Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİNE HOŞGELDİNİZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİNE HOŞGELDİNİZ"— Sunum transkripti:

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİNE HOŞGELDİNİZ
MUSTAFA TEZCAN

2 Dersin Önemi Bilişim teknolojileri artık hayatımızın her yerinde karşımıza çıkmakta. Bu sebepten dolayı bilişim teknolojilerini ETKİLİ ve DOĞRU aynı zamanda SAYGILI ve AHLAKLI bir şekilde kullanmayı öğrenmek çağımızın en gerekli unsurlarından biri haline geldi.

3 Dersin Önemi Aynı zamanda iş hayatının bir çok alanında bilişim teknolojilerini kullanabilmek ön şart haline geldi. Eğitim hayatının ve günlük hayatın bir çok noktasında da bilişim teknolojilerini kullanabilmek mutlak gerekliliklerden biri oldu. Akademik olarak da Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi zorunlu dersler arasında haftada 2 ders saati ağırlığı ile yıl sonu ortalamasını etkileyecek bir derstir.

4 Ders İçeriği Bilişim Teknolojileri Etik ve Güvenlik
BT’nin günlük yaşamdaki önemi Bilgisayar Sistemleri Dosya Yönetimi Etik ve Güvenlik Etik değerler Dijital vatandaşlık Gizlilik ve güvenlik

5 Ders İçeriği İletişim, araştırma ve iş birliği Ürün oluşturma
Bilgisayar ağları Araştırma İletişim teknolojileri ve iş birliği Ürün oluşturma Görsel işleme programları Kelime işleme programları Sunu programları

6 Ders İçeriği Problem çözme ve programlama
Problem çözme kavramları ve yaklaşımları Programlama

7 Ders Araç - Gereçleri Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi için gerekli bir araç gereç yoktur. Dileyen öğrenciler yaptıkları çalışmaları saklamak için basit bir flash bellek temin edebilir.

8 Dersin İşleyişi BTY dersi teorik ve uygulamalı konulardan oluşmaktadır. Teorik konular öğrencilerin kendi sınıfında; uygulamalı konular Bilgisayar sınıfında işlenecektir. O hafta hangi sınıfta ders işleneceği görevlendirilecek bir öğrenci tarafından öğretmene sorulup sınıfa duyurulacaktır.

9 Dersin İşleyişi BTY dersinde 1. dönemde ve 2.dönemde 2’şer tane yazılı sınav yapılacaktır. Her dönem için 2’şer tane de Ders ve Etkinliklere Katılım puanı verilecektir. BTY dersinde her konu sonrası bir konu tekrar ve pekiştirme testi ödev olarak verilecektir.

10 Dersin Kuralları Dersin akışını ve ders dinleyen öğrencilerin dikkatini bozmamak amacı ile derse geç kalınmaması EN ÖNEMLİ kurallarımızdan biridir. Bu hususta 3 kere uyarı aldıktan sonra 4.kez geç kalan öğrenci için disiplin soruşturması istenecektir.

11 Dersin Kuralları BT sınıfı pahalı teknolojik araçlardan oluştuğu için bu araçlara zarar vermemek amacıyla sınıf içinde veya sınıfa girerken koşmamanız, itişip kakışmamanız, sınıfa yiyecek içecek sokmamanız önemlidir. Oluşabilecek zararlar okul tarafından velinizden tahsil edilecektir.

12 Dersin Kuralları Sizi büyük emeklerle bu okula gönderen velilerinizin ve ders dinlemek isteyen diğer arkadaşlarınızın hakkını gasp etmemek adına dersin akışını bozacak davranışlardan kaçınmanız büyük önem arz etmektedir.

13 Dersin Kuralları Ders girişinde oluşabilecek tartışma ve kavgaları engellemek adına, her öğrenci her ders öğretmeni tarafından belirlenen bilgisayara oturmalıdır. Ders öğretmeni gerek gördüğünde daha sonra yerinizi değiştirebilir.

14 UNUTMAYIN Değerli öğrenciler! Unutmayın ki koyulan her kural sizi ve haklarınızı korumak içindir. Bunu siz fark edemeyebilir, anlayamaya bilirsiniz.


"BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİNE HOŞGELDİNİZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları