Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN:SİNEM ŞİMŞEK. 444 veya 0850 ile başlayan numaralardan sizi arayan ve geçmişe yönelik kredi kartı aidatı ve kredi masraflarınızı geri alalım.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN:SİNEM ŞİMŞEK. 444 veya 0850 ile başlayan numaralardan sizi arayan ve geçmişe yönelik kredi kartı aidatı ve kredi masraflarınızı geri alalım."— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN:SİNEM ŞİMŞEK

2 444 veya 0850 ile başlayan numaralardan sizi arayan ve geçmişe yönelik kredi kartı aidatı ve kredi masraflarınızı geri alalım diyerek, banka hesap bilgilerinizi ve kişisel bilgilerinizi isteyenlere KESİNLİKLE inanmayın!!!

3 Sizi telefonla arayan;  1 yıl önce sağlık sigortası yaptırmayı sesli onay ile kabul ettiğinizi,  Belli bir miktar borcunuz olduğunu,  Ödenmezse hakkınızda yasal işlem yapılacağını söyleyenlere KESİNLİKLE inanmayın!

4  Yankesicilerin özellikle yaşlı insanları tercih ettiğini ve emeklilerin maaş günlerini takip ettiğini unutmayın.  Yankesicilik,dolandırıcılık ve kapkaç gibi olaylarla karşılaştığınızda suçluların eşkali ile kullanılmışsa otonun plaka,model ve renk bilgilerini vakit geçmeden POLİS’e bildirin.  Kapkaç mağduru olmamak için çantanızı yol tarafında taşımayın ve kaldırımların yola yakın tarafında yürümeyin.

5 Bankamatiklerde işlem yaparken şifrenizi;  Hiç kimseyle paylaşmayın.  Tanımadığınız kişilerin yardım teklifini kabul etmeyin.  Metro ve otobüs duraklarında,  Pazar yerleri ve alışveriş merkezlerinde,  Yoğun insan kalabalığının olduğu yerlerde; Cebinizi ve çantanızı SIK SIK KONTROL EDİN!

6  Üzerinizde büyük miktarda para taşımanız gerekiyorsa birkaç parça halinde emniyetli yerlerde taşıyın.  Adres sormak,para bozdurmak vb. bahanelerle size yaklaşan tanımadığınız şahıslara karşı dikkatli olun.  Küçük çocuklarınızı takmış oldukları bilezik,küpe ve kolye gibi süslü eşyaları ile dışarı GÖNDERMEYİN.

7  Tanımadığınız numaralardan gelen çağrılara dikkat edin.  Emin olamıyorsanız kişisel verilerinizi kesinlikle karşı tarafla paylaşmayın.  Telefonda işlem yapmak için kurumların numaralarını siz arayıp işleminizi gerçekleştirin.

8  Kart bilgilerinizin yasadışı şekilde birilerinin eline geçtiğini düşünüyorsanız bankanızla irtibata geçin.  Şüpheli işlemlerden kurtulmak için kartınızın iptal edilmesini sağlayın.

9 İLETİŞİM 155 POLİS İMDAT HATTI !!

10 Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp, hattınızın teröristlerce kullanıldığını terör örgütlerine yardımda bulunduğunuzu söyleyen kişiler dolandırıcıdır. İTİBAR ETMEYİN! Size operasyon yaptıklarını söyleyecek ve bu operasyonda kullanmak için para ve altın isteyeceklerdir. İNANMAYIN! Savcı ya da polis sizden operasyon için yardım istemez.Kamu görevlileri sizden hesap numarası,para veya altın istemez. ALDANMAYIN!

11 Dinlediğiniz için teşekkür ederim Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Sinem ŞİMŞEK


"HAZIRLAYAN:SİNEM ŞİMŞEK. 444 veya 0850 ile başlayan numaralardan sizi arayan ve geçmişe yönelik kredi kartı aidatı ve kredi masraflarınızı geri alalım." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları