ERASMUS OFİSİ KAZANANLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Advertisements

LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
AB Programları Ofisi Nilüfer Şen 25 Nisan   Ofis Saatleri: – / –
Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. ÖN ŞARTLAR KARŞI KURUMUN SİZİ KABUL ETMESİ UYGUN DERSLER BULUNMASI ve KTÜ’DEKİ BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜN DERSLERİ EŞDEĞER.
ERASMUS OFİSİ.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEHMET AKİF ERSOY.
Edebiyat Fakültesi İstanbul
LLP/ERASMUS HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI OFİS BAŞKANLIĞI
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Erasmus Hareketliliği
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
HİBELER €€€ Seval PEHLİVAN Kocaeli Üniversitesi
Ahmet Hakan BAYRI İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
Toplantı Programı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Genel Bilgilendirme Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Belgeleri Erasmus+ Staj Hareketliliği Genel Bilgilendirme.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
Akademik Yılı Giden Öğrenciler Oryantasyon Sunumu
2015 – 2016 Erasmus Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI Uzm. Nevin Faden GÜRBÜZ ErzincanÜniversitesi Erasmus Ofisi 11/Nisan /2016.
Erasmus+ Öğrenim Görme Hareketliliği Öğrencilerinin Sorumlulukları Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
ERASMUS+ Oryantasyon Programı
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS PROGRAMI GÜZ DÖNEMİ
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON PROGRAMINA HOŞGELDİNİZ.
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU
ERASMUS+ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Application Form (Başvuru Formu):
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
ERASMUS STAJI (TRAINEESHIP) NEDİR?
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
Sunum transkripti:

ERASMUS OFİSİ 2015-2016 KAZANANLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI MEVLÜDİYE GÜZEL & MELTEM BAŞKAN

TEBRİKLER

Yıldız Savaşları Robot yarışmasına “kendi tasarladıkları robotla” katılan bu öğrencilerin ortak özelliği nedir?

BİZ KİMİZ? GTU ERASMUS OFİSİ

Gtu erasmus ofisi Prof.Dr. Işıl Kurnaz Mevlüdiye Güzel Meltem Başkan Levent Altunöz Nur Babat Ümit Kavun

Erasmus dili Erasmus Kurum Koordinatörü=Institutional Coordinator Erasmus Bölüm Koordinatörü=Departmental Coordinator Gönderen Üniversite = Sending University=Home University=GTU Kabul Eden Üniversite=Receiving University=Host University=Partner/Karşı Üniversite Hareketlilik=Mobility=Exchange

ŞİMDİ NE YAPACAĞIM?

İLK OLARAK... Erasmus Ofisine hitaben, kazandığınız üniversiteye gideceğinizi teyit ettiğiniz bir dilekçe yazmalısınız . İşlemleriniz bu dilekçe ile başlayacaktır. Son tarih: 24 Nisan

YA SONRA? Yerleştirildiğim Üniversitenin Benden Nasıl Haberi Olacak? Nominasyon E-postaları ile... Dilekçelerinizin tesliminin ardından kazandığınız Üniversitelerin Ofislerine bilgileriniz e-posta ile Erasmus Ofisi tarafından iletilecek.

2. Başvuru süreci Yerleştirildiğiniz Üniversitenin başvuru belgeleri Öğrenim Anlaşması / Learning Agreement Başvuru Formu / Application Form (online/offline) Transkript - ToR – Transcript of Records Dil Sertifikası - Language Certificate Niyet Mektubu – Letter of Purpose/Intent Özgeçmiş - CV Fotoğraf – Passport-sized Photo Pasaport – Passport

Karşı Üniversitelerin İnternet siteleri gönderdikleri mailler çok iyi bir şekilde takip edilmeli (Son başvuru tarihi, gerekli evraklar , vb.) HİÇ BİR İŞLEMİNİZİ SON GÜNLERE BIRAKMAYIN!

Güzel haber KABUL EDİLDİNİZ!

KABUL BELGENİZ GELİNCE... PASAPORT Pasaport Harç Muafiyeti VİZE Konsolosluk Yazısı UÇAK BİLETİ

KABUL BELGESİ VE VİZE SÜRECİ ARASINDA... SONRA ÖNCE

HER ŞEY HAZIR MI? Ders Saydırma Learning Agreement’inizin karşı kurumdan imzalı ve mühürlü bir şekilde geldikten sonra dersleriniz onaylanmış demektir. Fakat tam tanınma için Fakülte/Enstitü Yönetim Kurulu Kararı (YKK) çıkarmak üzere bölümünüze «ders saydırma dilekçesi» ile başvurmalısınız.

Ykk neden önemli? Derslerinizin sayılabilmesi Erasmus hareketliliğinizin tanınması Hibe ödemenizin yapılabilmesi için... GİDİŞ BELGELERİ: Hibe Sözleşmesi, Sağlık Sigortası, Taahhütname, Bilgi Formu, Vize

Sağlik sigortasi 2014-2015 yılından itibaren zorunlu Seyahat Sigortası ile aynı şey değil Seyahat Sigortasını Konsolosluklar ister Ülkelerarası anlaşmamız olan ülkelerde SGK geçerli Kabul belgesindeki eğitim başlangıç ve bitiş tarihlerine göre yaptırılır Sigorta yaptırılırken Poliçenin hem Türkçesi hem de İngilizcesi istenmelidir

GİTTİKTEN SONRA Erasmus Ofisini ziyaret Oturum İzni Ders Değişikliği Dönüşte “Katılım Sertifikası – Confirmation Letter ve ToR” Döndükten Sonra Nihai Rapor Değerlendirme Yazısı Pasaport Sayfaları Fotoğraflar Not Dönüşümü

hibe Halkbankası Çayırova Şubesinden EURO HESABI

Hibe ÖDEMESİ Gitmeden önce kabul mektubunuzdaki tarihlere göre tahmini hibe miktarı belirlenir. İlk gidişinizde tahmini hesaplanan hibenizin %80’i ödenir. Örn. İspanya 500 Euro (=16,66€ günlük X 150gün=2500€ 2500 X 0,8 = 2000€ YKK’nın çıkması şartıyla gidişinizden bir hafta kadar önce yatırılmaya çalışılır. Döndükten sonra katılım sertifikasında yazan tarihlere göre tekrar hesap yapılır. Hibe ödemeleri fiili olarak eğitim faaliyetinde bulunduğunuz gün üzerinden hesaplanır. İkinci taksit yatırılır veya yatırılmaz!!!

EFSANELER Ama Hocaaam! Başka Üniversiteler… Hibe kesintileri Fazla para Yatırıyorlarmış Kalan Hibeyi Bölüştürüyorlarmış Dersten Geçip Kaldığına bakmıyorlarmış Sadece Kabul Belgesine göre Hesap Yapıyorlarmış Her türlü işlemi Erasmus Ofisi Yapıyormuş Hibe kesintileri Fazla tatil yok Planlanan tarihten erken dönüş Tüm derslerden kalırsanız Ofistekiler akşama kadar oturuyor

SIKÇA KARŞILAŞILANLAR!!! İLETİŞİM İHMALKARLIK HAKLI OLMAK ╩ AŞIRI ÖZGÜVEN

GÜLE GÜLE

ERASMUS BİTTİĞİNDE