Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NELER YAPMALIYIZ ?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NELER YAPMALIYIZ ?."— Sunum transkripti:

1 NELER YAPMALIYIZ ?

2 Derse ve diğer etkinliklere vaktinde gelmeliyiz.
Mutlaka sabah okula gelmeden önce kahvaltımızı edelim. Okula gelirken temizliğimize kılık kıyafetimize dikkat edelim. Okullardaki kurallara uyalım. Teneffüslerde sınıfları boşalıp havalandıralım. Teneffüslerde su,yiyecek,tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılayalım. Tuvaletleri temiz kullanalım,çeşmeleri kapatalım tuvalet deliğine çöp atmayalım.

3 Teneffüslerde aşırı ölçüde koşup terlemeyelim,
terliyken su içmeyelim. Merdivenlerde iniş çıkışlara dikkat edelim. Koşarken kendimize Ve arkadaşlarımıza zarar verebiliriz. Okulumuzu kendi evimiz gibi görmeli ve okul araç gereçlerine Zarar vermemeliyiz. Çöpleri yere atmayıp temiz tutmalıyız. Derste öğretmeni çok iyi dinlemeliyiz. Dersin huzurunu Bozacak şeyler yapmamalıyız. Dersleri günü gününe çalışıp ödevleri zamanında yapmalıyız.

4 Yöneticilere,öğretmenlere ve arkadaşlarımıza
karşı her zaman Saygılı davranmalıyız. Kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkalarına da Yapmayalım. Başkalarının eşyalarını izni olmadan almayalım. Birbirimizi Sürekli şikayet etmeyelim. Bol bol kitap okuyalım. Düzenli bir ders çalışma planımız olsun,TV’den uzak duralım. Ailenizle sıkı iletişiminiz olsun,onları sevin ve sayın.

5 ÇİZGİ Öğretmen öğrenciye sordu:‘Niçin bu kadar sinirlisin’?
Öğrenci:’Çünkü başaramıyorum’ dedi. Öğretmen masasından kalktı eline bir parça tebeşir aldı ve 15cm. uzunluğunda bir çizgi çekti,öğrencinin yüzüne bakıp ’ bu çizgiyi nasıl kısaltırsın?’ diye sordu. Öğrenci bir süre bu çizgiyi inceleyip,içinde çizgiyi bir çok parçaya bölmek de olan birkaç cevap verdi. Öğretmen cevapları kabul etmedi ve yere ilkinden daha uzun bir çizgi çekti. Öğretmen:’ Şimdi birincisi nasıl görünüyor?’diye sordu. Öğrenci ‘daha kısa’ dedi,başını eğdi. Öğretmen:’Bilgini ve yeteneklerini arttırarak kendi çizgini uzatman,rakibinin çizgisini bölmeye çalışmandan daha iyidir. ’dedi.

6 SÖYLEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN!
DÜŞÜNCELERE DÖNÜŞÜR…

7 DÜŞÜNCELERİNİZE DİKKAT EDİN!
DUYGULARINIZA DÖNÜŞÜR…

8 DUYGULARINIZA DİKKAT EDİN!
DAVRANIŞLARINIZA DÖNÜŞÜR…

9 DAVRANIŞLARINIZA DİKKAT EDİN!
ALIŞKANLIKLARINIZA DÖNÜŞÜR…

10 ALIŞKANLIKLARINIZA DİKKAT EDİN!
DEĞERLERİNİZE DÖNÜŞÜR…

11 DEĞERLERİNİZE DİKKAT EDİN!
KARAKTERİNİZE DÖNÜŞÜR…

12 KARAKTERİNİZE DİKKAT EDİN!
KADERİNİZE DÖNÜŞÜR…


"NELER YAPMALIYIZ ?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları