Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. ÖN ŞARTLAR KARŞI KURUMUN SİZİ KABUL ETMESİ UYGUN DERSLER BULUNMASI ve KTÜ’DEKİ BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜN DERSLERİ EŞDEĞER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. ÖN ŞARTLAR KARŞI KURUMUN SİZİ KABUL ETMESİ UYGUN DERSLER BULUNMASI ve KTÜ’DEKİ BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜN DERSLERİ EŞDEĞER."— Sunum transkripti:

1 BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2 ÖN ŞARTLAR KARŞI KURUMUN SİZİ KABUL ETMESİ UYGUN DERSLER BULUNMASI ve KTÜ’DEKİ BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜN DERSLERİ EŞDEĞER OLARAK KABUL ETMESİ DİL YETERLİLİĞİ AÇISINDAN KARŞI KURUMUN SİZİ KABUL ETMESİ

3 SÜREÇ LİSTEYE SON HALİNİN VERİLMESİ ÖĞRENCİ İSİMLERİNİN KARŞI KURUMLARA BİLDİRİLMESİ(NOMINATION) NOMINASYON E-POSTALARININ ÖĞRENCİLERE İLETİLMESİ ÖĞRENCİLERİN KARŞI KURUMLARLA E-POSTA İLE İRTİBATA GEÇMEYE BAŞLAMASI

4 KARŞI KURUMA E-POSTA GÖNDERMEK

5 HANGİ BİLGİLER ALINMALI? BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER ve NASIL BAŞVURU YAPILACAĞI( REQUIRED DOCUMENTS AND HOW TO APPLY?) ERASMUS ÖĞRENCİLERİ İÇİN AÇILAN DERSLERİN LİSTESİ ( THE LIST OF OFFERED COURSES FOR ERASMUS TUDENTS) KONAKLAMA İÇİN BİLGİ(INFORMATION ABOUT ACCOMMODATION)

6 KONAKLAMA

7 NEREDE KALACAĞIZ? Konaklama imkanı karşı kurum tarafından sağlanır. Üniversiteye ait yurt, şehirde yer alan diğer yurtlar veya öğrenci hosteli olabilir. Nadiren yurt imkanı sağlanamaz. Konaklama bedeli öğrenci tarafından karşılanır.Konaklama için ayrı bir ödeme yapılmaz. Karma yurtlar olabilir. Ortak banyo paylaşılabilir.

8 MADDİ DESTEK

9 ERASMUS HİBESİ ÜLKELERE GÖRE AYLIK HİBE MİKTARLARI OFİSİMİZİN SAYFASINDA YAYINLANMAKTADIR. TEK DÖNEM GİDECEK OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN 5 AY ÜZERİNDEN HİBE HESAPLANIR. İKİ DÖNEM GİDECEK OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN 10 AY ÜZERİNDEN HİBE HESAPLANIR. TOPLAM HİBENİN %80 ORANINDAKİ MİKTARI YURTDIŞINA GİTMEDEN ÖDENİR. GERİYE KALAN HİBE DÖNDÜKTEN SONRA ÖDENİR.

10 PASAPORT ve VİZE İŞLEMLERİ

11 Pasaport işlemleri bireysel olarak öğrenci tarafından Emniyet Müdürlüğüne giderek yapılacaktır. Erasmus+ öğrencilerinin harçsız pasaport alma hakkı vardır.Sadece cüzdan bedeli ödenir. Vize işlemleri bireysel olarak öğrenci tarafından yapılır. Bazı ülkelerde vize alımı için aracı şirketler vardır. Vize belgeleri,alımı ve bilgi için konsolosluklarla irtibata geçilmelidir. Sağlık veya seyahat sigortası ve hesapta belli miktarda para gösterilmesi talep edilebilir.

12 HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER

13 NASIL HAZIRLANMALI? Tüm belgeler bilgisayar ortamında hazırlanmalıdır.El yazısı ile yazılan belgeler kabul edilmiyor. Erasmus+ döneminde yurtdışına gönderilen belgeler taranmış olarak artık kabul ediliyor. Yazım hatası olan ve yanlış tarih yazılı belgeler kabul edilmiyor. Belgelerin önce ofise kontrol ettirilip ondan sonra imzalatılması gerekiyor.

14 SORU ve CEVAPLAR


"BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. ÖN ŞARTLAR KARŞI KURUMUN SİZİ KABUL ETMESİ UYGUN DERSLER BULUNMASI ve KTÜ’DEKİ BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜN DERSLERİ EŞDEĞER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları