Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜZLEM DERSHANESİ REHBERLİK SERVİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜZLEM DERSHANESİ REHBERLİK SERVİSİ"— Sunum transkripti:

1 DÜZLEM DERSHANESİ REHBERLİK SERVİSİ
Vücudumuzun Biyolojik Saati

2 Belki sesini duymuyorsunuz ama evinizde, iş yerinizde, kolunuzda, bilgisayarınızda, hayatınızın her anında bulundurduğunuz, işlerinizi düzenli ve planlı olarak yapabilmenizi sağlayan saatlerden bir tane de vücudunuzda bulunuyor. Tıpkı bir kol saati gibi beden saatiniz de düzenli olarak saniyeleri birer birer sayıyor. Bakalım bu saat nasıl çalışıyor ve bedenimiz 24 saatte ne tür aşamalardan geçiyor.

3 06. 00: kortizon salgılanmasıyla organizma uyanır
06.00: kortizon salgılanmasıyla organizma uyanır. metabolizma hareketlenerek günün işleri için enerji ve proteini hizmete sunar : vücut hâlâ zayıf safhadadır. bu nedenle spor yapmaktan kaçının. kalbe ve dolaşıma gereksiz yere yüklenilmiş olur.sindirim organları bu saatte iyi çalışır, güzel bir kahvaltı edin : nikotinin sağlığa en fazla zarar verdiği saattir. Kahvaltı sigarası damarları her zamankinden fazla daraltır : vücudun kuvvetli olduğu saattir. iğne olacaksanız veya röntgen çektirecekseniz en uygun zaman.

4 10. 00: Organizmanın kendine gelme, 'ben buradayım' deme saati
10.00: Organizmanın kendine gelme, 'ben buradayım' deme saati. Fazla enerjik, vücut en yükesk ısı seviyesinde. Verimliliğimiz de öyle. 'Kısa süre belleği' iyi durumda. HAZIR CEVAPLIK SAAT : Vücudun tam formunda olduğu, verimli olmaya programlı bir saat.Hazır cevaplık tavan yapar, özellikle hesap işleri, matematik ödevleri rahat ve iyi bir şekilde, zorlanmadan çözülür : Dinlenme saati. Dikkat azalıyor ve insanı uyku basıyor. Midedeki asit miktarı fazlalaşıp, beyindeki kan akımı azalıyor. Zira kan sindirim organlarını desteklemesi için mide tarafından kullanılıyor.

5 13. 00: Vücut formdan düşüyor
13.00: Vücut formdan düşüyor. Verimlilik gün ortalamasının %20 aşağısına iniyor. Bütün organlar en alt düzeyde çalışıyor, sadece safra öğle yemeğini hazmetme faaliyeti gösteriyor : Bitkin oluruz. Çünkü tansiyon ve hormon düzeyi düşüyor. Diş doktorundan korkanlar için en uygun randevu saati. Çünkü bu saatte acı az hissediliyor. 15.00: Enerji geri geliyor, bellek tam formunda. İkinci verimlilik dönemi başlıyor ama sabahkinden az : Spor için en iyi saat. Tansiyon ve dolaşım çok iyi durumda. HOŞ GELDİN ENERJİ 17.00: Organların faaliyeti üst düzeye çıkıyor. Kuvvet artıyor

6 18. 00: Akşam yemeği için ideal saat
18.00: Akşam yemeği için ideal saat. Pankreas bu saatte özellikle aktif : Kan basıncı ve nabız tembelleşiyor. Antidepresanların tesiri de bu saatte daha fazla : Karaciğerdeki yağ düzeyi düşüyor ve kirli kan kalbe her zamankinden daha fazla akıyor. Alerjisi olanlar ve astımlılar ilaçlarını bu saatte almalı. Etkisi hemen görülüyor. YEMEĞİ KESİYORUZ : Sindirim organlarının günlük görevi sona eriyor. Gelen her şey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalıyor ve bu çok tehlikeli. Kalan yemekler bağırsak sahasındaki mukozaya hücum ediyor.

7 22. 00: Vücudun polisi akyuvarlar aktif hale geliyor
22.00: Vücudun polisi akyuvarlar aktif hale geliyor. Sigara içenler dikkat! Bu saatten sonra vücut nikotin gibi zehirleri çok zor atıyor : Organizma gün boyunca aktif faaliyet gösteren stres hormonunun salgılamasını durduruyor. Sakinleşip, rahatlıyoruz. TATLI RÜYALAR : Uyurken deri hücreleri durmadan çalışıyor, gündüz olduğundan daha sık bölünüyor. İlk rüya safhası, yarım saat içinde rüya görmeye başlıyoruz : Verim en alt düzeyde. Bu saatte çalışanlar hata yapabiliyor, dikkat azalıyor, çünkü vücut kendini uyumaya programlıyor.

8 02. 00: görme zayıflıyor, tepkiler yavaşlıyor, 03
02.00: görme zayıflıyor, tepkiler yavaşlıyor, : Bedenin de ruhun da en karanlık safhası. Melatonin hormonunun salgılanması tembel ve kararsız yapıyor. 04.00: Stres hormonundan enerji kazanıyoruz. 05.00: Stres hormonu bizi faaliyete geçiriyor ve gündüz değerinin tam 6 katına çıkıyor. Vücudumuz harekete geçiyor kaybolan enerji yeniden geri geliyor. Gelsin, yeni bir gün başlıyor.


"DÜZLEM DERSHANESİ REHBERLİK SERVİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları