Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okul KurallarI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okul KurallarI."— Sunum transkripti:

1 Okul KurallarI

2 Okula geldiğinizde bayrak töreni için sıra olurken sessiz olmalıyız, ve istiklal marşına eşlik etmeliyiz. Sırada düzgün durmalı arkadaşlarımızla itişip kakışmamalıyız.

3 Teneffüs saatlerinde sınıfımızı pencereleri açarak havalandırmalıyız.
Eğer hava iyiyse dışarı çıkıp biz de temiz hava almalıyız.

4 Öğrenci zili çaldığında hemen sınıfımıza gitmeli ve öğretmenimizi sessizce ve ders araç gereçlerini hazırlayarak beklemeliyiz. Öğretmeni beklerken gürültü yapmamalı, arkadaşlarımıza zarar verecek davranışlardan kaçınmalıyız.

5 Yine teneffüs saatlerinde öğretmenler odasına gelmemeli ve öğretmenlerimizi gereksiz şikayet konularıyla rahatsız etmemeliyiz. Sorunlarınız varsa bunları daha sonra sınıf rehber öğretmenine söylemelisiniz.

6 Sınıfımızdaki ve koridorlardaki panoları incelerken onlara zarar vermemeli ve yazılı olan materyalleri almamalıyız.

7 Aynı şekilde başkalarının eşyalarına zarar verecek davranışlardan da sakınmalıyız ve izinsiz olarak bir başkasının eşyasını almamalıyız.

8 Çevremizi temiz tutmalı sınıfa ya da bahçeye çöp atmamalıyız
Çevremizi temiz tutmalı sınıfa ya da bahçeye çöp atmamalıyız. Çöplerimizi çöp kutularına atmalı ve yerlere atanları da uyarmalıyız.

9 Tuvaletlerde de temizliğimize özen göstermeli ellerimizi mutlaka yıkamalıyız. Ancak sabun, peçete gibi malzemeleri israf etmekten de kaçınmalıyız. İşimiz bitince muslukları mutlaka kapatmalıyız.

10 Derslerde öğretmenimizi dikkatlice dinlemeli izin isteyerek yani parmak kaldırarak konuşmalıyız.

11 Ders esnasında arkadaşlarımıza sataşmamalı, sınıf içinde gezmemeli ve öğretmen izin vermedikçe yerimizden kalkmamalıyız.

12 Okula okulun resmi kıyafetiyle gelmeliyiz
Okula okulun resmi kıyafetiyle gelmeliyiz. Okula uygun olmayan kıyafetleri giymemeliyiz.

13 OKULA GELİRKEN - GİDERKEN
Okula sizi aile bireylerinden biri getiriyorsa onun yanından ayrılmayınız. Okula kendiniz geliyorsanız kalabalık olan yoldan ve çabuk çabuk geliniz. Ara ve kestirme yolları, tenha ve dar yolları kullanmayınız. Tanımadığınız kişilerle konuşmayınız ve böyle biri size yaklaştığında derhal oradan uzaklaşınız ve kalabalık olan bir yere gidiniz. Tanımadığınız kişiler ya da arkadaşlarınız da olabilir eğer size sigara, hap gibi şeyler verirse kesinlikle almayınız ve durumu derhal öğretmenlerinize ya da ailenize söyleyiniz.


"Okul KurallarI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları