BANKAMATİK SOYGUNU  Buradaki ilk resimde, müşteri olarak algıladığımız bir kişiyi, otomatik para makinesinde işlem yaparken görüyoruz.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
•Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. •Size verilen kullanıcı.
Advertisements

Değişkenler.
DÜZLEM DERSHANESİ REHBERLİK SERVİSİ
Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri
Özel Hayatımızda Güvenlik
Öğretmen okulun ilk gününde, 5
Televizyon ve okul başarısı
360° Beyin Avı 27 Mayıs ° BEYİNAVI 27 Mayıs 2003 Doç. Dr. Yeşim Toduk Akiş Amrop International 1.
Değerli Dostlar, Afyon’dan Denizli’ye giderken yolum çoğu kez içinden geçip gittiğimiz KAKLIK Beldesine düşmüştü. Tabelayı görünce yoldan 3 km saptım.
HORTUMLAR VE KORUNMA.
Bu belge ile resmi olarak yetişkinlikten istifa ettiğimi bildiririm
Özel Hayatımızda Güvenlik NedirBu? Nedir Bu ? Son yıllarda; çocuk veya yaşlı fark etmez, gün içinde saldırıya uğrayan, kaçırılan veya öldürülen kurbanların.
ZAMİRLER.
Bir Japon psikoloji profesörü, Isamu Saito oturmuş
Stok YönetimiMüşteri YönetimiBütçe hazırlama Ödeme takibiMasraf girişTalep Yönetimi Proje yönetimiRaporlamaOtomatik Bilgilendirme.
The Blue Day Book Efkarlı Gün Kitabı Bradley Trevor Greive
ZAMİRLER.
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
Değerli Dostlar, yolum bu kez Doğu Karadenizin de en doğu noktasına düşmüştü... Artvin Borçka’dan minibüslerle Macahel Vadisi Camili Köyüne gitmek üzere.
KESİRLER.
Problem 6 adet kibrit çöpü ile 4 adet ‘eşkenar üçgeni’ nasıl elde edebiliriz?
WİNDOWS 7 KURULUM.
İÇERİĞİN HABERCİYE SUNULMASI
Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. Size verilen kullanıcı.
KESİRLER.
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
"İleri >" butonuna tıklayacağız ve karşımıza sonraki adım olan "Lisans Sözleşmesi" bölümü gelecek.
BİR ESKİ OTOMOBİL Ben bir otomobilim. Eskimişim. Buraya atmışlar. Çok zaman geçmiş. Kimse almamış. Ben bir otomobilim. Eskimiş.
STiL ŞABLONU (CSS) TEMELLERİ
LİMON PİLİ Elif Ayboğa – ESE.
TIRTILIN DEĞİŞİMİ.
Değerli Dostlar, yine bir sonbahar mevsimi yaşıyoruz. Tabiatın doğal renklerinden Sizlere bir demet sunmak istedim...
PCcolog.  Ramazan ayı içerisinde bulunuyoruz. Bulunduğumuz bu ay içerisinde oruç tutuyoruz. Oruç tutarken neler hissediyoruz?
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SATRANÇ
% 1000 Kazanç elde edilebilir, ama %100’den daha çok kaybedilemez.
SURRAM.
Bu belge ile resmi olarak yetişkinlikten istifa ettiğimi bildiririm. Tekrar 8 yaşın tüm sorumluluklarını kabul etmeye hazırım.
HÜCRELERİ HİZALAMA VE BİRLEŞTİRME
Yönetim Kurulu Başkanı : Mustafa Feridun Uzunyol
5. SUNU:PROJENİN GELİŞTİRİLMESİ (TASARIM AŞAMASI).
SORU: Bir madeni para ardı ardına 10 kez atıldığında kaç kez tura gelir? Tahmin edin. : : : :
Herkesin kederli günleri vardır.. Kendinizi berbat hissettiğiniz, mutsuz günler,
ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE ÖĞRENCİLERİMİZE BAZI ÖNERİLER
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
Ş.S * Okulun ilk gününde 5. sınıfın önünde dururken, öğretmen çocuklara bir yalan söyledi. Çoğu öğretmen gibi, öğrencilerine baktı.
ZAMAN YÖNETİMİ Zaman aslında herkes için sabittir, diğer bir deyişle herkes için 1 saat 60 dakika 1 günde 24 saat 1440 dakika, haftada 7 gün 168 saat vardır.
Windows Kurulumu Resimli
Neden Kendi Siparişimi Kendim Girmeliyim?
YOUNİS İ.M.ALJARADAT  KURULUM  DİL SEÇME  KOŞUL KABULÜ  SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ  DOSYALAR  KURULUM  KULLANICI  ETKİNLEŞTİRME  AYARLAR.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Sevgililer Günü – Proje Önerileri
Sınav Kaygınızı Azaltın
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
HAZIRLAYAN:SİNEM ŞİMŞEK. 444 veya 0850 ile başlayan numaralardan sizi arayan ve geçmişe yönelik kredi kartı aidatı ve kredi masraflarınızı geri alalım.
Kesikli ve Sürekli Dağılımlar
FAİZ PROBLEMLERİ Faiz: Bir paranın, belirli bir süre bir bankada kalıp bir miktar değerlenmesidir. * Faiz problemleri aslında bir çeşit yüzde problemidir.
Windows 7 Kurulumu.
‘’-Kİ’’ EKİ VE ‘’Kİ’’ SÖZCÜĞÜNÜN (BAĞLACININ) YAZIMI
İletişim zor bir süreç midir?
Firma adı İsminiz eposta adresiniz Bu slide’da ne iş yaptığınızı söyleceksiniz!!! ELİF KALAYCI, ESKİŞEHİR 24/11/2014.
MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
Garanti Bankası’nın Paramatiklerinden, Banka Kartınız Olmadan Ödeme Yapabilirsiniz. Bu İşlemi Yaparken Herhangi Bir Ücret Ödemezsiniz, Besaş’ın Hesap.
4. İŞ PARÇASI KOORDİNAT SİSTEMİ TANIMLAMA İş parçası sağlam bir şekilde bağlandıktan sonra referans olarak seçilen takımla sıfırlama işlemi yapılır. Bunun.
GÜVENLİ GEÇİŞ YERLERİ.
Sevgi.
ADIMSOFT BARKOD SİSTEMİ
MEDUSA RANDEVU-REZERVASYON OTOMASYONU
Şirket Broşürünüz Burası misyon bildirimi için uygun bir yer
Sunum transkripti:

BANKAMATİK SOYGUNU  Buradaki ilk resimde, müşteri olarak algıladığımız bir kişiyi, otomatik para makinesinde işlem yaparken görüyoruz.

 Gerçekte ise bu şahıs bankamatik’e bir tuzak yerleştirmekte, sonraki müşteriyi soymak için… Aslında bir tuzak hazırlıyor

Ve..dikkat gelen var…  Bankamatik hırsızlığı tek başına yapılacak bir iş değil tabiî, gözcü (erkete) bir gelen olduğunu haber veriyor, büyük ihtimalle “yeni müşteri” gelmek üzere.

 Burada ise yeni gelen müşteri kartını makineye yerleştiriyor ve işlemini başlatıyor, fakat bildiğimiz gibi makine “tuzaklanmış” durumda… Kurban müşteri !

Tuzağa düşüş  Kart makinede sıkıştı kaldı. Müşteri kızgın ve şaşkın…Kendi kendine soruyor : Nasıl olur da makine kartıma el koyar ? Şimdi ne yapacağım ? Kime başvuracağım bu saatte ? (İmdat)

Bizim “uyanık” ortaya çıkıyor..  Ve hırsız, müşteri kılığında içeri giriyor. Yardımsever pozlarda..Tabiî asıl amacı müşterinin 4 haneli (PIN) kodunu öğrenmek, ya da çaktırmadan ele geçirmek…

“PIN”i ele geçirme safhası  Sırasını bekleyen ve yardımcı olmaya çalışan “müşteri” hırsızımız öneride bulunuyor : Bir kez daha deneyin, kodunuzu girin, belki de yanlış tuşladınız, “Enter” veya “İptal” tuşlarına basmadan işlem sona ermez…v.s.

Tabiî işlem başarısız ve sonunda bankamatik terk ediliyor.  Birkaç umutsuz denemeden sonra işlem yapılamıyor ve zavallı müşteri, bankamatik kartını yuttuğu için çaresiz mekanı terk ediyor…

Kartın geri çıkarılması  Zavallı kurban müşteri uzaklaşınca hırsız kartı çıkarmak için harekete geçiyor. Şimdi kartı geri alacak ve üstelik PIN kodunu da öğrendi…

Firar  Kartı alan ve PIN kodunu da ele geçiren hırsız en yüksek limitten parayı çekerek tüymeye başlıyor…

TUZAK  Burada kullanılan tuzak bildiğimiz Röntgen filminden bir parça kesilerek yapılıyor.Bankama tik kart girişine renk olarak uyuyor (siyah) ve şeffaf…

Tuzağı yerleştirme  Tuzak film parçası bankamatik’in kart girişine sokuluyor, tamamen içeri sokulmuyor, uçları dışarıda bırakılıyor ve deliğin kenarlarına yapıştırıyor..

Görünmez Tuzak  Uçlar iyice kart deliği kenarlarına yapıştırılınca mükemmel uyum sağlıyor, çıplak gözle fark edilemiyor…

Kartı nasıl tutuyor ?  Tuzak film parçasının kenarları resimde görüldüğü gibi tırnak şeklinde kesilerek kartı tutuyor ve geri gelmesini önlüyor.Kart makinede hapis kalıyor.

Kartın geri çıkarılması  Kurban müşteri uzaklaşıp gittiğinde, hırsız tuzağın uçlarını yapıştığı yerden söküyor ve kart ile birlikte ikisini de makineden çıkarıyor.

Öneri  Eğer kartınız makinede sıkışıp kalırsa, giriş deliğini dikkatle kontrol edin. Yapıştırılmış Röntgen filmi parçası uçları görünüyorsa söküp alın ve kartınızı çıkarın. Bankaya ve/veya Polise derhal haber verin…