İNGİLTERE 0841 RUMEYSA ÖZCAN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Klasik Yapılarda Yüzey Tatbikatı ve Onarımı
Advertisements

AÇLI SEFERLERİ Sedat ALTAŞ.
Grup Adı: BALIK Tarih: 26/04/2010
ROMANESK VE GOTİK DÖNEM
GOTİK MİMARİ FRANSA ALİ GÖKTEN
Steampunk Endüstri devrimi ile hayata giren buharlı makineleri konu alan, 19. yüzyıl Kraliçe Viktorya Dönemi mimari ve tasarımının görsel özelliklerini.
Hazırlayan :Aslıhan Peynircioğlu
ISI YALITIMI.
1. Kurum bilgileri güncelleme ekranındaki harita için link adresi alanına girilecek olan link adresi için ilköğretimler için link, veya orta öğretimler.
YAPILAN ÇALIŞMALAR Dersliklerin PVC olan kapıları sökülerek yerine çelik kasalı 14 adet ahşap kapı takıldı. Lavabolarda kırık ve kullanılamaz durumda olan.
KONULAR LAURENZIANA KÜTÜPHANESİ CAPITOL ALANI CAPRAROLA VİLLASI GIULIA VİLLASI EKİN GAMZE YÖNEY
AVRUPA MİMARİSİ İL GESU KİLİSESİ AUGSBOURG BELEDİYE BİNASI
ROMANESK ÇAĞ ÖNCESİ BATI MİMARLIĞI
Değerli Dostlar, yolum bu kez Doğu Karadenizin de en doğu noktasına düşmüştü... Artvin Borçka’dan minibüslerle Macahel Vadisi Camili Köyüne gitmek üzere.
ORTAÇAĞDA AVRUPA TARİHİ
ÇAĞDAŞ UYGARLIĞA DOĞRU ADIMLAR
Tarafından yayınlanmaktadır.
ROMANESK ÇAĞ MİMARLIĞI (ROMANESQUE)
GOTİK MİMARİ BELÇİKA- HOLLANDA Mimarlık-2 Fatma GÜRHAN
BURJ EL ARAB Diyap ÖZEL
KONU : İtalyadaki kİlİseler ,almanya ve fransadakİ barok mimarİ
Tempietto Kilisesi, Roma
ROMANESK ÇAĞ MİMARLIĞI ALMANYA-İTALYA
ERKEN RÖNESANSTAN YÜKSEK RÖNESANSA GEÇİŞ
Nasrettin Hoca’nın Köyünde
Işık ışınları doğrular halinde (doğrusal yolla) yayılır.
GEÇ GOTİK MİMARLIK ( ) İSPANYA/PORTEKİZ.
İNGİLTERE TARİHİNİN EN KANLI VE DRAMATİK ZAMANLARINDAN BİRİ KRAL VIII
KÜBRA GÜLTEN KAYNAKLAR: 1)Mimarlık tarihi ders notları 1
YAZILIKAYA.
GOTİK DÖNEMDE MEKAN M.S. 5. yy da Roma İmparatorluğu artık zayıflamış ve yönetim gücünü kaybetmeye başlamıştı. İmparatorluğun çöküş yıllarında iç bölünmeler.
SAN JAN KİLİSESİ EFES AZİZ JAN’IN MEZARI ÜSTÜNE BİR TÜRBE YAPILMIŞTI.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EVLER VE DEKORASYON
TARİHTE VATİKAN Vatikan eskiden oldukça büyük bir devletti.Toprakları km yi ,nüfusu da 3.5 milyonu aşıyordu.Daha sonra topraklarını komşu İtalya.
BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR
BİZANS MİMARLIĞI.
Konsruktivizm Sevara Rakhimova
MUTLU AKKUŞ HALİL AKBIYIK SUNUŞ TEKNİKLERİ. YÖNLENDİRMESİ İLE MEKANIN İÇ HAÇMİNİ GÖSTEREN GENİŞ BİR GİRİŞE SAHİPTİR.
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
Operanın Doğuşu Nazlı YALDIR 9/D 211.
KIRŞEHİR DULKADİRLİ İNLİMURAT YER ALTI ŞEHRİ PROJESİ R
PETER BEHRENS 1868 yılında Hamburg'da doğan Peter Behrens Karlsruhe ve Düsseldorf Sanat Akademisi'nde (Kunstschule) okumaya başlamadan önce, Hamburg
Pencereler Pencere asla basit bir şey değildir… Pencere duvardan ışığın girmesine izin veren ve güzelliklere açılan bir açıklık…
Salih Zeki Anadolu Lisesi
MADDEYİ TANIYALIM.
Türkiyedeki Müzeler.
BATI MÜZİĞİ TARİHİ GOTİK DÖNEM.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SAATLER
Almanlar’ın Jugendstil, Fransızlar’ın Art Nouveau, İngilizler’in Modern Style dedikleri gençlik üslubu 20.yüzyılın başlangıcında NewYork’tan Türkiye’ye.
ESK İ MISIR SANATI KONU: KRALLAR VAD İ S İ (VALLEY OF THE K İ NGS)
CAM NASIL ÜRETİLİR? ÜRETİLİRKEN HANGİ AŞAMALARDAN GEÇER?
Nuran BOYRAZ Tarih Öğretmeni HAÇLI SEFERLER İ (1096–1270) XI. yy.'ın sonlarından XIII. yy.'ın sonlarına kadar Hıristiyanların güçlenen Müslüman dünyasına.
Hazırlık: Orta Çağ Avrupa’sı bugünkü kalkınmışlık düzeyini nasıl Başarmış olabilir ? Araştırınız Rönesans ve reform hareketleriyle din adamlarının ülke.
Tipik bir gotik katedral planı
GÜZ-V: ÇAĞDAŞ DÜNYANIN TEMEL KAVRAMLARI Fransız İhtilalını Hazırlayan Sebepler Ortaçağ’da Avrupa (Karanlık çağ) Siyasi yapısı: Derebeylik Sosyal yapısı:
Ortaçağın Genel Özellikleri: _Devletlerin merkezi otoritesi zayıf. _Feodalite rejimi toplumları baskı altına almıştır. _Papalar hem dinsel, hem siyasal,
ISI YALITIMI.
SANAT NASIL DOĞMUŞTUR ?.
MADDEYİ TANIYALIM.
Yeni Çağ Mobilya Sanatı MS=
Santa Maria del Fiore Katedrali
ESKİ ANTAKYA SOKAKLARI, EVLERİ, ÇARŞISI.Hatay/Antakya'nın Tarih Kokan Evleri, Tarihçesi.
BODRUM CAMİİ (Bodrum Mesih Paşa Camii) MİRELAİON KİLİSESİ
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
İBADET Hıristiyanlığın ilk üç asırlık döneminde belli bir ibadet şekli yoktu. Bu nedenle, dördüncü yüzyılın ikinci yarısına kadar günlük olarak yapılan.
ROMANESK VE GOTİK DÖNEMDE MEKAN
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
COĞRAFİ KEŞİFLER.
TEMELLER VE TEMELLERİN
Sunum transkripti:

İNGİLTERE 0841 RUMEYSA ÖZCAN GEÇ GOTİK ÇAĞ 1250-1500 İNGİLTERE 0841 RUMEYSA ÖZCAN

İngiltere’de siyasi kudret bu çağda kliseden krala geçtiği için,inşa edilen kliseler inşa ettirenlerin kudretini ve dindarlığını ifade ediyordu. Son gotik çağ kiliseleri espri yönünden laik ve kralcıdır.Ünlü Oxford ve Cambridge Kolejleri ilkin dini okullardı fakat 15.ve 16.yüzyıllarda din adamları ikinci planda kalınca ,kolejler dini okullarla laik okullar arasında bağlantı oluşturmuşlardı.Kolejler Rönesansı geliştirecek bilgileri verecek diğer kolejlerin öncüsüydüler.

GLOUCESTER KATEDRALİ

Dikey üslup ilk olarak Gloucester Katedralinin korosunda uygulandı Dikey üslup ilk olarak Gloucester Katedralinin korosunda uygulandı.Asıl kilise Romanesk çağdan kalmıştı fakat tonozları Gotik çağda yapıldı ve koro bölümünde yeni bir üslup meydana geldi.İngiliz tonozu strüktürel bir yapı olmaktan çıkıp,karmaşık girinti ve çıkıntılarıyla klisenin en süslü yerini meydana getiriyordu.Tavanın genel etkisi üstüne bir çok süsler yapılmış ve sağlam inşa edilmiş bir tünel tonozdur.

Doğu duvarı vitraylı,muazzam bir pencereden ibaret olan koronun diğer duvarları da dikey üslupta cam panolardan meydana geliyordu. Gloucester katedrali korosu ,dikey üslubun en başarılı örneğidir zira dikeylik etkisini tonoz kaburgaların bolluğu kadar,duvar pano ve pencerelerin düzeni de arttırır.

KİNGS COLLAGE ŞAPELİ

Kings Collage Şapeli 1446-1515 Işık ihtiyacı,gotik katedrallerde büyük klerostari pencerelerden sağlanıyordu.Bu şapelde ise ışık sorunu tamamen çözülmüştür.Plan dikdörtgen bir taş kafes biçiminde olup ,duvarlar tamamen camdır.Gotik üslubun bütün çabası duvar yerine cam koymaktı.Bu şapel ışığın en çok girdiği yerdi zira bütün tonozların yükünü payandalar taşıyordu.

Kings Collage Şapelini yapan John Wastell adındaki usta ,kaburga sayısı çok arttırıldığında bütün tonozun sağlam taştan yapılabileceğini fark etti.Böylece Tudor Gotiğinin özelliği olan yelpaze tonoz keşfedildi.Burada taş konilerin yüzeyine kaburga taklidi oymalar yapılmış ve tonozun kendisi bu taş konilerden meydana gelmişti. Dikey üslupta olan bina cephe ve plan yönünden çok sade olup,bütün zenginlik iç dekorasyonda toplanıştır.

WESTMİNSTER HENRY VII ŞAPELİ

Westminster Henry VII Şapeli 1505-1519 Cephe ve plan yönünden çok sade olan binanın taş işçiliğinde ustalığın son aşamasına ulaşılmıştır.Dantela gibi tonozlar ve görünüşte yelpaze tonozdan inen sarkıtlar İngiliz gotiğinin sonunu gösterirler.Espri olarak ise laik ve kralcıdır.

A West Entrance B Nave C Crossing D Transepts E Choir F Henry VII Chapel G Cloister H Chapter House # Tomb of tre Unknown Warrior # Poet's Corner