneme sınavları yapıldı. Yapılan bu sınavların analizleri çıkartılarak başarıyı daha da yükseltmenin yolları arandı. 8. Sınıf SBS ort. 299 dan 344 e yükseldik. ilçe 1. si 7. Sınıf SBS ort. 278 dan 306 ye yükseldik. İlçe 1. si 6. Sınıf SBS ort. 310 dan 318 olduk. İlçe 1. si 5. Sınıf SBS ort. 278 dan 337 e yükseldik. İlçe 1.si

19 Yapılan SBS sonucu yapılan değerlendirmelerde sınavın genel olrak zor olduğu belirtilmiş ve öğrencilerimizin netkeri beklenenin altında çıkmıştır. Tahmini netler ise;

20 Deneme Sınavı Karşılaştırmaları

21

22

23

24

25

26

27


"2012-2013 PROJE ÇALIŞMALARI Hazırlayan: Mehmet AKÖNER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları