GERÇEKLEŞEN DÜŞLER BİLİM VE HAYAT.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hayatımızda ve Derslerde Teknoloji
Advertisements

İLK ALO SEVGİLİYE.
''İyi Ki Var'' Kavramalar Hazırlayan:Asuman Ezgi Sağkol.
ÜNİTE: İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ KONU: KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ
Enformasyon İlim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir kaynaktan çıkan bilgi başkaları tarafından zaman kaybedilmeden kullanılmak istenmesi, haberleşme.
İletişimin Zamanda yolculuğu
SAYISAL HABERLEŞME.
K İ MYAGER BAKIŞIYLA TEKNOLOJ İ N İ N K İ LOMETRE TAŞLARI 19. yüzyıl sonlarından günümüze kimya, mühendislik ve elektronikteki gelişmeler dünyadaki her.
İCATLAR.
Öğretim Teknolojileri ve
MUCİTLER ve İCATLARI.
Gelişen Teknoloji ve Buluşlar
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Telefonun icadı Ve Graham Bell
 Beyin emeğinin yerine geçen akıllı âletler üretilmeye başlandı. Elektronik teknolojisinin hızlı gelişimi ve lâboratuar ortamından günlük yaşantıya.
TELEVİZYONUN İCADI VE TARİHSEL GELİŞİMİ
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
Teklonojinin Gelişimi
BİLGİ TOPLUMU.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
Toplumsal Duyarlılık Projesi Sosyal Bağımlılıklar Grup KEŞ.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
TELEFON 4 –A SINIFI.
SANAYI INKILABI SÜRECI
TEKNOLOJİK GELİŞİMLER
TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
İCATLAR VE MUCİTLER NEHİR KARAHAN.
BULUŞLARDAN BAZILARI.
İnternet, cep telefonu vb
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü,
BİT KULLANMA VE YÖNETME
5/… BÖLGEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER Ad, Soyad, No
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
BİLGİSAYAR NEDİR?.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
DÜNDEN BUGÜNE HABERLEŞME ARAÇLARI
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
ELEKTRİK OLMASAYDI…. ELEKTRİK Elektrik bir enerji kaynağıdır. Günlük yaşamımızda elektriği çok fazla kullanırız. O olmasa hiçbir şey yapamayız. Bu yüzden.
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
Bilim:"Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel.
Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Bilim ve teknoloji sayesinde bir yerden bir yere kolaylıkla gidebiliyoruz. Son derece hızlı haberleşebiliyoruz. Dahası.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİK DEĞİŞİM
BİT’İN TEMEL KAVRAMLARI
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
ILETİŞİM ARAÇLARI.
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
KÜÇÜK MUCİTLER ÖĞRENİYOR VE ÖĞRETİYOR
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Gerçekleşen Düşler İcatlar ….
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
BİT’i Kullanma ve Yönetme
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
BİLGİ TOPLUMU.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
1 İLETİŞİM Duygu, düşünce ya da bilgiler in akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına iletişim denir.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ Teknoloji ve Tasarım Öğreniyorum.
İcat, Buluş, Keşif, Endüstri ve Endüstri 4.0 Kavramlarını tanıyalım
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

GERÇEKLEŞEN DÜŞLER BİLİM VE HAYAT

GELİŞEN TEKNOLOJİ İLETİŞİM, İNSANLARIN EN ÖNEMLİ İHTİYAÇLARINDAN BİRİDİR. CEP TELEFONU İLETİŞİM İÇİN KULLANILAN EN ÖNEMLİ ARAÇLARDAN BİRİDİR. SON ZAMANLARDA CEP TELEFONLARINA BAŞKA İŞLEVLER DE EKLENMİŞTİR. ARTIK İNTERNETE BAĞLANAN, FOTOĞRAF ÇEKEN, HAREKETLİ GÖRÜNTÜ KAYDEDEN CEP TELEFONLARI YAYGINLAŞMIŞTIR. CEP TELEFONUYLA TELEVİZYON İZLENEBİLMEKTEDİR.

BULUŞ, BİR ŞEYİN İLK KEZ ORTAYA KONULMASI, İCAT EDİLMESİDİR BULUŞ, BİR ŞEYİN İLK KEZ ORTAYA KONULMASI, İCAT EDİLMESİDİR. ALEXANDER GRAHAM BELL 1876’DA TELEFONU İCAT ETMİŞTİR. MUCİT, BİR İCAT YAPAN, YENİ BİR BULUŞ ORTAYA KOYAN KİMSEDİR.

BULUŞLAR VE TEKNOLOJİK GELİŞMELER BİRBİRİYLE İLİŞKİLİDİR BULUŞLAR VE TEKNOLOJİK GELİŞMELER BİRBİRİYLE İLİŞKİLİDİR.İNSANLAR GÜNLÜK HAYATTA KARŞILARINA ÇIKAN BİR İHTİYACI YA DA PROBLEMİ GİDERMEK İÇİN ARAŞTIRMALAR YAPMIŞTIR. PLANLI VE SÜREKLİ BİR ÇALIŞMA SONUCUNDA, HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK ALETLER ORTAYA ATILMIŞTIR.

İHTİYAÇLAR ZAMANLA DEĞİŞTİĞİ İÇİN İCAT EDİLEN ALETLERİN DE GELİŞTİRİLMESİ GEREKİR. BULUŞLAR, TEKNOLOJİK GELİŞMELER SAYESİNDE ZAMANLA GELİŞTİRİLİR VE İŞLEVLERİ ARTTIRILIR.

HAYATIMIZI DEĞİŞTİRİYOR BULUŞLAR İNSANLARIN HAYATLARINI DEĞİŞTİRİR VE KOLAYLAŞTIRIR. BUHAR MAKİNELERİNİN SANAYİDE KULLANMILMASI GİBİ. BÖYLECE FABRİKALAR KURULMUŞ VE EL EMEĞİ İLE ÜRETİM YAPAN TOPLUMLARIN HAYATLARINDA DEĞİŞİKLİK OLMUŞTUR.

OTOMOBİLLER, ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRMIŞ VE ŞEHİRLERİN YAPILANMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNAMIŞTIR. OTOMOBİL SAYESİNDE PETROL ÖNEMLİ BİR KAYNAK DURUMUNA GELMİŞTİR.

İNTERNET VE BİLGİSAYAR GÜNLÜK HAYATIMIZI VE İŞ DÜNYASINI OLDUKÇA DEĞİŞTİREN BULUŞLARDIR. ÖNCELERİ BİLGİLER ELLE YA DA DAKTİLO İLE YAZILIR VE KAĞIT YIĞINLARI HALİNDE SAKLANIRKEN GÜNÜMÜZDE BİLGİSAYARLARA VE CD’LERE AKTARILMAKTADIR.

BÜTÜN BU TEKNOLOJİK GELİŞMELER HAYATI KOLAYLAŞTIRMASININ YANINDA BİRTAKIM SORUNLARI DA BERABERİNDE GETİRMİŞTİR. DOĞADA TAHRİBAT BUNLARDAN BİRİDİR. HER EVE GİREN TELEVİZYON AİLE İÇİ İLİŞKİLERİ ZAYIFLATMIŞTIR. İNTERNETTE ZAMANIN İSRAF OLMASINA ZEMİN HAZIRLAMIŞTIR.

BİLİM İNSANININ ÖZELLİKLERİ KARARLILIK, ELEŞTİRİCİ, TARAFSIZ MERAKLI, ŞÜPHECİ VB.

HEPİNİZE...! 5-A SINIF ÖĞRETMENİ ALİ ÇOLAK