Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Zorbalık Nedir? Bir kişinin, kendisinden daha güçlü bir ya da daha fazla kişi tarafından, kasıtlı olarak, sürekli biçimde olumsuz eylemlere maruz bırakılmasıdır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Zorbalık Nedir? Bir kişinin, kendisinden daha güçlü bir ya da daha fazla kişi tarafından, kasıtlı olarak, sürekli biçimde olumsuz eylemlere maruz bırakılmasıdır."— Sunum transkripti:

1 Zorbalık Nedir? Bir kişinin, kendisinden daha güçlü bir ya da daha fazla kişi tarafından, kasıtlı olarak, sürekli biçimde olumsuz eylemlere maruz bırakılmasıdır.

2 Siber Zorbalık Bir ya da birden fazla kişinin, elektronik iletişim araçlarını kullanarak, belirli bir zaman süresince birisine yönelik gerçekleştirdikleri kasıtlı saldırgan davranıştır.

3 Siber Zorbalık Araçları
SMS(Kısa Mesaj) Sosyal Paylaşım Siteleri (Facebook,Twitter vb.) Resim / Video Klip Telefon Sohbet siteleri Anlık Mesajlaşma (Msn, Skype,whatsapp)

4 Siber Zorbalığın Türleri
Çevrimiçi kavga etme Zarar verme İftira Bilgileri izinsiz kullanma Tehdit Sanal dışlama Siber taciz Alay etme, rahatsız etme

5 SİBER ZORBALAR NELER YAPABİLİRLER ?
Cep telefonuna rahatsız edici, tehdit içerikli mesajlar gönderebilir Bir çevrimiçi oyunda taciz edebilir, utandırıcı fotoğraflar paylaşabilir veya bir sosyal ağ sitesinde (Facebook gibi) kötü davranabilir, küçük düşürücü bir video paylaşabilir. Gizli bilgileri açığa çıkarabilir. Örneğin, bize ait bir bilgiyi veya mesajı herkese gönderebilir.

6 SİBER ZORBALAR NELER YAPABİLİRLER ?
İnternetten veya cep telefonundan zararlı dosyalar gönderebilirler Arkadaş grubunda küçük düşürücü davranışlar gösterebilirler (alay etme, lakap takma gibi) Bizi ya da ailemizi tehlikeye düşürecek şeyler yapabilirler

7 SİBER ZORBALIĞA MARUZ KALMAMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ
İnternette dolaşırken veya paylaşım yaparken kişisel bilgilerimizi vermemeye dikkat etmeliyiz Sahte reklam veya mesajlara kanmamalıyız Mesajla gelen dosyaları hemen indirmemeliyiz Şifremizi isteyen veya soran mesajlara inanmamalıyız Tanımadığımız kişilerden mesaj gelirse ailemizi bilgilendirmeliyiz İnternette kimseyle tartışmamalı, yumuşak bir dil kullanmalıyız

8


"Zorbalık Nedir? Bir kişinin, kendisinden daha güçlü bir ya da daha fazla kişi tarafından, kasıtlı olarak, sürekli biçimde olumsuz eylemlere maruz bırakılmasıdır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları