Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERiMLi ÇALIŞMANIN iLKELERi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERiMLi ÇALIŞMANIN iLKELERi"— Sunum transkripti:

1 VERiMLi ÇALIŞMANIN iLKELERi

2 DERSTEN ÖNCE UYULMASI GEREKEN İLKELER
Her öğrenci kendi çalışma ortamına göre bir çalışma planı hazırlamalı ve bu plana mutlaka uymalıdır. Çalışma metodunu dersin özelliğine göre seçmelidir. Ders çalışmaları mutlaka belli bir yerde sakin bir ortamda bir masa üzerinde yapılmalıdır.

3 DERSTEN ÖNCE UYULMASI GEREKEN İLKELER
Hemen her derste bütün konular çalışılmalı, konular arasında önemli önemsiz ayrımı yapılmamalıdır. Ders araç ve gereçleri çalışmaya başlamadan önce hazırlanmalıdır. Çalışmaya psikolojik olarak hazır olmayan kişi problemlerinden kendisini soyutladıktan sonra çalışmaya başlamalıdır. Öğrenme aralıklarla yapılmalıdır.

4 DERSTEN ÖNCE UYULMASI GEREKEN İLKELER
Sözel dersler çalışılırken ana düşünceleri dile getiren anahtar kelime ve cümleler tespit edilmeli gerekirse renkli kalemle altları çizilmelidir. İşlenecek konu dersten önce çalışılmalı, anlaşılmayan yerler tespit edilerek derse girilmelidir. Ders çalışılırken motive olunmalı, televizyon karşısında veya yatarak çalışmanın etkinliğini azaltacağı unutulmamalıdır.

5 DERSTEN ÖNCE UYULMASI GEREKEN İLKELER
Cevabı ezberlemek yerine konuyu anlamaya veya problemin çözüm yolunu öğrenmeye çalışılmalıdır. Anlatım dersinin arkasından sayısal (matematik, fen bilgisi gibi) bir ders çalışılmalıdır. Sabah kahvaltısı yaparak okula gelinmelidir. Aksi takdirde ders dinleme dikkatinin azalacağı unutulmamalıdır.

6 DERS ESNASINDA UYULMASI GEREKEN İLKELER
Sınıfta dersler iyi dinlenmeli, ders sırasında başka şeylerle meşgul olunmamalı, anlaşılmayan yer anında öğretmene sorulmalıdır. Öğretmen dersi anlatırken üzerinde durduğu noktalar ve sınıfa yöneltilen sorular not edilmeli ve sonra çalışılmalıdır. Tahtaya yazılan bilgiler ve problem çözümleri dikkatli bir biçimde deftere geçirilmeli ve kontrol edilmelidir. Derslerde devamsızlık yapılmamalı, eğer zorunlu olarak yapılmışsa o dersteki konu arkadaşlardan öğrenilmelidir.

7 DERSTEN SONRA UYULMASI GEREKEN İLKELER
Bütün dersler işlendikçe çalışılmalı, konular biriktirilmemelidir. Dersler tekrar edilirken, anlaşılmayan konular tespit edilmeli, bir sonraki derste öğretmene sorarak öğrenilmelidir. Sayısal dersler çalışılırken sınıfta öğrenilen çözüm yollarının yanı sıra başka çözüm yollarının da  olup olmadığı kaynak kitaplardan araştırılmalı, özellikle örnek çözümler çoğaltılmalıdır. Zor anlaşılan konular için en verimli çalışma saatleri ayrılmalıdır.

8 Fakir bir adama balık verirsen o gün için doyar
Fakir bir adama balık verirsen o gün için doyar. Ona balık balık tutmayı öğretirsen, her gün doyar.

9 Verimli ders çalışma ve etkin öğrenmenin en temel koşulu bu konuda istekli ve kararlı olmaktır.

10 İnsan hangi limana gideceğini bilmezse hiçbir rüzgar onun için yararlı olmaz.

11 ÖNCELİKLE HEDEFİNİZİ BELİRLEYİN!

12 PLANLI ÇALIŞIN!

13 KALICI BİLGİ İÇİN DERSTE NOT TUTUN!

14 UNUTMAYA KARŞI EN İYİ İLAÇ: Tekrar… Tekrar… Yine Tekrar!

15 UNUTMAYIN Ki! Anneniz, babanız ya da öğretmeniniz için ders çalışmıyorsunuz. Çalışmanın yararını ya da çalışmamanın zararını kendiniz göreceksiniz. Gelecek sizin geleceğiniz.

16 YARINLARIN BUGÜNLERDEN KURULDUĞUNU SAKIN UNUTMAYIN.
SEÇiM SiZiN…


"VERiMLi ÇALIŞMANIN iLKELERi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları