Şubat 2007. Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Advertisements

LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
ERASMUS OFİSİ.
PROSEDÜRÜ. Yeterli Erasmus puanını aldım!... Şimdi ne olacak?... 1.Önce bölüm koordinatörü ile görüşülecek, gitmek istediğiniz programı ve süreyi görüşerek.
 Yerleştirme Nedir? Yerleştirme bir yararlanıcının Programa katılan başka bir ülkedeki bir İşletme veya Organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya.
2011 – 2012 Erasmus Staj Bilgilendirme Toplantısı
Edebiyat Fakültesi İstanbul
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI OFİS BAŞKANLIĞI
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi1.
LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Erasmus Hareketliliği
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS OFİSİ KAZANANLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
Akademik Yılı Giden Öğrenciler Oryantasyon Sunumu
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
2015 – 2016 Erasmus Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI Uzm. Nevin Faden GÜRBÜZ ErzincanÜniversitesi Erasmus Ofisi 11/Nisan /2016.
ERASMUS+ Oryantasyon Programı
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Application Form (Başvuru Formu):
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
Sunum transkripti:

Şubat 2007

Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci

1. Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışman: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -UO Erasmus Uzmanı: Erasmus evrak sürecinde danışmanınızdır. -Misafir Olunacak Üniversite/Kurum: Staj programı yürütmesi. -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışman: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -UO Erasmus Uzmanı: Erasmus evrak sürecinde danışmanınızdır. -Misafir Olunacak Üniversite/Kurum: Staj programı yürütmesi.

2. Aşama: Davet/Kabul Mektubu veya Başvuru -Anlaşma kurum (üniversite) öğrencin başvuru formu postalanır. Postalama sürecinin ardından karşı üniversiteden davet/kabul mektubu beklenir. -Davet mektubunun takibini öğrenci yapar. -Anlaşma kurum (üniversite) öğrencin başvuru formu postalanır. Postalama sürecinin ardından karşı üniversiteden davet/kabul mektubu beklenir. -Davet mektubunun takibini öğrenci yapar.

3. Aşama: Pasaport -Davet mektubunun gelmesinin ardından, öğrenci harçsız pasaport almak istiyorsa, UO web sayfasından temin edebileceği dilekçeyi doldurarak UO’ya teslim eder. -Bu dilekçenin karşılığında UO’dan alacağı resmi yazıyla önce Rektörlük’e (Öğr.İşl.Dai.Bşk.) daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’ne giderek gerekli işlemleri yürütür. -Davet mektubunun gelmesinin ardından, öğrenci harçsız pasaport almak istiyorsa, UO web sayfasından temin edebileceği dilekçeyi doldurarak UO’ya teslim eder. -Bu dilekçenin karşılığında UO’dan alacağı resmi yazıyla önce Rektörlük’e (Öğr.İşl.Dai.Bşk.) daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’ne giderek gerekli işlemleri yürütür.

4. Aşama: Vize -Pasaportun alınmasının ardından, öğrenci, vize için ilgili konsolosluk ile temasa geçip, gerekli evrakları öğrenir. -Vizeye başvurmadan önce UO’dan “Confirmation Letter” adı altında verilen bir teyit belgesi alır. -Vizeye kendisi başvurur ve bu süreç öğrencinin kendi sorumluluğundadır. -Pasaportun alınmasının ardından, öğrenci, vize için ilgili konsolosluk ile temasa geçip, gerekli evrakları öğrenir. -Vizeye başvurmadan önce UO’dan “Confirmation Letter” adı altında verilen bir teyit belgesi alır. -Vizeye kendisi başvurur ve bu süreç öğrencinin kendi sorumluluğundadır.

5. Aşama: Evrak -Application Form: Misafir olunacak üniversiteye gönderilecek öğrenci staj başvuru formudur. -Training Agreement and Quality Commitment/ Taslak Programı: Öğrencinin misafir olacağı kurumda alacağı eğitim/ pratik tecrübe, staj programı, görev ve değlendirme planı içeren belgedir. 5. Aşama: Evrak -Application Form: Misafir olunacak üniversiteye gönderilecek öğrenci staj başvuru formudur. -Training Agreement and Quality Commitment/ Taslak Programı: Öğrencinin misafir olacağı kurumda alacağı eğitim/ pratik tecrübe, staj programı, görev ve değlendirme planı içeren belgedir.

-Akademik Tanınma Formu: Öğrencinin kendi kurumunda alacağı staj karşılık misafir olacağı kurumda alacağı staj denkliğini ve kredilerini gösteren belgedir. -İngilizce Transkript -Akademik Tanınma Formu: Öğrencinin kendi kurumunda alacağı staj karşılık misafir olacağı kurumda alacağı staj denkliğini ve kredilerini gösteren belgedir. -İngilizce Transkript

6.Aşama: Posta - Başvuru formu ve Training Agreement UO tarafından karşı kuruma postalanır.

7.Aşama: Hibe Ödemesi (İlk Taksit %80) - Öğrenci vizeyi aldıktan sonra, kendi adına Euro hesabı açar. Açılacak hesabın Halk Bankası veya Zıraat Bankası olması durumunda banka SWIFT masrafı almamaktadır. Diğer bankalardan hesap açtıranların bu durumu kabullendiğini ifade eden bir formu imzalı olarak UO’e teslim etmelidir. - Öğrenci vizeyi aldıktan sonra, kendi adına Euro hesabı açar. Açılacak hesabın Halk Bankası veya Zıraat Bankası olması durumunda banka SWIFT masrafı almamaktadır. Diğer bankalardan hesap açtıranların bu durumu kabullendiğini ifade eden bir formu imzalı olarak UO’e teslim etmelidir.

- Hibe ödemesi için gerekli formları UO’ya teslim eder: * Öğrenci Bilgi Formu * Hibe Sözleşmesi * Pasaport ve Vize fotokopisi * Bölüm izin dilekçesi -Bu belgelerin tesliminin ardından, öğrencinin alması planlanan toplam hibenin %80’i ilk ödeme olarak öğrencinin bildirdiği Euro hesabına Ulusal Ajanstan hibe ödemesi ERÜ UO hesabına yatırılmasına müteakiben 45 gün içerisinde yatırılır. - Hibe ödemesi için gerekli formları UO’ya teslim eder: * Öğrenci Bilgi Formu * Hibe Sözleşmesi * Pasaport ve Vize fotokopisi * Bölüm izin dilekçesi -Bu belgelerin tesliminin ardından, öğrencinin alması planlanan toplam hibenin %80’i ilk ödeme olarak öğrencinin bildirdiği Euro hesabına Ulusal Ajanstan hibe ödemesi ERÜ UO hesabına yatırılmasına müteakiben 45 gün içerisinde yatırılır.

8. Aşama: Dönüş -Öğrenciler dönmeden önce ilgili UO Erasmus uzmanları tarafından dönüş belgeleri hakkında bilgilendirilirler. Dönüş esnasında getirilecek evrakların takibi ve sorumluluğu öğrenciye aittir. -Öğrenciler dönmeden önce ilgili UO Erasmus uzmanları tarafından dönüş belgeleri hakkında bilgilendirilirler. Dönüş esnasında getirilecek evrakların takibi ve sorumluluğu öğrenciye aittir.

-Erasmus faaliyetinin tamamlanmasının ardından, UO tarafından istenen belgeleri teslim ederler ve geri kalan %20 hibelerini alırlar. Staj devamını sağlayamayan öğrenciye yapılan hibe ödemesi geri alınacaktır. -Erasmus faaliyetinin tamamlanmasının ardından, UO tarafından istenen belgeleri teslim ederler ve geri kalan %20 hibelerini alırlar. Staj devamını sağlayamayan öğrenciye yapılan hibe ödemesi geri alınacaktır.

Bilgi için: Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Uzm. Nurdan YILDIZ Donna Sue ÖZCAN Erasmus Uzmanı U.O. Genel Sekreter