Bu Slayt Bodrum esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
25 Mart 2006 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
ÇIRAKLIK EĞİTİMİYLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
ŞEREFLİKOÇHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ
SINAVSIZ GEÇİŞTE KİM NEREYİ YAZABİLİR?
Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Giresun Tarım İl Müdürlüğü
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU Muğla - Nisan 2013
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
SAĞLIK PERSONELİNİN ÇALIŞMAKTAN KAÇINMA HAKKI
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
VARDİYALI ÇALIŞMA VE GECE ÇALIŞMASI
EĞİTİM; Canlılarda davranış değişikliği meydana getirmek için yapılan faaliyetlerdir. Bütün canlılar eğitilebilirler! Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi / Beceri'10 24 Mayıs 2011.
İş sağlığı ve güvenliği; işyerlerinde iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için gerekli bütün faaliyetleri kapsayan bir konu olup, işveren.
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı :
İSG – 503 İŞ GÜVENLİĞİ VE MEVZUATLAR HAZIRLAYANLAR: AHMET DURAK
İSG Kültürü ve EĞİTİMİN ÖNEMİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Sorumlu Müdür Yönetmeliği 07 Ocak 2006 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
İzmit İlçe MEM.İSG Koordinatörleri
Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü. Merkezimiz, ilk defa 1987 yılında Şebinkarahisar Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü bünyesinde iki yıl büro şeklinde kalfa.
YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI
OSMANGAZİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu
GENEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Bu Slayt Çarşamba esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.
HİJYEN EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ 1 Resmi Gazete Tarihi: Sayı:28698.
MESLEKİ YETERLİLİK NEDİR?. Ulusal Meslek Standardı Ulusal meslek Standardı (UMS) bir mesleğin başarı ile icra edilebilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK.
DERS : ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ KONU: İŞ KAZALARI HAZIRLAYAN: AYŞE NUR ŞİMŞEK BÖLÜM: BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI.
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU DİYARBAKIR İL MÜDÜRLÜĞÜ
Ünite 1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
ARDAHAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ MEVZUATI
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ SEÇİYORUZ!
HAZIRLAYANLAR: SELİN AKTÜRK DİLEK AKBULUT
İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

Bu Slayt Bodrum esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.

Mesleki eğitim nedir? Bireye iş hayatındaki belirli bir meslekle ilgili bilgi, beceri ve iş alışkanlıkları kazandıran ve bireyin yeteneklerini çeşitli yönleri ile geliştiren eğitim sürecidir.

İşyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalardır

Kanun No:6331 Kabul Tarihi: MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir.

MADDE 17 – (1) İşveren, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini almasını sağlar. Bu eğitim özellikle; işe başlamadan önce, çalışma yeri veya iş değişikliğinde, iş ekipmanının değişmesi hâlinde veya yeni teknoloji uygulanmasıhâlinde verilir. Eğitimler, değişen ve ortaya çıkan yeni risklere uygun olarak yenilenir, gerektiğinde ve düzenli aralıklarla tekrarlanır.

MADDE 17 – (3) Mesleki eğitim alma zorunluluğu bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde, yapacağı işle ilgili mesleki eğitim aldığını belgeleyemeyenler çalıştırılamaz.

MADDE 17 – (5) Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde; yapılacak işlerde karşılaşılacak sağlık ve güvenlik riskleri ile ilgili yeterli bilgi ve talimatları içeren eğitimin alındığına dair belge olmaksızın, başka işyerlerinden çalışmak üzere gelen çalışanlar işe başlatılamaz.

ARAMA VE SONDAJ İŞLERİ METALURJİ SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER TAŞ VE TOPRAK SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER METAL VE METALDEN MAMUL EŞYA SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER AĞAÇ VE BUNLARDAN MAMUL EŞYA SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER YAPI İŞLERİ KİMYA SANAYİ İLE İLGİLİ İŞLER ARAMA VE SONDAJ İŞLERİ METALURJİ SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER TAŞ VE TOPRAK SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER METAL VE METALDEN MAMUL EŞYA SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER AĞAÇ VE BUNLARDAN MAMUL EŞYA SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER YAPI İŞLERİ KİMYA SANAYİ İLE İLGİLİ İŞLER

İPLİK, DOKUMA VE GİYİM SANAYİ İLE İLGİLİ İŞLER KAĞIT VE SELÜLOZ SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER GIDA SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER TÜTÜN SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER ENERJİ ÜRETİMİ, NAKLİ VE DAĞITIMI İLE İLGİLİ İŞLER NAKLİYE BENZERİ İŞLER TARIM VE HAYVANCILIK İŞLERİ ARDİYE VE ANTREPOCULUK İPLİK, DOKUMA VE GİYİM SANAYİ İLE İLGİLİ İŞLER KAĞIT VE SELÜLOZ SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER GIDA SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER TÜTÜN SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER ENERJİ ÜRETİMİ, NAKLİ VE DAĞITIMI İLE İLGİLİ İŞLER NAKLİYE BENZERİ İŞLER TARIM VE HAYVANCILIK İŞLERİ ARDİYE VE ANTREPOCULUK

HABERLEŞME ÇEŞİTLİ İŞLER Bu ana mesleklere ait dallar: Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmeliğin ekinde tanımlanmıştır. HABERLEŞME ÇEŞİTLİ İŞLER Bu ana mesleklere ait dallar: Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmeliğin ekinde tanımlanmıştır.

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalışanların mesleki eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir. MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan ve ek-1’de belirtilen işleri ve bu işlerde çalışanları kapsar. MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalışanların mesleki eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir. MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan ve ek-1’de belirtilen işleri ve bu işlerde çalışanları kapsar.

MADDE 5 – (1) Ek-1’deki çizelgede yer alan işlerde çalışacakların, işe alınmadan önce, mesleki eğitime tabi tutulmaları zorunludur.

MADDE 6 – (1) Ek-1 çizelgede yer alan işlerde fiilen çalıştırılacakların, yaptığı işe uygun aşağıda belirtilen belgelerden birisine sahip olmaları zorunludur: sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre verilen diploma, bitirme belgesi, yetki belgesi, sertifika, bağımsız işyeri açma belgesi, kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgelerinden birisi veya Bu maddede belirtilen diğer belgelerden herhangi birine sahip olmak.

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalışanların mesleki eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir. MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan ve ek-1’de belirtilen işleri ve bu işlerde çalışanları kapsar.

Millî Eğitim Bakanlığı ile birinci fıkranın d bendinde (Kuruluş kanunlarında veya ilgili kanunlarca yetkilendirilmiş kamu kurum ve kuruluşları) arasında yapılacak protokoller çerçevesinde verilecek en az 32 saatlik eğitim modüllerinden geçirilerek alınan eğitimler sonucu düzenlenecek belgelere sahip olanlar bu Yönetmelik kapsamında mesleki eğitim almış olarak kabul edilir.

Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü bünyesinde; Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmeliği kapsamında, Mesleki eğitim belgesi olmayan çalışanlar 40 saatlik eğitim verilerek belgelendirilmektedir.

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde Kurs alanı: kursiyer sayısı 1. Elektrik tesisatçılığı ve pano montörü Isıtma ve Sıhhi tesisat43 3. Betonarme Demir, Kalıpçılık ve Çatıcılık127

Yukarıdaki dallarda verilen eğitimler devam etmektedir. Talepler doğrultusunda açılması planlanan kurslar bazıları da şunlardır: Isıtma ve Gaz Yakıcı Cihazlar Teknik Servis Soğutma Sistemleri Kaynakçı Ahşap İskelet İmalatı (Marangozluk) İnşaat işleri (Boyacı, Yapı Yalıtımı, PVC doğrama ve imalat işleri.) Otomotiv Elektromekaniği v.b. 7.

Daha geniş bilgi için eğitim merkezimize ziyaretlerinizi bekliyoruz. İletişim: Tel.: Gsm : (Merkez Müdürü) E-Posta: Daha geniş bilgi için eğitim merkezimize ziyaretlerinizi bekliyoruz. İletişim: Tel.: Gsm : (Merkez Müdürü) E-Posta: