“Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri” (KWELE)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Advertisements

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
AVRUPA YETERLİKLER ÇERÇEVESİ YAŞAM BOYU ÖĞRENME
MERSİN GENÇ GİRİŞİMCİ VE KARİYER DERNEĞİ
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ
BASIN VE TANITIM TOPLANTISI
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Türkiye Sismik Tehlike Haritasının Güncellenmesi (UDAP – Ç – 13 – 06)
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü 12 Şubat 2014 İstanbul
Engelli Yetişkinler için Mesleki Uygunluk Modülü Geliştirme
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
LdV Programı Koordinatörü
Öğrenen Kişi ve Bağlam Analizi
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
31 Ekim Dönemi: Erasmus+ Nedir? Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu’nun eğitim, öğretim, gençlik ve spor için önerdiği yeni programdır.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
DEMO-VILLAGE Orda Bir Köy Var Demokrasiyle!
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
KWELE PROJESİ ULUSAL ÇALIŞTAY SUNUMU Ulusal Çalıştayın Hedefleri ve Beklenen Sonuçları.
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
TÜRK-İŞ HBÖ YAKLAŞIMI Hayat Boyu Öğrenme Nedir? Hayat Boyu Öğrenme bireyin tüm yaşamı boyunca kişisel ve toplumsal gelişimine imkan sağlayan, şeffaf,
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
Hacettepe Üniversitesi Avrupa Birliği Ofisi
4. GELENEKSEL BAHAR TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ AKDENİZ SAĞLIK İDARECİLERİ DERNEĞİ.
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
“KWELE” Projesi (LdV 2007) “Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri” (KWELE)
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Metaveri ve Standartlar Daire Başkanlığı Sınıflamalar Grubu ISCED 2011 (Uluslararası Standart E ğ itim Sınıflaması)
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
MESLEKİ YETERLİLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

“Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri” (KWELE)

MAMAK BELEDİYESİ “Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri” (KWELE) LdV Yenilik Transferi Projeleri Proje Sahibi: Mamak Belediyesi

Projenin Amacı Kadınların ofis yönetimi konusunda bilgi ve beceri kazanmaları için cinsiyete duyarlı bir öğrenme modelinin geliştirilmesi ve denenmesi.

Projenin Ortakları Proje, Mamak Belediyesi’nin Koordinatörlüğünde aşağıdaki ortaklarla işbirliği içinde yürütülecektir. 1. EDUSER Danışmanlık (Türkiye) 2. Kolping Training Institute Württemberg (Almanya) 3. BD Center Consulting Pawel W. (Polonya) 4. Ballybeen Women’s Center (Kuzey İrlanda) 5. VFA – Valter Fissamber and A. Ltd (Yunanistan) 6. EuroFortis Ltd (Letonya) 7. MESVAK - -Müteşebbis Gelişim Vakfı (Türkiye)

Projenin Genel Hedefleri “Katılımcılara kişisel gelişim, istihdam edilebilirlik ve Avrupa İş Piyasasına katılıma yardımcı olan bilgi, beceri ve niteliklerin elde edilmesi ve uygulanmasında temel mesleki eğitim ve ileri mesleki eğitim imkanı sağlamak”“Katılımcılara kişisel gelişim, istihdam edilebilirlik ve Avrupa İş Piyasasına katılıma yardımcı olan bilgi, beceri ve niteliklerin elde edilmesi ve uygulanmasında temel mesleki eğitim ve ileri mesleki eğitim imkanı sağlamak” “Mesleki eğitim sistemini, kurumları ve uygulamadaki kalite amaçlı ve yenilikçi gelişmeleri desteklemek”“Mesleki eğitim sistemini, kurumları ve uygulamadaki kalite amaçlı ve yenilikçi gelişmeleri desteklemek”

Projenin Özel Amaçları Kadınları sosyal ve mesleki becerilerle donatmakKadınları sosyal ve mesleki becerilerle donatmak Kadınlara yönelik istihdam modellerini geliştirmek ve desteklemek,Kadınlara yönelik istihdam modellerini geliştirmek ve desteklemek, AB ve ülke düzeyinde işgücü piyasasında kişilerin eğitim seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak,AB ve ülke düzeyinde işgücü piyasasında kişilerin eğitim seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, Avrupa’da Eğitim ve Mesleki Eğitim Sağlayan Kuruluşları yenilikçi ve kadına yönelik yaklaşımlara ve çalışmalara yönlendirmek bu tür çalışmalarda işbirliği yapmak,Avrupa’da Eğitim ve Mesleki Eğitim Sağlayan Kuruluşları yenilikçi ve kadına yönelik yaklaşımlara ve çalışmalara yönlendirmek bu tür çalışmalarda işbirliği yapmak, Kadın istihdamına karşı olumsuz kültürel norm ve tutumların yok edilmesine katkı sağlamak.Kadın istihdamına karşı olumsuz kültürel norm ve tutumların yok edilmesine katkı sağlamak.

Transfer Edilecek Modeller 1 Geleceğe Adımlar- Ballybeen Kadın Merkezi (Kuzey İrlanda):Geleceğe Adımlar- Ballybeen Kadın Merkezi (Kuzey İrlanda): –Dezavantajlı kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını sağlayan yenilikçi bir yaygın eğitim modelidir. –Kadınların öz güvenlerini kazanmaları, Ofis Uzmanı Sertifikası almaları ve diğer beceriler ile donanmaları için gerekli olan 4 basamaklı bir yaygın eğitim programıdır.

Transfer Edilecek Modeller 2 Avrupa İçin Uygun- Kolping Eğitim Enstitüsü (Almanya):Avrupa İçin Uygun- Kolping Eğitim Enstitüsü (Almanya): –“Avrupa Ofis Yönetimi” için mesleki niteliklere ve sertifikaya yönlendiren eğitim programıdır. –Genç annelere, yarı zamanlı 6 ay boyunca eğitim sağlamayı amaçlayan yenilikçi bir modeldir.

Transfer Edilecek Modeller 3 Cinsiyet Uzmanları - BD Danışmanlık Merkezi (Polonya):Cinsiyet Uzmanları - BD Danışmanlık Merkezi (Polonya): –“Cinsiyet Uzmanı” profesyonel yeterliliğini kazandırmaya yönelik yenilikçi bir eğitim metodu”dur.

Mamak Belediyesi’nin Rolü Koordinasyon ve OrganizasyonKoordinasyon ve Organizasyon Proje faaliyetlerinin Genel YönetimiProje faaliyetlerinin Genel Yönetimi Ortaklararası İletişimOrtaklararası İletişim Bütçe YönetimiBütçe Yönetimi Valorizasyon (Tanıtım, Yaygınlaştırma ve kıymetlendirme)Valorizasyon (Tanıtım, Yaygınlaştırma ve kıymetlendirme)

Projenin Toplam Süresi 2 Yıl (24 Ay) Başlangıç Tarihi: 2 Ocak 2008

Proje Kapsamında Uygulanacak İş Paketleri İP1: Yönetim ve Koordinasyon (24 Ay)İP1: Yönetim ve Koordinasyon (24 Ay) İP2: İzleme ve Değerlendirme (24 Ay)İP2: İzleme ve Değerlendirme (24 Ay) İP3: Valorizasyon (Tanıtım, Yaygınlaştırma ve Kıymetlendirme) (24 Ay)İP3: Valorizasyon (Tanıtım, Yaygınlaştırma ve Kıymetlendirme) (24 Ay) İP4: Modellerin Uyarlanması ve Uygulanması (5 Ay)İP4: Modellerin Uyarlanması ve Uygulanması (5 Ay) İP5: Cinsiyete Duyarlı Eğitim Kavramının Aktarımı ve Geliştirilmesi (4 ay)İP5: Cinsiyete Duyarlı Eğitim Kavramının Aktarımı ve Geliştirilmesi (4 ay) İP6: Teorik ve Pratik Eğitimlerin Gerçekleştirilmesi (6 Ay)İP6: Teorik ve Pratik Eğitimlerin Gerçekleştirilmesi (6 Ay) İP7: Sınav ve Belgelendirme (5 Ay)İP7: Sınav ve Belgelendirme (5 Ay)

Proje Toplam Bütçesi 304,328 Avro

Ortakların Bütçeleri ve Kontak kişiler Mamak Belediyesi (Türkiye) Nihat Yıldız 60,419.5 Avro Kolping Training Institute (Almanya) Karin Beckham 33,209 Avro VFA – Valter Fissamber Associates (Yunanistan) Anna Koniotaki 39,439 Avro EuroFortis Ltd.(Letonya) Adela Sediva 27,489 Avro BD Center Consulting Pawel Walawender (Polonya) Magdalena Pokrzywa 46,349 Avro EDUSER Danışmanlık (Türkiye) Aişe Akpınar 49,702 Avro MESVAK (Türkiye) Nurretin Konaklı 16, Avro Ballybeen Women’s Centre (Kuzey İrlanda) Tanya Hughes 31,309 Avro %25 Ortak Katkısı Öngörülmektedir.