Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ISI YALITIMI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ISI YALITIMI."— Sunum transkripti:

1 ISI YALITIMI

2 Isıyı iyi iletmeyen maddeler yalıtkan madde olarak adlandırılır
Isıyı iyi iletmeyen maddeler yalıtkan madde olarak adlandırılır.Isı akışını yavaşlatmak istediğimiz durumlarda plastik,tahta gibi yalıtkan maddeleri kullanarak yalıtımı sağlarız.Yalıtım için kullanılan malzemeleri bazılarının yapısında hava bulunur.

3 Örneğin; kışlık kıyafetlerin, battaniyelerin ve bina yalıtım malzemelerinin yapısında hava vardır. Sizce hava ısı akışını nasıl yavaşlatıyor olabilir?

4 Hava iyi bir yalıtkan maddedir
Hava iyi bir yalıtkan maddedir.Çünkü havayı oluşturan tanecikler arasında oldukça fazla boşluk vardır.Bundan dolayı bu tanecikler arasında ısı iletimi çok yavaş olur. Karlarla kaplı kutup bölgelerinde insanlar,kardan yaptıkları ”iglo” adı verilen evlerde yaşamaktadırlar.Dışarıda sıcaklık ortalama -70 C° iken bu insanlar igloların içinde sadece bir mum yakarak nasıl üşümeden kalabiliyorlar??

5 Karlar üzerinde duran kuşlar vücut sıcaklığını nasıl koruyor
Karlar üzerinde duran kuşlar vücut sıcaklığını nasıl koruyor?? Kuşların tüylerinin kabarması ısı kaybına nasıl engel oluyor? Kutup ayıları kalın kürkleri sayesinde çok soğuk ortamlarda bile vücut sıcaklıklarını korurlar.

6 YANMA ÖZELLİĞİ KULLANILDIĞI YERLER KULLANIM ÖMRÜ Plastik köpük Alev alır Dış ve iç duvar Uzun ömürlüdür Ahşap Dış ve iç döşeme Kısa ömürlüdür Taş yünü Yanmaz Tavan iç ve dış duvar Uzun ömürler Katran Tavan Cam yünü Zor alev alır Tavan,iç ve dış duvar,güneş paneli,tesisat boruları YALITIM MALZEMELERİ Silikon yönü Dış cephe

7


"ISI YALITIMI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları