Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Windows 7 Kurulumu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Windows 7 Kurulumu."— Sunum transkripti:

1 Windows 7 Kurulumu

2 Windows 7 Sistem Gereksinimi
CPU GH veya daha hızlı RAM GB 32-bit için veya 2 GB 64-bit için GPU Aero özelliğine sahip Video RAM MB HDD 16 GB 32-bit için veya 20 GB 64-bit için Optical Drive DVD

3 İlk aşama olarak bilgisayarımızda BIOS menüsüne giriyoruz ekranda göründüğü gibi delete tuşuna basıyoruz. Bu her bilgisayarda değişebilir F2,F8,F9,F12 gibi tuşlar olabilir

4 Ardından gelen ekranda Advanced BIOS Featured’i seçiyoruz.
Burda ise CD’den kurulumu gerçekleştirmek için First Boot Device’ı CDROM olarak seçiyoruz.

5 Windows 7 Kurulum CD/DVD’ si yerleştirip resimde görüldüğü gibi “Cd’ den veya DVD’ den önyükleme için bir tuşa basın…” yazısını gördüğünüzde Enter tuşuna basın..

6 Windows kurulum dosyaları yükleniyor.

7 Dil ve Klavye nizin türünü seçiniz “İleri” butonu tıklayın .

8 Kurulumu başlatmak için Şimdi yükle yi seçiyoruz.

9 Windows un lisans koşulları karşımıza çıkıyor devam edebilmek için sözleşmeyi okuyup “Lisans koşullarını kabul ediyorum” un yanındaki kutucuğa tıklıyoruz ve ileri diyoruz.

10 Burdan eski sürümünüzü yükseltmek için “Yükselt” i yeni kurulum için Özel(gelişmiş) i seçiyoruz.

11 Diskimizi 2 veya 3 parçaya bölebiliriz genel olarak 2 ye ayrılır sürücü seçenekleri(gelişmiş) e tıklıyoruz.

12 Karşımıza 6 tane komut çıkıyor diski ayırmak için “Yeni” yi seçiyoruz.

13  Onikinci adımda bir önceki adımdaki komutu uyguladıktan sonra karşınıza “Boyut” için bir metin kutusu belirecektir. Biz burada aslında ikiye ayıracağımız diskin ilk parçasının kaç MB’ dan oluşacağını belirleyeceğiz.

14 Diskimizi bölmek için örneğin 50 GB a bölünmüş bu 50000 MB eşittir
Diskimizi bölmek için örneğin 50 GB a bölünmüş bu MB eşittir. Burdan kendinize göre seçebilirsiniz. Sonra uygula butonuna basıyoruz.

15 “Windows, tüm windows özelliklerinin doğru çalışmasını sağlamak için sistem dosyaları için ek bölümler oluşturabilir” mesajıyla bize 100 MB’ lık küçük bir alanın daha oluşturulacağının haberi veriliyor. Burada bu uyarıya “Tamam” diyorsunuz.

16  Ondördüncü adımda anlattığımı z gibi diskimi ben 2 bölmek istedim, ancak 15.resimde dikkat ediyorsanız , disk 3 parçaya bölündü. Kırmızı halkalarla göstermeye çalıştığım bölüm sistem tarafından otomatik olarak oluşturulan bölümdür. Şimdi bu alanı Format komutu sayesinde biçimlendir meniz gerekecek. Bunun için kırmızı oktaki gibi diski seçin ve “Biçimlend ir” butonuna tıklayın.

17 Windows bu kez biçimlendirme yapmadan önce sizi son kez uyarıyor
Windows bu kez biçimlendirme yapmadan önce sizi son kez uyarıyor. Biçimlendirme işleminden sonra tüm verilerinizin kaybolacağını, daha önceki sistem dosyaları vb. dosyalarının silineceği uyarısı yapılıyor. Burada da “Tamam” butonuna tıklayıp biçimlendirmeyi başlatıyorsunuz.

18 51. 2 GB alanın tekrar parçalamak da isteyebilirsiniz
51.2 GB alanın tekrar parçalamak da isteyebilirsiniz. Ancak biz kalanın tümünün tek bir parçada barındırılmasını istiyoruz. Bunun için 3.bölüm seçiyor ve yine “Yeni” komutunu uyguluyoruz.

19 Bu adımdada kalan miktarın tümünü metin alanına giriyoruz ve “Uygula” butonuna tıklıyoruz. Böylece 2. disk bölümü de oluşturulmuş oldu.

20 Disk seçeneklerindeki son adımımız
Disk seçeneklerindeki son adımımız. Burada Windows’ un hangi diske kurulacağını belirliyoruz. Bunun için genellikle bizler C: sürücüsüne Windows kurulumu ‘nu gerçekleştiririz. Bunun için 2.sıradaki diskimiz C: diskidir.  İkinci sıradaki diski seçiyor ve “ileri” komutunu uyguluyoruz.

21 Bu adımda bilgisayar windows dosyalarını kuruyor.

22  Özelliklerden sonra “Güncelleştirm eler yükleniyor” adımı da tamamlandıkta n sonra bilgisayar yeniden başlatılacaktır.

23 Burada bilgisayarımız 10 sn içinde yeniden başlatılacaktır
 Burada bilgisayarımız 10 sn içinde yeniden başlatılacaktır. Beklemek istemiyorsanız, herhangi bir tuşa basabilirsiniz.

24 Bilgisayar yeniden açıldığında bizi bu ekran karşılıyor, herhangi bir işlem yapmıyor bekliyoruz.

25 Bu işlemde bilgisayar hizmetleri başlatıyor.

26 Bu adımda bilgisayar önceki 4 bölümü tamamlamı ştı
Bu adımda bilgisayar önceki 4 bölümü tamamlamı ştı. Şimdi ise “Yükleme Tamamlanı yor…” adımını da geçmek için bir süre işleme devam ediyor. Herhangi bir işlem yapmadan bekliyoruz

27  Bu kez farklı bir siyah ekranda “Kurulum bilgisayarınızı ilk kullanım için hazırlıyor” mesajı ile kısa bir süre bu ekran görüntülenece ktir.

28 Ardından yine “Kurulum video performansı nı denetliyor” ekranı kısa bir süre görüntülene cektir. Bu adımlarda herhangi bir işlem yapmıyorsu nuz.

29 Kullanıcı adı ve bilgisayar adını yazıyoruz ancak ikisinede aynı ismi veremiyoruz.

30 Bu adımda da yine parola belirleyebilirsiniz
Bu adımda da yine parola belirleyebilirsiniz. İsterseniz giriş yapmayıp Windows kurulumu bittikten sonra da yapabilirsiniz. Ayrıca parolayı hatırlamadığınız durumda bir ipucu girişini de buradaki metin kutusuna yazıp belirleyebilirsiniz.

31 Otuzuncu adımda Microsoft tarafından size verilen lisans key ya da ürün anahtarı ismini verdiğimiz 25 basamaklı rakamlar ve harflerden oluşan kelime dizisini giriyorsunuz.Atla ya bilirsiniz fakat orijinal olmaz ve uyarı verir.

32 Burdan güncelleştirme ayarlarını seçiyoruz
Burdan güncelleştirme ayarlarını seçiyoruz. Önerilen ayarlarları kullan her güncellemeyi alır. Yalnızca önemli güncelleştirmeyi yükle gerekli bulunan güncellemeleri alır internet yoksa daha sonra sor a basabilirsiniz.

33 Bu adımda tarih ve saat ayarlarını seçiyoruz

34 Otuzüçüncü adımda ağ ayarlarını yapıyoruz
Otuzüçüncü adımda ağ ayarlarını yapıyoruz. Windows ağ kartınız tanımlandığı için size bir ağ kurulumu öneriyor . Windows 7 kurulumu resimli anlatım adımları dolayısıyla windows kurulumunu tamamlandıkta n sonra istediğiniz zaman değiştirebilirsin iz.

35 Göstermek için Ev ağı’nı yapılandırıy oruz.
Bu adımda bilgisayar kısa süre için ağ ayarlarınızı yapıyor. Herhangi bir müdahale yapmıyorsu nuz.

36 Bu bölümde eğer bir parola girmişseniz karşınıza parola giriş ekranı gelecektir. Eğer parola belirlememi şseniz bu bölümü görmez bir sonraki bölüme geçersiniz.

37 Windows 7 kurulumu resimli anlatım adımlarının artık sonuna geliyoruz
Windows 7 kurulumu resimli anlatım adımlarının artık sonuna geliyoruz. “Windows ayarlarınızı sonlandırıyo r” mesajı verilen bu ekran 2-5 sn. gibi kısa süre görüntülenir. Herhangi bir işlem yapmıyor bir sonraki adımı bekliyoruz.

38 Bu adımda yine çok kısa süre ekran ekranda görüntüle nir.

39 Masaüstü ilk kez görüntüleneceği için bazı ayarlar yapılması gerekiyor
Masaüstü ilk kez görüntüleneceği için bazı ayarlar yapılması gerekiyor. Bu ekranda 5-10 sn. bilgisayarınız masaüstünüzü hazırlayacaktır.

40 Windows 7 kurulumu tamamlandı


"Windows 7 Kurulumu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları