Avusturya Kalkınma İşbirliği REPARIS Viyana Çalıştayı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Frédéric Gielen Mali Yönetim Baş Uzmanı Avrupa ve Orta Asya Bölgesi DÜNYA BANKASI Kurumlar Vergisi Raporlama ve Mali Raporlama Arasındaki İlişki: IFRS’nin.
Advertisements

 Avrupa Yolu –Muhasebe Reformu ve Kurumsal Güçlendirme Programı (REPARIS) Dünya Bankası / Avrupa Komisyonu Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Muhasebesi.
Bir kurumun faaliyetlerini geliştirmek ve onlara değer katmak amacını güden bağımsız ve objektif bir güvence ve danışmanlık.
Ticaret Hukuku Öğretim Üyesi Ticaret Kanunu Tadil Komisyonu Üyesi
REPARIS Çalıştayı Bir Bankacının Bakış Açısından Güvenilir Mali Raporların Önemi Risk Control March 14-15, 2006 Vienna,
1 IFRS’de Yorum Olanağı : IFRS için Ölüm Öpücüğü mü yoksa Başarıya Giden Yol mu? Prof. Dr. S. J. Maijoor (AFM)
TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ
(c) Rita Ilisson Dec Estonya’da IAS/IFRS IAS/IFRS ve KOBİ’ler Rita Ilisson Üye, IASB Standartlar Danışma Konseyi Başkan, Estonya Muhasebe.
AB Müktesebatı dahilinde Şirketler Kesimi Muhasebe ve Denetimi
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
MUHASEBE STANDARTLARI
İleri Denetim ve Muhasebe Düzenleme Programı Modül 12 – Bir Finansal Düzenleyici Perspektifinden Yasal Denetimin Kalitesinin Geliştirilmesi Sunan: Geraldine.
©2005 Deloitte & Touche LLP. Private and confidential 1 AB’de Ulusal bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
- 1 - © Kati Beiersdorf, ASC of Germany / 15 March 2006 ® Deutsches Rechnungslegungs Standards Accounting Standards Committee of Germany ® Committee e.
Dünya Bankası KOBİ Finansal Raporlaması José Maria Bové FEE Başkan Yardımcısı, KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Başkan, FEE KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Çalışma.
DG Taxation and Customs Union Slide: 1 European Commission - DG Taxation and Customs Union İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı– Modül Nisan.
1 © 2006 IASC Foundation, all rights reserved. IASB’ın KOBİ’ler için Muhasebe Standartları Projesi Paul Pacter IASB Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Benoît Lebrun Başkan, Muhasebe Çalışma Grubu FEE 7 Haziran 2005 Muhasebe ve denetim düzenlemesinde gelişmiş program Muhasebe Direktifleri.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı Modül 22 Mali Tabloların ve Vergi Raporlamasının Genel Amaçları Stefano Marchese FEE, Vergilendirmeden Sorumlu.
IFRS’nin Sigorta Sektöründe Uygulanması Avusturya Çalışması Hakim Karin Harreither, CPA REPARIS Viyana Bakanlar Konferansı 2006, Mart 2006.
Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Hizmet Sunumu Serbestisi
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı
Bölüm 10 İşlevsel Stratejiler (Fonksiyonel/Bölümsel Stratejiler)
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
Varşova, 7 Haziran 2005 Muhasebe ile ilgili Topluluk Müktesebatının Kabulü, Uygulanması ve Uygulatılması Jacek Gdański Muhasebe Bölümü, Maliye Bakanlığı.
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
Slide 1 Kurumsal Mali Sorumluluk ve Muhasebe Standartları « Dördüncü Yönerge » - yıllık hesaplar 1978 « Yedinci Yönerge » - konsolide hesaplar 1983 – Değişiklikler.
29 Kasım Direktifin Uygulanması Macaristan’da Kamu Gözetimi Katalin Fekete Başkan Yardımcısı Macaristan Denetçiler Odası.
ÖZKAYNAĞIN İŞLEVİ EKONOMİK VE FİNANSAL KRİZ DÖNEMLERİNDE BANKANIN SÜREKİLİĞİNİ SAĞLAMAK FAALİYET ZARARLARININ KARŞILANMASI GÜVEN VERME KURULUŞ DÖNEMİNDE.
Kurumlar Vergisi ve Raporlama Arasındaki İlişki: İngiliz Tecrübesi Wayne Weaver 14 Mart 2006.
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
Güvenilir Mali Raporlama : Mali Krizlerin Etkisini Azaltmak ve Bölgede Ekonomik Büyümeyi Güçlendirmeye Yönelik Gerekli Bir Yapı Taşı Dr. Kurt Pribil Chief.
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
Slide 1 Yasal Denetim ile İlgili 8. Şirketler Hukuku Direktifi : Denetim mesleğine giriş, karşılıklı tanıma ve firmaların serbest dolaşımı ile ilgili.
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
Bir REPARIS Sekreteryası Oluşturma Önerisi Viyana Mart 16, 2006.
Entelektüel Sermayenin Raporlanması: Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
Bankacılığın Arka Planı
Gıda ve sigara devi RJR Nabisco’nun 1988 yılında A dereceli 5 milyar $ borcu vardı. O yıl şirket el değiştirdi ve 19 milyar $ borç ihraç edilerek hisse.
Slide 1 AB Müktesebatı Muhasebe ve Denetime Giriş: Jurgen Tiedje Muhasebe ve Denetim Birimi Avrupa Komisyonu.
Muhasebe Anabilim Dalı Bilimsel Toplantı 21 Aralık 2006
GENEL MUHASEBE Prof. Dr. A.Vecdi CAN.
İŞLETMELERDE MALİYET MUHASEBESİ UYGULAMALARI
Av. Prof. Dr. Mustafa AKKAYA. VERGİ HUKUKU TİCARET HUKUKU.
Slide 1 AVRUPA’YA GİDEN YOL – MUHASEBE RAPORLAMA VE KURUMSAL GÜÇLENDİRME PROGRAMI Avrupa Muhasipler Federasyonu (FEE) nasıl yardımcı olabilir? Henri Olivier.
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Muhasebesi REPARIS Çalıştayı Annette Davis Mart 2006.
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
GİRİŞ Ana Başlıklar: İşletmenin tanımı-işletme türleri-varlık ve kaynakları Muhasebenin tanımı- önemi ve işlevi Muhasebenin temel kavramları Muhasebede.
MUHASEBEDE KULLANILAN FİNANSAL TABLOLAR
©McGraw-Hill Education, 2014
TEK DÜZEN HESAP PLANI PROF. DR. METİN SABAN YRD. DOÇ. DR. HAKAN VARGÜN
AB’DEVERGİ HUKUKUNUN KAYNAKLARI
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
MALİ ANALİZ.
Anlatmacı: Adnan Hadzimusiç
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Amacı aşan iş seyahati giderleri 2.000,00
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KAR DAĞITIM KARARLARI.
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
Sunum transkripti:

Avusturya Kalkınma İşbirliği REPARIS Viyana Çalıştayı 14. -15 Avusturya Kalkınma İşbirliği REPARIS Viyana Çalıştayı 14.-15. Mart 2006 Almanya’da Ticari Muhasebe ve Vergi WP/StB Prof. Dr. Norbert Herzig Köln Üniversitesi İşletme Yönetimi ve Vergilendirme Bölümü Direktörü

Uygunluk ilkesinin mevcut özellikleri Genel Bakış: Ticaret Kanunu’nun Üçüncü Kitabı (HGB) çoğu kanunla düzenlenen genel olarak kabul gören muhasebe ilkelerini içerir  4. ve 7. EC-Direktifi’ne uygun  Vergi Muhasebesi (§ 5 Abs. 1 EStG) bu ilkelerle bağlantı kurar  uygunluk ilkesi Başlangıç Noktası: Basitleştirme  üniter bilanço fikri Daha sonra: eşitlik varsayımı  mali yetkili kurum “uyuyan hissedar” gibidir WP/StB Prof. Dr. Norbert Herzig

Uygunluk ilkesinin mevcut özellikleri İlkeler ve Amaçlar: Ticari Muhasebenin Amaçları:  bilgi ve ödemenin ölçülmesi Ticari Muhasebe İlkeleri:  İhtiyatlılık ilkesi (önde giden kural) karın mümkün olduğunca tedbirli hesaplanması (nominal sermayenin ve kredi verenlerin korunması)  Gerçekleşme İlkesi (karların iktisap maliyeti ilkesiyle bağlantılı olarak satış akti ile teyid edilmesi gerekmektedir)  Emparite İlkesi (zarar beklentisi ilkesi, kar ve zarar eşit şekilde muamele görmemelidir)  Gerçek ve Hakkaniyetli Görüş ilkesinin destekleyici bir işlevi vardır WP/StB Prof. Dr. Norbert Herzig

Uygunluk ilkesinin mevcut özellikleri Ters Uygunluk İlkesi:  Karı belirleyen opsiyonlar ticari bilançoya uygun şekilde bildirilmelidir (§ 5 Abs. 1 S. 2 EStG) Ters uygunluk ilkesinin eleştirileri:  Vergi muhasebesi ticari muhasebeyi de etkilemekte ve ticari bilançonun amaçlarını bozmaktadır  4. ve 7. Sayılı EC-Direktifi ile tutarlılık (gerçek ve hakkaniyetli görüş)  Kısmi olarak Uygunluk İlkesi: bağımsız vergi – hükümler daha karmaşık ve önemli hale geliyor (örneğin her an gerçekleşebilecek zararlara yönelik hükümler)  Yargı vergi bilançosunun süreksiz amacını vurgulamaktadır WP/StB Prof. Dr. Norbert Herzig

IAS/IFRS etkisini arttırmak IAS/IFRS muhasebe için küresel bir standart geliştirmektedir  IAS/IFRS’nin ilk işlevi bilgidir  Paradigma kayması:  şimdiye kadar: HGB bilançosunda kredi verenlerin korunması  yeni: bilgiye yönelik IAS/IFRS-Bilançosu Devamlılık ve ticari muhasebenin gelecekteki tanımı (HGB) koşulludur  „Bilanzrechtsreformgesetz“  planlanan: „Bilanzrechtsmodernisierungsgesetz“ Problemler:  Uygunluk İlkesinin geleceği?  Bir vergi muhasebe sisteminin bağlantısı? WP/StB Prof. Dr. Norbert Herzig

IAS/IFRS’nin Vergi Muhasebesine Etkileri 1. HGB varlık koruma esaslı muhasebeyle bağlantılı  Uygun bir geçici dönem için  Uygunluk İlkesinin korunması İstikrar tehdit altında  HGB-Muhasebesi daha çok sadece bilgi rolüne doğru ilerlemektedir (Bkz. planlanan „Bilanzrechtsmodernisierungsgesetz“)  Diğer AB üye ülkelerinde sermaye koruma ilkesinin tanınmaması İleriye dönük çözüm bulunmaması WP/StB Prof. Dr. Norbert Herzig

IAS/IFRS’in Vergi Muhasebesine Etkileri 2. IAS/IFRS uygunluk ilkesi modeli  IAS/IFRS hakkında vergi kanununda bağlantı  AB içinde uyum şansı  Uygunluk İlkesinin yeni bir kisve altında korunması Problemler:  Anayasa Kanunu’nun yönleri (özel sermayede mali müdahalenin meşrulaştırılması tereddüt yaratan bir konudur)  Kanun mahkemeleriyle doğrulama ve IAS/IFRS’yi uygulamanın etkileri (tehlike: Dünya çapında tek tip IAS/IFRS ile Alman-Avusturya- İtalyan veya EC-GAAP’nin yaratılması arasında sürtüşme)  Amaç ayrılığı WP/StB Prof. Dr. Norbert Herzig

IAS/IFRS’nin Vergi Muhasebesine Etkileri Amaç Ayrılığı  IAS/IFRS bilgi esaslıdır. Vergi muhasebesi ekonomik performans kapasitesinin tam olarak ölçülmesidir  Muhasebe her zaman “ilgililik” ve “güvenilirlik” arasında bir uzlaşmadır  IAS/IFRS: „ilgililik“  Vergi muhasebesi: „güvenilirlik“  Gerçekleşme ilkesi vergilendirme için önemlidir: Gerçek karın belirlenmesi satış akti ile bağlantılıdır  zıtlık: IAS/IFRS: Ölçüm esas olarak hakkaniyetli değer ile yapılır  Emparite ilkesi zarar ayırmanın mali tarafından bağımsızdır Geleceğe yönelik çözüm bulunmamaktadır WP/StB Prof. Dr. Norbert Herzig

IAS/IFRS’nin Vergi Muhasebesine Etkileri 3. Bağımsız vergi muhasebesi kanunu Resmi:  Vergilendirme mali matrahının bağımsız tanımı  Uygunluk ilkesi yok Maddi:  IAS/IFRS are muhasebe ve vergilendirme için „başlangıç noktaları “dır  Bu küresel standartda farklılıkların meşrulaştırılması gerekir, örneğin muhasebe sisteminin farklı amaçları Pratik:  IAS/IFRS-Bilançosundan veri aktarmak (IAS/IFRS başlangıç noktası olarak)  bağımsız vergi muhasebesi sistemi WP/StB Prof. Dr. Norbert Herzig

Avrupa Birliği’nde Gelişimi 2001/2003:  Avrupa Komisyonu: „Vergi engelleri olmayan bir iç pazara doğru. Şirketler Ab içi etkinliklerinde konsolide bir vergi matrahı sağlamaya yönelik bir Strateji“ 2004/2005:  Ortak Konsolide Vergi Matrahı belirlenmesine yönelik bir Öalışma Grubu’nun oluşturulması (CCCTB) 2006 (CCCTB-WG Çalışma Grubu – Ara Sonuç):  Şirket bilançolarına dayanan bağımsız Vergi Muhasebesi sistemi  IAS/IFRS başlangıç noktası olarak kullanılmaktadır  Uygunluk ilkesi uygulanmamaktadır WP/StB Prof. Dr. Norbert Herzig

Özet ve tahmin Avrupa Birliği ve Almanya’da (yeni) bir vergi muhasebe sisteminin paralel olarak geliştirilmesi:  Bağımsız (konsolide) vergi muhasebe sistemi  IAS/IFRS başlangıç noktası olarak  Uygunluk ilkesi yok İşleve özel muhasebe sistemleri  Üniter bilanço yok Almanya bir CCCTB geliştirilmesini istemektedir:  CDU/CSU ve SPD koalisyonunun anlaşmasına bakınız WP/StB Prof. Dr. Norbert Herzig