Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE YÖNTEMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE YÖNTEMLERİ"— Sunum transkripti:

1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE YÖNTEMLERİ

2 ☺İnanmak Başarmanın Yarısıdır☻
1. İNANMAK VE İSTEMEK Her şeyden önce öğrenci başarılı olmak istiyorsa, gelecekte iyi yerlere gelmek istiyorsa buna İNANMALI ve bunu İSTEMELİDİR. Yani öğrencinin MOTİVASYONU yüksek olmalıdır. ☺İnanmak Başarmanın Yarısıdır☻

3 2. HEDEF VE AMAÇ Öğrencilerin ulaşmak istedikleri bir amacı, hedefi olmalıdır. Erişmek istedikleri bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan da zevk alamazlar. ☺Rotası olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez ☻

4 KENDİNİZE ŞU SORULARI SORUN?
3 yıl sonra nerede olmak istiyorum, 10 yıl sonra nerede olmak istiyorum, Gelecekte yapmak istediğim şeyler neler, Okulda ki amacım nedir, Bu okuldan neyi kazanmak istiyorum ve neleri öğrenmek istiyorum Kazandığım ve öğrendiğim şeylerle neler yapacağım. Sene sonunda nasıl bir karnem olmalı ve bunun için neler yapmalıyım vb….

5 GERÇEKÇİ HEDEFLER BELİRLEYİN
Gelecekle ilgili hedefleriniz gerçekçi, yapılabilir hedefler olmalı.

6 ilgi ve yeteneklerinize
Hedefleriniz sizin ilgi ve yeteneklerinize uygun olmalı.

7 3. DÜZENLİ ÇALIŞMA ORTAMI
Öğrenci dikkatini derse verebileceği, sessiz, sakin bir ortam da ders çalışmalıdır. En iyi şekilde çalışması için ders çalışabilmesi için ayrı bir ders çalışma odası veya çalışma köşesi olmalıdır.

8

9 4.ETKİN DİNLEME VE NOT ALMA
Öğrenci dersi derste dinlemeli, araç gereçleri tam ve eksiksiz okula gelmeli ve öğretmenin anlattıklarını düzenli bir şekil de not almalıdır.

10 5. PLANLI ÇALIŞMA ve DÜZENLİ TEKRAR
Önemli olan çok çalışmak değil planlı çalışmaktır. Öğrenci hangi derse çalışacağını, ne zaman çalışacağını, ne kadar çalışacağını ve nasıl çalışacağını belirlemelidir. ☺ Tekrar edilmeyen bilgi unutulmaya mahkumdur. ☻ Her öğrenci günlük, haftalık ve aylık tekrar yapmalı ve soru çözmelidir.

11

12 Zamanını Yönetmeyi bil
Zamanın etkili bir şekilde kullanılması günlük programın düzenlenmesiyle mümkündür. Çalışma için ayırdığım zamanı gerçekten çalışma için mi kullandım? Okul sonrası etkinliklere yeterli zamanım var mı?

13 ASLA PES ETMEMELİSİNİZ
İnsan yenilince tükenmez, Pes edince tükenir.


"VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE YÖNTEMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları