Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayarımıza bir anti-virüs programı yüklemeliyiz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayarımıza bir anti-virüs programı yüklemeliyiz."— Sunum transkripti:

1 Bilgisayarımızı zararlı yazılımlardan koruyabilmek için ne yapmamalıyız?
Bilgisayarımıza bir anti-virüs programı yüklemeliyiz. Güvenlik duvarını aktif hale getirmeliyiz.(açmalıyız) E-postamıza gelen tüm postaları açmalıyız. Bilgisayarımıza bilmediğimiz programları yüklememeliyiz.

2 Güvenlik duvarı ve antivirüs programı için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Her ikisi de bilgisayarımızı dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korur. Piyasada birçok farklı antivürüs programı vardır. Güvenlik duvarı her bilgisayarda vardır, yüklememize gerek yoktur ve açık konumda olması gerekir. Antivirüs programı her bilgisayarda vardır, yüklenmesine gerek yoktur.

3 Bilgisayarımızı dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı ne gibi tedbirler almalıyız?
Antivirüs programı yüklemeli ve belirli aralıklarda güncelleştirmeliyiz. Bilgisayarda tüm internet sitelerine girebiliriz. İnternetteyken “Hediye kazandınız hemen tıkla ödülünü al” gibi mesajlara hemen tıklayıp ödülümüzü almalıyız. Arkadaşlarımıza şifrelerimizi vermekte herhangi bir sakınca yoktur.

4 Antivirüs programımızı güncel tutmalımıyız?
A) Güncel tutmamıza gerek yoktur. B) Senede bir kere güncellemek yeterlidir. C) Sık aralıklarda güncelleyip bilgisayarımızı güvenlik altına almalıyız. D) Antivirüs programını güncelleyebilmek için internete bağlanmaya gerek yoktur.

5 Bilgisayarımıza zararlı yazılımlar nasıl girebilir?
A) Flash bellek,CD yoluyla B) İnternet yoluyla C) Güvenlik duvarının açıklarından D) Hepsi

6 Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarımızdaki dosyalarımıza zarar verirler?
A) Solucanlar B) Casus yazılımlar C) Virüsler D) Truva atı (Trojan)

7 Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarımıza yerleştikten sonra bize ait bilgileri (kredi kartı bilgileri, şifre vb.) alıp bunları hizmet ettiği kişiye ulaştırır? A) Reklam yazılımları B) Casus yazılımlar C) Virüsler D) Truva atı

8 Bilgisayara normal bir program gibi yüklendikten sonra güvenlik duvarında açıklar oluşturur. Yukarıdaki açıklamaya uygun zararlı yazılım hangisidir? A) Solucanlar B) Casus yazılımlar C) Virüsler D) Truva atı (Trojan)

9 Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Hesaplarımızı güvenli çıkış yaparak sonlandırmalıyız. B) Şifrelerimiz başkalarının tahmin edemeyeceği şifreler olmalıdır. C) Solucanlar bilgisayarda kendini çoğaltarak sistemin yavaşlamasını sağlar. D) Bilgisayarda güvenlik duvarı olduğundan antivirüs programına ihtiyaç yoktur.

10 Aşağıdakilerden hangisi suç değildir?
Programları sahte seri numaralarıyla kullanmak Lisanssız/kaçak yazılım kullanmak Komşularımıza ait kablosuz ağ bağlantısından, komşumuzun iznini alarak internetini kullanmak. Lisanslı programlara ait çoğaltılmış CD’leri izinsiz çoğaltmak, satmak

11 İnternet üzerinden edinilen başkalarına ait proje veya ödevleri kendim yapmış gibi teslim etmek/vermek Arkadaşımızın internet üzerinden araştırıp bulduğu bir ödevi kopyalayıp öğretmene teslim etmek. Bedeli ödenmemiş bir yazılımı kopyalayarak kullanmak Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri etik değildir? A)I ve II B) II ve III C) I ve III D) I,II ve III

12 İnternet üzerinden görüşürken hangi bilgi yada bilgileri vermek güvenlidir?
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaramızı Babamızın çalıştığı yer Bugünün tarihi Doğum tarihi

13 Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
İnternet sitelerine üye olurken bizden istenen tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde girmeliyiz. İnternet üzerinden sohbet ederken küçük harflerle yazmaya dikkat etmeliyiz. İnternet üzerinden arkadaşımızla sohbet ederken arkadaşımız bizden ne isterse yerine getirmeliyiz. Sevdiklerimizle yazışırken daha hızlı sohbet edebilmek için kısaltmalar kullanabiliriz.

14 Ali Babası telefonla görüşürken dinliyordu
Ali Babası telefonla görüşürken dinliyordu. Telefondaki kişi bir Banka görevlisi olduğunu ve babasının banka hesabında bir problem olmasından dolayı birkaç soru soracağını söylüyordu. Bankacı önce babasına kredi kartında bulunan numaraları sırasıyla söylemesini istedi….. Siz bu durumda Ali’nin yerinde olsaydınız ne yapardınız? Babamı uyarıp hemen telefonu kapatmasını isterdim. Çünkü hiçbir banka görevlisi telefonda kredi kartı numarasını istemez. Hemen koşup kredi kartını babama verirdim.

15 Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Arkadaşlarımızla internette konuşurken şaka amaçlı kaba sözler kullanabiliriz. Sosyal ağlarda daha çok arkadaşımızın olması için gelen tüm arkadaşlık tekliflerini kabul etmeliyiz. Evde çektiğimiz videolarımızı sosyal ağlarda arkadaşlarımızla paylaşabiliriz. Arkadaşımıza internetten posta yoluyla fotoğraf yollayabiliriz.

16 İnternette bizi rahatsız eden birine karşı nasıl davranmalıyız?
Umursamamazlıktan gelmeliyiz. Hiç vakit kaybetmeden rahatsız eden kişiyi engelleyip bir büyüğümüze haber vermeliyiz. Ona cevap vermeliyiz. Durumu ailemizden saklamalıyız.

17 Güçlü şifreler oluşturmalıyız.
Şifrelerimizi hiçbir yere yazmamalıyız. Şifremizde TC kimlik numarası, adımız, doğum tarihimiz olabilir. Hesaplarımızın başkalarının eline geçmemesi için ne yapmalıyız? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III

18 Şifre seçerken neye dikkat etmeliyiz?
 En az 7 haneli olmasına Büyük ve küçük harflerden oluşmasına Sayılardan , noktalama ve özel karekterlerden oluşmasına Hepsi

19 Aşağıdakilerden şifrelerden hangisi en güçlüdür?
Manisa45 Meh+met.10 Mehmet10

20 Aşağıdakilerden hangisi suç değildir?
İnternetten müzik indirmek. Vizyona yeni çıkmış bir filmi internet üzerinden bilgisayarımıza indirmek. Daha ucuz olan korsanı tercih etmek. Başkalarına ait kullanıcı adı, şifre, parola gibi kişiye özel bilgileri ele geçirmek.


"Bilgisayarımıza bir anti-virüs programı yüklemeliyiz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları