Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı."— Sunum transkripti:

1 Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı

2 Programdan kimler yararlanabilir? oProgramdan faydalanacak kişilerin, oTürkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ya da oBaşka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye’de bir okulda veya meslek okulunda yükseköğretim kurumunda ilgili yasalar ve mevzuatlar çerçevesinde Erciyes Üniversitesi’nde akademik/idari personel olarak çalışıyor olmaları gerekmektedir. oProgramdan faydalanacak kişilerin, oTürkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ya da oBaşka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye’de bir okulda veya meslek okulunda yükseköğretim kurumunda ilgili yasalar ve mevzuatlar çerçevesinde Erciyes Üniversitesi’nde akademik/idari personel olarak çalışıyor olmaları gerekmektedir.

3 Faaliyet Geçerlilik Dönemi 2012 – 2013 akademik yılı için; 1 Haziran 2012 – 30 Eylül 2013 2012 – 2013 akademik yılı için; 1 Haziran 2012 – 30 Eylül 2013

4 PERSONEL HAREKETLİLİĞİ  Personel Ders Verme (Teaching Staff Mobility)  Personel Eğitim Alma (Staff Training Mobility)  Personel Ders Verme (Teaching Staff Mobility)  Personel Eğitim Alma (Staff Training Mobility)

5 Personel Ders Verme Hareketliliği Bu faaliyetten faydalanmak isteyen personelin, tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş olan akademik personel olması gerekir; kadro şartı aranmaz, sözleşmeli akademik personel de faaliyetten faydalanabilir. Personel Ders Verme hareketliliğinden sadece iş tanımında ders verme yükümlülüğü bulunan akademik kadrolar (Öğretim Görevlisi, Okutman, Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör). Bu faaliyetten faydalanmak isteyen personelin, tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş olan akademik personel olması gerekir; kadro şartı aranmaz, sözleşmeli akademik personel de faaliyetten faydalanabilir. Personel Ders Verme hareketliliğinden sadece iş tanımında ders verme yükümlülüğü bulunan akademik kadrolar (Öğretim Görevlisi, Okutman, Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör).

6 Bir akademik yıl içinde en az 5 saat ders verme şartıyla en çok 6 haftalığına yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumuna gidilebilir. Ofisimiz, söz konusu programdan maksimum sayıda akademik personelin faydalanmasını sağlamak amacıyla, öğretim elemanlarını 5 gün için hibelendirmektedir. Faaliyetin gerçekleştirileceği ülkelere göre belirlenmiş miktarlarda günlük/haftalık hibe + seyahat giderleri ödemesi yapılır. Söz konusu faaliyetin gerçekleştirilebilmesi için Üniversiteler arasında ilgili faaliyeti kapsayan bir İkili Anlaşma olması gerekir. Personelin, her iki kurum tarafından da onaylanacak bir Öğretim Programı sunması gerekir. Bir akademik yıl içinde en az 5 saat ders verme şartıyla en çok 6 haftalığına yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumuna gidilebilir. Ofisimiz, söz konusu programdan maksimum sayıda akademik personelin faydalanmasını sağlamak amacıyla, öğretim elemanlarını 5 gün için hibelendirmektedir. Faaliyetin gerçekleştirileceği ülkelere göre belirlenmiş miktarlarda günlük/haftalık hibe + seyahat giderleri ödemesi yapılır. Söz konusu faaliyetin gerçekleştirilebilmesi için Üniversiteler arasında ilgili faaliyeti kapsayan bir İkili Anlaşma olması gerekir. Personelin, her iki kurum tarafından da onaylanacak bir Öğretim Programı sunması gerekir.

7 Personel Eğitim Alma Hareketliliği  Bu faaliyetten faydalanmak isteyen personelin, tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş olan akademik/idari personel olması gerekir; kadro şartı aranmaz, sözleşmeli akademik/idari personel de faaliyetten faydalanabilir.  Bir akademik yıl içinde en az 5 iş günü eğitim alma şartıyla en çok 6 haftalığına yurtdışındaki bir işletmeye veya yükseköğretim kurumuna gidilebilir.  Faaliyetin gerçekleştirileceği ülkelere göre belirlenmiş miktarlarda günlük/haftalık hibe + seyahat giderleri ödemesi yapılır.  Üniversiteler arasında ilgili faaliyeti kapsayan bir İkili Anlaşma olması gerekir. Ancak, eğitim alınacak yer bir yükseköğretim kurumu değil; bir enstitü ise anlaşmaya gerek olmaksızın davet mektubu istenmelidir.  Personelin, her iki kurum tarafından da onaylanacak bir İş Planı (Training Programme) sunması gerekir.  Bu faaliyetten faydalanmak isteyen personelin, tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş olan akademik/idari personel olması gerekir; kadro şartı aranmaz, sözleşmeli akademik/idari personel de faaliyetten faydalanabilir.  Bir akademik yıl içinde en az 5 iş günü eğitim alma şartıyla en çok 6 haftalığına yurtdışındaki bir işletmeye veya yükseköğretim kurumuna gidilebilir.  Faaliyetin gerçekleştirileceği ülkelere göre belirlenmiş miktarlarda günlük/haftalık hibe + seyahat giderleri ödemesi yapılır.  Üniversiteler arasında ilgili faaliyeti kapsayan bir İkili Anlaşma olması gerekir. Ancak, eğitim alınacak yer bir yükseköğretim kurumu değil; bir enstitü ise anlaşmaya gerek olmaksızın davet mektubu istenmelidir.  Personelin, her iki kurum tarafından da onaylanacak bir İş Planı (Training Programme) sunması gerekir.

8 YP – Yoğun Programlar (IP – Intensive Programmes) En az 3 katılımcı ülkeden yükseköğretim kurumlarındaki öğrenci ve öğretim elemanlarının bir araya geldiği, En az 10 gün en fazla 6 hafta süren, Katılımcı ülkelerin birinde gerçekleştirilebilecek kısa süreli yoğun bir eğitim programıdır.

9 Yoğun Programların Amaçları Normalde hiç öğretilmeyecek olan veya sadece çok kısıtlı sayıda üniversitede öğretilen uzmanlık konularının verimli ve çok uluslu öğretimini teşvik etmek, Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının çok uluslu gruplarda bir arada çalışmalarına ve tek bir kurumda mevcut olmayan özel öğrenim ve öğretim koşullarından faydalanmalarına ve çalışılmakta olan konuda yeni perspektifler kazanmalarına imkan vermek, Öğretim kadrosu üyelerinin öğretim içeriği ve yeni müfredat yaklaşımları konusunda görüş alışverişi yapmalarına ve bir uluslararası sınıf ortamında öğretim yöntemlerini test etmelerine imkan vermektir. Normalde hiç öğretilmeyecek olan veya sadece çok kısıtlı sayıda üniversitede öğretilen uzmanlık konularının verimli ve çok uluslu öğretimini teşvik etmek, Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının çok uluslu gruplarda bir arada çalışmalarına ve tek bir kurumda mevcut olmayan özel öğrenim ve öğretim koşullarından faydalanmalarına ve çalışılmakta olan konuda yeni perspektifler kazanmalarına imkan vermek, Öğretim kadrosu üyelerinin öğretim içeriği ve yeni müfredat yaklaşımları konusunda görüş alışverişi yapmalarına ve bir uluslararası sınıf ortamında öğretim yöntemlerini test etmelerine imkan vermektir.

10 Bilgi için: Doç. Dr. Levent Önal Erciyes Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü lonal@erciyes.edu.tr Donna Sue Ozcan Uluslararası Ofis Genel Sekreter ozcans@erciyes.edu.tr Uzm. Neslihan Küçükler Erasmus Uzmanı neslihank@erciyes.edu.tr lonal@erciyes.edu.tr ozcans@erciyes.edu.tr neslihank@erciyes.edu.tr Bilgi için: Doç. Dr. Levent Önal Erciyes Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü lonal@erciyes.edu.tr Donna Sue Ozcan Uluslararası Ofis Genel Sekreter ozcans@erciyes.edu.tr Uzm. Neslihan Küçükler Erasmus Uzmanı neslihank@erciyes.edu.tr lonal@erciyes.edu.tr ozcans@erciyes.edu.tr neslihank@erciyes.edu.tr


"Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları