Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlık: Orta Çağ Avrupa’sı bugünkü kalkınmışlık düzeyini nasıl Başarmış olabilir ? Araştırınız Rönesans ve reform hareketleriyle din adamlarının ülke.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlık: Orta Çağ Avrupa’sı bugünkü kalkınmışlık düzeyini nasıl Başarmış olabilir ? Araştırınız Rönesans ve reform hareketleriyle din adamlarının ülke."— Sunum transkripti:

1

2

3 Hazırlık: Orta Çağ Avrupa’sı bugünkü kalkınmışlık düzeyini nasıl Başarmış olabilir ? Araştırınız Rönesans ve reform hareketleriyle din adamlarının ülke üzerindeki etkisi azalmış bunun sonucunda, aydınlanma çağı başlamış, bilim adamlarına verilen değer artmış astronomi bilim, edebiyat gelişmiş, coğrafi keşifleriler olmuş böylece Avrupa kalkınmıştır

4  Yeryüzünün alt katmanlarında kömür çıkarmaya çalışan madencileri en büyük düşman yer altı sularıydı…  Ayakları dibinden,tünel duvarlarından ya da tavandan eksik olmayan bu sular madencilerin en geliyordu.İngiltere’de,yoğun talep üzerine kömür üretimi arttırılınca ocaklar suyla dolmuş ve maden ocakları durdurulmuş.

5  Bu durum yatırımcıları bir araya getirdi.  Makine mühendisleri göreve çağrıldı  Thomas Savery (Tomas Saveri) Fransız Denis Papin (Döni Papin)’e ait olan buhar makinesi geliştirildi.  1760’da ise James Watt (Ceymis Vat) Nivkomin’in makinesi geliştirilerek yeni bir yaptı.Sel basılmış gibi görünen maden ocakları bu lokomotif ile temizlenmiş oldu.

6

7 Buharlı Lokomotif

8 Sanayi İnkılabı Sonrası Kurulan Bir Fabrika

9

10


"Hazırlık: Orta Çağ Avrupa’sı bugünkü kalkınmışlık düzeyini nasıl Başarmış olabilir ? Araştırınız Rönesans ve reform hareketleriyle din adamlarının ülke." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları