Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ.
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Bilim ve Teknoloji Politikaları Malzeme ve Makina Paneli
SAYED SAĞLIK SEMPOZYUMLARI
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
Mesleki Rehberlik kavramından ne anlıyoruz ?
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
Ekonomi Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
4. Grup Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları. 4c Kariyer basmaklarının atama, yerleştirme, terfi ve fırsatlarla ilişkilendirilmesi Öncelik / Tedbir.
İçişleri Bakanlığının 2008/55 Sayılı Genelgesi
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ TAHSİS DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Turizm Sektörü Raporu 24 Aralık 2014.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) İnşaat Sektörü 24 Aralık 2014.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü 24 Aralık 2014.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Tarım Sektörü Raporu 24 Aralık 2014.
ÖZEL SEKTÖR GÖZÜYLE SAĞLIK ALANINDA ÜRETİM VE GELECEĞE İLİŞKİN ÖNGÖRÜLER SEİS Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR.
Ulusal İstihdam Stratejisi Eylem Planları ( ) 1
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Verimlilik Programı Visa Paajanen Finlandiya Ulusal Denetim Ofisi
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Bilişim Sektörü 24 Aralık 2014.
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Özel sektör işyerlerinde 6 ay süreyle İşbaşı Eğitim Programında (İEP) çalışacak kursiyerlere İŞKUR tarafından net asgari ücret ödenecektir.
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
TÜRK-İŞ HBÖ YAKLAŞIMI Hayat Boyu Öğrenme Nedir? Hayat Boyu Öğrenme bireyin tüm yaşamı boyunca kişisel ve toplumsal gelişimine imkan sağlayan, şeffaf,
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu TİSK - HBÖ Çalışma Grubu
1. 3 Yatırımcılarımızın 2015 ve 2016 yıllarında gerçekleştirecekleri yatırım harcamaları için, yatırım döneminde mevcut diğer tüm faaliyetlerinden elde.
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
24 TEMMUZ 2015 KOORDİNASYON TOPLANTISI TALİMATLARINA DAİR GELİŞMELER Kurum İsmi.
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
HAYAT BOYU REHBERLİK VE DANIŞMANLIK SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
ÖNCELİK 2: HAYAT BOYU ÖĞRENME FIRSATLARININ VE SUNUMUNUN ARTIRILMASI.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ MALİ YAPISI 26 Şubat 2016.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
FIRSAT VE ÖNERİLER 1. Sağlık alanında hem nitelikli insan gücü hem de sağlık altyapısı ve teknolojisiyle öne çıkan Türkiye'nin medikal turizmde yerini.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
Ulusal & Uluslararası Kuruluşlar
KKTC TURİZM VE ÇEVRE BAKANLIĞI TURİZM YATIRIM POLİTİKALARI Doç. Dr
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
Madde Bağımlılığı Politikası
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Sunum transkripti:

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI (2014-2016) Sağlık Sektörü Raporu 24 Aralık 2014

Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler Sorumlu Kurum/Kuruluş Değişikliği Öngörülen Tedbirler İşbirliği Yapılacak Kurum/Kuruluş Değişikliği Öngörülen Tedbirler

Sağlık Sektörü Eylem Planı 2014-2016 yıllarını kapsayan Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilmesi gereken eylem sayısı: 13 Tüm tedbirlerin gerçekleştirilmesi için çalışma başlatılmıştır. Eylem Planı Kapsamında; Sağlık Bakanlığı sorumluluğunda tedbir sayısı: 8 İŞKUR sorumluluğunda tedbir sayısı: 3 MEB sorumluluğunda tedbir sayısı: 2 Ekonomi Bakanlığı sorumluluğunda tedbir sayısı : 2 YÖK- CSGB/ İSGGM- BSTB- MYK sorumluluğunda tedbir sayısı: 1 2014 yılında tamamlanması gereken eylem sayısı: - 2015 yılında tamamlanması gereken eylem sayısı: - 2016 yılında tamamlanması gereken eylem sayısı: 3 Sürekli olan eylem sayısı: 10

İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler “1.1 İşgücü arz ve ihtiyaç dengesini sağlamaya yönelik olarak sağlık işgücü yetiştiren eğitim kurumlarının kontenjanları ve eğitim kalitesi artırılacaktır.” tedbir maddesi “İş gücü arz ve ihtiyaç dengesini sağlamaya yönelik olarak sağlık işgücü yetiştiren eğitim kurumlarının kontenjanları arz ve ihtiyaç çerçevesinde yeniden düzenlenecek ve eğitim kalitesi artırılacaktır.” şeklinde yeniden düzenlenmelidir. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: SB- MEB-YÖK)

Sorumlu Kurum/Kuruluş Değişikliği Öngörülen Tedbirler “1.1 İşgücü arz ve ihtiyaç dengesini sağlamaya yönelik olarak sağlık işgücü yetiştiren eğitim kurumlarının kontenjanları ve eğitim kalitesi artırılacaktır.” tedbir maddesinde sorumlu kuruluş Sağlık Bakanlığı olmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: SB-MEB-YÖK) “1.2 Sağlık turizminin gelişmesi yönünde önlemler alınacaktır.” tedbir maddesinde sorumlu kuruluş Sağlık Bakanlığı olmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: EB-SB) “1.3 İlaç ve tıbbi cihaz sektörlerinde yapılan yatırımların teşvikine devam edilecek, Ar-Ge çalışmaları desteklenecektir.” tedbir maddesinde sorumlu kuruluş Sağlık Bakanlığı olmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: BSTB-EB-SB) “1.4 Sektörde çalışan destek personeli sayısı, arz ve ihtiyaç dengesi sağlanacak şekilde planlanarak artırılacaktır.” tedbir maddesinde sorumlu kuruluş Sağlık Bakanlığı olmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: İŞKUR) “2.1 Meslek tanımları yapılacak, standartları yayınlanacak ve standartların gerektirdiği hususlar eğitim müfredatına yansıtılarak mesleki uzmanlaşma sağlanacaktır.” tedbiri maddesinde sorumlu kuruluş Sağlık Bakanlığı olmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: MEB-MYK)

İşbirliği Yapılacak Kurum/Kuruluş Değişikliği Öngörülen Tedbirler “1.1 İşgücü arz ve ihtiyaç dengesini sağlamaya yönelik olarak sağlık işgücü yetiştiren eğitim kurumlarının kontenjanları ve eğitim kalitesi artırılacaktır.” tedbir maddesinde işbirliği yapılacak kurum/ kuruluşlara MEB ve YÖK aktarılmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: SB- MEB- YÖK) “1.2 Sağlık turizminin gelişmesi yönünde önlemler alınacaktır.” tedbir maddesinde işbirliği yapılacak kuruluşlara Ekonomi Bakanlığı aktarılmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: EB-SB) “1.3 İlaç ve tıbbi cihaz sektörlerinde yapılan yatırımların teşvikine devam edilecek, Ar-Ge çalışmaları desteklenecektir.” tedbir maddesinde işbirliği yapılacak kuruluşlara Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı aktarılmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: BTSB- EB- SB) “1.4 Sektörde çalışan destek personeli sayısı, arz ve ihtiyaç dengesi sağlanacak şekilde planlanarak artırılacaktır.” tedbir maddesinde İŞKUR işbirliği yapılacak kurum/ kuruluşlara aktarılmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: İŞKUR) “2.1 Meslek tanımları yapılacak, standartları yayınlanacak ve standartların gerektirdiği hususlar eğitim müfredatına yansıtılarak mesleki uzmanlaşma sağlanacaktır.” tedbirinde MEB ve MYK işbirliği yapılacak kurum/ kuruluşlara aktarılmalıdır. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: MEB-MYK)