Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı"— Sunum transkripti:

1 Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Anadolu Üniversitesi, Erasmus Ofisi 19 Nisan 2013

2 Adım adım…. Eşleştiğiniz üniversitenin web sayfası
Bölüm koordinatörleri UİB web sayfası / Yüz yüze Görüşme

3

4

5 Başvuru Süreci Nomination Başvuru: Online başvuru, fax, posta
Learning Agreement (LA) Karşı kurumdan istenilebilecek belgeler Transkript, başvuru formu, LA, pasaport numarası/fotokopisi, dil seviyesi gösterir belge ve hatta bazen lise diploması… Önümüzdeki haftalardan itibaren başvuru sürecinde ofisimizin sizin için hazırladığı harçsız pasaport belgelerinizi alıp pasaport işlemlerine başlayabilirsiniz.

6 EILC / Erasmus Intensive Language Courses
EILC nedir? Yaygın olmayan dillerin konuşulduğu ülkelerde Erasmus hareketliliği (staj ve/veya öğrenim) gerçekleştirecek öğrenciler için gidilen ülkede, 3-6 hafta arasında süren yoğunlaştırılmış dil kurslarıdır. Ancak faaliyetinizi gerçekleştireceğiniz ülkede var olan EILC kurslarına katılabilirsiniz. Kurslar için herhangi bir ücret ödemezsiniz. Nereye baksam? Nereden araştırsam? Ulusal Ajans’ın web sayfası Avrupa Komisyonu’nun web sayfası

7 Kabul Mektubum Geldi 8) UİB’den vize mektubu alınacak. (1-3 gün)
Gerekli belgeler; Öğrenci bilgi formu, kabul mektubu, başvuru formu, hibe sözleşmesi, taahhütname, sigorta poliçesi, Learning Agreement, Fakülte yönetim kurulu kararı Konsolosluktan vize alınacak. (1-9 hafta) Vize sürecinin araştırılması (web, telefon, eski Erasmus öğrencileri, facebook gruplarımız….)

8 Vize Fransa Vizesi Vize almak için Campus France (CEF) sistemine üye olmalısınız. Aracı firma yok. Çek Vizesi 2-3 ay Nereden başvurmalıyım? İstanbul - Ankara Uzun Dönem Vize Kısa Dönem Vize (90 güne kadar) Hollanda Vizesi Teminat (6000 Avro civarı) Vize gideceğiniz okul aracılığı ile alınıyor. Polonya Vizesi Konsolosluk Vfsglobal aracı şirket (ücretli)

9 Sigorta 30.000 Avro kapsamlı seyahat&sağlık sigortası
Sigortanızın yurtdışında geçerliliği olmasına dikkat! Almanya’ya gidecekler için SSK’lı iseniz AT11 ya da AOK (70 Avro civarı). Öğrencilerimizden aldığımız geri dönüşlere göre Hollanda öğrenim öğrencileri için de «mesuliyet sigortası» isteyebiliyor.

10 Learning Agreement - LA
Öncelikle «Learning Agreement Hazırlama Kılavuzu» okuyunuz. LA mutlaka bölüm koordinatörü ile birlikte hazırlanır, karşı kuruma 3 nüsha olarak gönderilir. LA karşı kurumdan imzalanıp gelmedikçe dosyanız tamamlanmış sayılmaz ve hibeniz yatırılmaz! Ders eşleştirmeleri yapılarken önemli olan nokta, eşleştirilen derslerin ECTS değerlerinin bire bir olması değil, her iki taraftaki ECTS toplamlarının uygun olmasıdır. Karşı kurumda alınan bir ders üniversitemizde iki ders ya da daha çok derse eşlenebileceği gibi, karşı kurumda alınan birden fazla ders üniversitemizde tek derse eşleştirilebilir.

11 LA’daki toplam kredi miktarınız 28-32 aralığında olmalıdır.
Karşı kurumda alacağınız her dersin AÜ’de bir karşılığı olmalı! AÜ.’de aldığınız kredi toplamı, karşı kurumdan aldığınız kredi toplamını geçemez. Örnek; Karşı Kurum Anadolu Üniversitesi = (32,30,28...) = (32,30,28….)

12 LA Değişiklik Sayfası Gittikten sonra 15 gün içinde (eğer gerekliyse)ders değişiklik işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir. Daima ilk LA’nızı temel almalısınız. Ekleme-Çıkarma işlemi sonundaki toplam ECTS miktarları uyumlu olmadır. (28-32) İlk LA’nızda olmayan bir dersi çıkaramazsınız. Belgenizi göndermeden önce imzalamayı ve imzalatmayı unutmayın. Erasmus hareketliliğiniz boyunca yalnız bir kez ders değişikliği yapabilirsiniz.

13 Hibe Konusu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans)her akademik yıl başlamadan önce 28 AB üyesi ülkenin yaşam standartlarına göre Erasmus öğrencilerine verilecek olan aylık hibe miktarlarını belirler Hareketlilikten faydalanan Erasmus öğrencisine verilen mali destek, tüm masrafları karşılamak amacıyla değil hareketlilikten kaynaklanan masraflara katkıda bulunmak amacıyla verilmektedir.

14 Nasıl Hesaplanır? Hibelerin ödenmesinde ayı tamamlamayan süreler için aşağıdaki tabloya göre hareket edilir. Önemli Bilgi: 1 gün bile hibe miktarını değiştirir! 1-3 GÜN ARASI 4-10 GÜN ARASI 11-17 GÜN ARASI 18-24 GÜN ARASI 25 GÜN VE ÜZERİ ¼ Aylık Hibe ½ Aylık Hibe ¾ Aylık Hibe Tam Aylık Hibe

15 Ödemeler %80’LİK KISIM «Karşı kurum onaylı Learning Agreement» ve «Fakülte Yönetim Kurulu Kararı» dahil tüm belgelerin tam olması gerekir. Öğrencinin Kabul Mektubuyla beyan ettiği tarih aralığına göre hesaplanır. Kabul mektuplarında kesin tarih aralığı olması zorunludur. Şayet yoksa öğrenci karşı kurumun akademik takvimini beyan etmek zorundadır. Hibenizin öncelikle kabul mektubunuza göre tahmini olarak hesaplanır ve hesaplanan bu miktarın %80’i ilk ödeme (avans) olarak hesabınıza yatırılır. VİZE!!!! Hibenizi yatırabilmemiz için pasaportunuzdaki vize sayfasının fotokopisini beyan etmeniz gerekmektedir.

16 Ödemeler DİKKAT! Hibe miktarınız döndüğünüzde değişebilir!
%20’LİK KISIM Erasmus öğrenim faaliyeti sonunda aldığı Katılım Belgesi’nde (Certificate Of Attendance) yer alan kesin öğrenim süresi pasaport ile teyit edilerek hak edilen kesin hibe hesaplanır. Erasmus öğrenim hareketliliğiniz 3 aydan kısa süremez. Öğrenim gördüğünüz tarihler arasında, 5 günden uzun olacak şekilde ülke ya da şehir değiştirmeniz durumunda, bu süre toplam hibenizden kesilecektir. (hafta sonları ve bulunduğunuz kurumun resmi tatilleri hariç) Eğer, devamsızlık, sınava girmeme gibi sorumluluklarınızı yerine getirmediğinizi gösteren bazı nedenlerden dolayı derslerden kaldıysanız kesin hesabınızın %20’si ödenmez/iade alınır! DİKKAT! Hibe miktarınız döndüğünüzde değişebilir!

17 Hibeyi nasıl alacağız? Erasmus Değişim Programına katılan yararlanıcıların kendi adına Є hesabı açmaları zorunludur. Açılacak olan hesabın T.C. Ziraat Bankası Anadolu Üniversitesi Şubesi’nde olması halinde hesap aktarımında kolaylık ve kesintisiz ödeme yararlanıcının lehine olmaktadır. Hibenizin siz yurtdışına çıktıktan sonra yatması olasılığına karşı Avro hesabınızla ilgili vekalet vermeniz yararlı olacaktır.

18 Dönmeden Önce Mutlaka ama mutlaka Confirmation Letter alınır.
Mümkünse Transcript of records alınır Başarsız olunan dersler için açıklama mektubu alınır. (Ders takip formu- Failure Pursuit Form)

19 “Sadece bi’ şey soracaktım, bi’ belge verecektim.” Ne zaman gelsem ki?
GÖRÜŞME SAATLERİ Pazartesi – Perşembe : Salı – Cuma : Çarşamba : 14.00 – 16.00

20 Yazışmalar Hmm… bir e-posta adresi alsam. Alsam da adresimi ne koysam?
Yabancılar da anlasın isterim. mı mi desem? Buldum buldum; koyacağım adımı

21 Yazışmalar Teknikler: Derin nefes alma tekniği
Karşımdaki kimdir, ne yapar düşünme tekniği Pratik hesaplar: Bir e-posta aynı anda kaç kişiye gönderilebilir? Cevap almak için ideal bekleme süresi ne kadardır? Hangi konuda kime e-posta atmalı?

22 Lütfen, ailelerinizi belirli periyotlarla arayınız ve kendilerini merakta bırakmayınız 

23 Teşekkürler & Başarılar
Erasmus Ofisi


"Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları