BU 2 RESİMDEN HANGİSİ OLMAK İSTERDİNİZ??? ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA OKULDA ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA EN ÇOK SEVİLEN ÖĞRENCİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VERiMLi ÇALIŞMANIN iLKELERi
Advertisements

A TEMASI OKUL HEYECANIM
2.SINIF OKUL HEYECANIM.
Güvenli İnternet Kullanımı
GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI.
ÖZEL AKDENİZ YÜKSELİŞ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR.
OKULDA VE EVDE DAYANIŞMA
SOSYAL BİLGİLER 5 ÜNİTE NO:1 HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ANNEM-BABAM OKULA BAŞLIYOR
HİKMET SIRMA.
KONU : BU OKUL HEPİMİZİN
2.SINIF OKUL HEYECANIM < 2. BÖLÜM >.
İlköğretim Okulları Kişisel Hijyen Eğitim Projesi.
EĞİTİM ORTAMLARININ DÜZENLENMESİ
HİJYEN NEDİR? Temizlik görünen ortamdan kirlerin uzaklaştırılmasıdır. Hijyen ise mikroplardan arındırılmasıdır. Hasta olmamak. Mikroplardan korunmak için.
Sınıf etkinliklerine katılım ve görev paylaşımı
SINIF KURALLARIMIZ.
NELER YAPMALIYIZ ?.
Kazanım 3. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir.
YAŞASIN! MÜZİK DERSİ BAŞLIYOR!....
AKRAN ZORBALIĞI.
ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE ÖĞRENCİLERİMİZE BAZI ÖNERİLER
İlköğretim Okulları Kişisel Hijyen Eğitim Projesi.
ALTIN ÖĞRENCİ KRİTERLERİ
Okul KurallarI.
ŞİDDET VE SONUÇLARI.
Bilişim Teknolojileri ve Yazarlık Dersi
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OSMANİYE İLKOKULU
AİLEDE SAYGI.
ÖĞRENCİLERİN UYACAĞI KURALLAR.
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
NEZAKET VE GÖRGÜ KURALLARI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
SINIF REHBER ÖĞRETMENLERİNİN YAPABİLECEKLERİ ÇALIŞMALAR
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAKIRKÖY İLKOKULU
GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI
OKULUMUZDA KREDİ UYGULAMASI HER ÖĞRENCİ DÖNEM BAŞINDA 50 KREDİYE SAHİP OLUR OLUMLU DAVRANIŞLAR KREDİYİ ARTTIRIR,OLUMSUZ DAVRANIŞLAR KREDİYİ DÜŞÜRÜR. UYGULAMANIN.
OKULLARDA ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR
Ayten IŞILDAĞ -yaz odevi
ADASOKAĞI İLOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
NASIL DERS ÇALIŞMALIYIZ?
Ceyhun Yüksel. Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hâl ve hareketleri trafik olarak adlandırılır. Kamuya açık olan bu alandan herkesin.
ÖĞRENCİLERİMİZLE OKUL KURALLARINI BELİRLİYORUZ...
Kişisel Rehberlik Uygulamaları
EŞYALARIMIZI NASIL KULLANALIM?
Zamanında uyumalı, zamanında uyanmalı, okula geç kalmamalıyız.
DUYU ORGANLARIMIZ.
K AZANMAK DA D OĞAL, K AYBETMEK DE 1.Takımınız oyunu kaybettiğinde neler hissedersiniz ? Söyleyiniz. 2. Sınıf içi oyunlarından” deve- cüce” oyununu kazandığınızda.
Suvarlı Merkez İlkokulu öğrencileri eğitimlerini ,
Okul Kuralları Niçin Var? √ İnsan sosyal bir varlıktır.Kalabalık gruplar içinde yaşar. √ Toplumda düzenin sağlanması için.
DOĞRU İLETİŞİM
SINIF KURALLARIMIZ.
EV KURALLARI.
Yazdırma: Yazıcınız bizim yazıcılarımız gibi yazdırmayabilir; bu nedenle birkaç deneme baskısı yaptığınızdan emin olun. Nesneler tam anlamıyla hizalanmıyorsa,
KASIM AYI DEĞERİ SORUMLULUK
1_Açılış. 2-Tutanak. 3-Okul kıyafetleri,temizlik,tertip düzen. 4-Öğrencilerin çantalarında yedek kıyafet bulundurma. 5-İkinci kitapların evlerde olması.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİNE HOŞGELDİNİZ
İlköğretim Okulları Kişisel Hijyen Eğitim Projesi.
MİSAK-I MİLLİ ORTAOKULU öğrencileri eğitimlerini ,
İlköğretim Okulları Kişisel Hijyen Eğitim Projesi.
AİLEMİZDEKİ AFACAN : İNTERNET
Bilgisayarımıza bir anti-virüs programı yüklemeliyiz.
Kazanmak da Doğal , Kaybetmek de
TOPLUMSAL KURALLAR.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE YÖNTEMLERİ
GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI HAZIRLAYANLAR: İREM CERYAN ve ÖZGENUR ERDAĞ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Zorbalık Nedir? Bir kişinin, kendisinden daha güçlü bir ya da daha fazla kişi tarafından, kasıtlı olarak, sürekli biçimde olumsuz eylemlere maruz bırakılmasıdır.
İNSAN İLİŞKİLERİNİ DÜZENLEYEN KURALLAR
ZORBA OLMA, ARKADAŞ OL… MuRaT BaYHaN Psikolojik Danışman ADNAN KAHVECİ İLKOKULU Rehberlik Servisi.
Sunum transkripti:

BU 2 RESİMDEN HANGİSİ OLMAK İSTERDİNİZ???

ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA OKULDA ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA EN ÇOK SEVİLEN ÖĞRENCİ OLMAK İSTER MİYİZ?

DERSLERİMİZDE BAŞARILI PEKİ… DERSLERİMİZDE BAŞARILI OLMAK İSTER MİYİZ???

ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA OKULDA ÖĞRETMENLERİM VE ARKADAŞLARIM ARASINDA EN ÇOK SEVİLEN ÖĞRENCİ OLABİLMEM İÇİN NELER YAPMAM GEREKİR ???

OKUL VE SINIF KURALLARI

1.Okul içinde istendik davranışlar sergilemeliyim YANİ... Bağırmamalıyım Koşmamalıyım Okul içinde çöp atmamalıyım. Arkadaşlarımı itmemeliyim. Merdivenlerden kaymamalıyım. Tuvaletleri temiz bırakmalıyım. Suyu ve temizlik malzemelerini ihtiyacı olduğu kadar kullanmalıyım.

2. Kendisime ve başkalarına saygılı olmalıyım Sınıfta, konuşmadan önce parmak kaldırmalıyım. Öğretmenin yada konuşan diğer arkadaşlarımın sözünü kesmemeliyim. İzinsiz yerimden kalkmamalıyım. Konuşurken uygun bir ses tonu kullanmalıyım. Arkadaşlarıma eşya, araç – gereç atmamalıyım. Öğretmen derse gelmeden, sessizce oturup bekliyor olmalıyım.

3. Okul araç ve gereçlerimi dikkatli ve temiz kullanmalıyım. Sıraların üzerine yazı yazılmamalıyım. Bilgisayar odası, Müzik dersliği, İş eğitimi atölyesi, Resim dersliği, yemekhane vb. dikkatli ve temiz kullanmalıyım. Yazı tahtasını gereksiz kullanmamalıyım. Okul ve sınıf içindeki panolarda bulunan projelere zarar vermemeliyim.

4. Sorumluluklarını bilmeliyim Evdeki çanta hazırlığımı kendim yapmalıyım. Tören yerine zamanında gelmeli ve sıra olmalıyım. Sınıfta zamanında yerimi almalıyım. Gerekli araç ve gereçlerimi hazırlamalıyım ve tam olmalı. Derse zamanında hazırlanmalıyım. Ödevlerimi düzenli yapmalıyım. İhtiyaçlarımı teneffüslerde gidermeli, dersten izin almamalıyım. Derslikten ayrılırken veya ders değişikliğinde hazırlığımı zamanında yapabilmeliyim. Derslikten ayrılırken düzenli bir şekilde ayrılmalıyım. Dönüşü istenilen belgeleri zamanında getirmeliyim.

5. Derse hazır ve zamanında gelmeliyim. Derse zamanında girip ,çıkmalıyım. (Teneffüslerde sınıfta kalmamalıyım) Sınıfa, itişip kakışmadan düzenli girmeli, başkalarını rahatsız etmeden oturmalıyım. Ders araç – gereçlerini çıkarmalı, derse hazırlanmalıyım. Sıramı ve çevremi düzenli ve temiz tutmalıyım. İşlenecek dersin dışındaki araç ve gereçleri masamda bulundurmamalıyım. Söz almadan konuşmamalı. Söz kesmemeliyim. Konuşma şeklimde dikkatli ve saygılı olmalıyım. Dersi iyi dinlemeli, katılmalıyım. Dersin düzenini bozacak söz ve davranışlardan kaçınılmalıyım.

6. Okul için gerekli olmayan ya da okul düzenini bozacak eşyaları okula getirmemeliyim Cep telefonu, CD çalar, wolkman, oyun aracı, patlayıcı madde, basketbol , futbol topu, kuruyemiş getirmemeliyim. Okulda sakız çiğnememeliyim. Takı takmamalıyım. Yiyecek veya içecek maddeleriyle okul içerisine girmemeliyim.

7. Arkadaşlarıma sözel yada fiziksel şiddet içeren davranışlarda bulunmamalıyım. Arkadaşlarım ile alay etmemeliyim. Hiç kimseyi küçümsememeliyim. Yüksek sesle bağırmamalıyım. Lakap takmamalıyım. Kötü söz (küfür) söylememeliyim. Olumsuz eleştirilerde bulunmamalıyım. Şakalarımda ölçülü olmalı, arkadaşımın rahatsızlığı durumunda şakayı bitirmeliyim. Arkadaşlarımı dışlayıcı şeyler yapmamalıyım. Fiziksel: Şiddet içeren hiçbir harekette bulunmamalıyım. (Vurma, tekme atma vb.) Karşılık vermemeliyim. (Önce o vurdu vb.)

8. Tören sırasında kurallara uymalıyım. Vakit kaybetmeden sıramda hazır bulunmalıyım. Sırada iken düzeni bozacak hareketlerde bulunmamalıyım. Konuşmacının sözlerini dikkatle dinlemeliyim. Bayrak töreni sırasında bayrağımıza ve marşımıza saygı duymalıyım ve gereğini yapmalıyım.

BİLİYORUM Kİ; BUNLARI YAPTIĞIMDA, HERKES TARAFINDAN SEVİLEN BİRİ OLACAĞIM...

TEŞEKKÜRLER!… ERHAN KURT PSİKOLOJİK DANIŞMAN