Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MALİ ANALİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MALİ ANALİZ."— Sunum transkripti:

1 MALİ ANALİZ

2 GİRİŞ İşletmelerin devamlı şekilde büyüme eğilimi göstermesi, sermaye piyasası gelişmeleri ve çeşitli finansal kurumların kredi verme ve daha sağlam temellere dayanmaları vergi kanunları vb. nedenler özellikle son yıllarda mali tabloların kullanımını arttırmış ve mali analize önemle buna paralel artış göstermiştir.

3 GİRİŞ Yöneticiler karar alma, denetim vb. işlevleri daha etkin yürütebilmek ve şirketin kararlılığını arttırıcı yollar aranmalı ortaklara, çalışanlara karşı güveni yitirmek, yatırımcılar işletmenin güvenilirliği, kararlılığı ve devamlılığı, finansal kurumlar(Bankalar) kredi talep eden işletmelerin mali yapıları ile borç ödeme güçlerini belirlemek mali tablolardan ve bunların analiz sonuçlarından yararlanmak durumundadırlar.

4 GİRİŞ Diğer taraftan Devlette kendine bağlı kurumlar için aynı şeyleri yapar. Unutulmamalıdır ki mali tablolarda yer alan rakamlardan ziyade analiz ve yorumları karar vericiler için daha büyük önem taşımaktadır. Mali Tablolar Analiz teknikleri Avrupa’da 20.yy. gelişti ve daha sonra ülkemizde yayıldı.

5 TANIMLAR Mali Tablolar Analizi bir işletmenin mali yapısını ve faaliyetleri neticesi finansal yönden sağlanan gelişmeleri görmek ve değerlendirmek, gelişmelerin farklı taraflarını saptayarak firma hakkında ileriye dönük forcest yapmak, mali Tablolardaki kalemler arası ilişkiler belirleyip eğilimleri incelemek olarak belirtilebilir.

6 Mali Tablolar Çeşitlidir;
Bunlar: 1-Bilanço (Mali Durum Tab. Aktif-pasif tablosu, Hesap Vaziyeti) 2-Gelir Tablosu (Kar-Zarar T.) 3-Dağıtılmamış karlar Tablosu 4-Öz sermaye Değişim T.(Öz varlık) 5-Net işl. Ser. Değ. T 6-Nakit Akım T. 7-Fon Akım T. (Kaynaklar ve kull.T.) İlk ikisi Temel Tablola olup, kullanımı yaygındır.

7 Mali Tabloların Sınırları
Mali analiz, mali tablolarda yer alan verilere dayanılarak yapılır. Gerçekten mali tablolar, firmanın mali durumu faaliyet sonuçları hakkında önemli bilgiler sağlar. Ancak bu tabloların belirli sınırları vardır.

8 Mali Tabloların Sınırları
1-Mali tablolar geçici niteliktedir. Belli geçici dönemler için hazırlanırlar. Bir işletme satılmadıkça veya tasfiye edilmedikçe gerçek kar, zarar, öz varlık saptanamaz. Ancak bunlar dönemsel olarak, sınırsız varsayılır firma ömründe, belirli zaman dilimlerinde ve her dönemin faaliyet sonuçları diğer dönemlerden ayrı saptanır genellikle 12 aylık standart bir hesap dönemini kapsar, geçici niteliktedir.

9 Mali Tabloların Sınırları
2-Belirli bir döneme ait gelirin hesaplanması özneldir. 3-Mali tablolardan farklı tarihlerde farklı para değerleriyle olan işlemleri yansıtır. 4-Mali tablolar farklı tarihlerde farlı para değerleriyle olan işlemleri yansıtır. 5-Mali tablolar bir firmanın mali durumuna etki yapan tüm etmenleri (faktörleri)göstermez.


"MALİ ANALİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları