Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilim:"Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilim:"Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel."— Sunum transkripti:

1

2 Bilim:"Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel geçerlik ve kesinlik nitelikleri gösteren yöntemli ve dizgesel bilgi." Bilim ile uğraşan bir kişinin bu tanımları yeterli bulmayacağını söylemeye gerek yoktur. Bu nedenle, bilimin eksiksiz bir tanımını yapmaya kalkışmak yerine, onu açıklamaya çalışmak daha doğru olacaktır.

3 Atatürk ün bilim konusuna yaklaşımı, bunun bir başka örneğidir. Atatürk, “Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her millet ferdinin kafasına koyacağız. İlim ve fen için kayıt ve şart yoktur" derken, konuya olan ilgisini ön plana çıkartmaktadır.

4 BİLİM ATATÜRK

5 TEKNOLOJİK GELİŞMELER

6 ESKİ ZAMAN ŞİMDİKİ ZAMAN

7 Televizyon John Logie Baird tarafından 75 yıl önce İskoç’da bulunmuştur.

8

9 Telefonu 1876 yılında Alexander Graham Bell icat etmiştir.

10

11 Cep telefonunu 1973 yılında Micheal Cooper bulmuştur

12 ESKİ ZAMAN ŞİMDİKİ ZAMAN

13 1877’ de Karl Linde tarafından buzdolabı yapılmıştır.

14 ESKİ ZAMAN ŞİMDİKİ ZAMAN

15 İlk çamaşır makinesini 1907 yılında Ala Fischer icat etmiştir.

16 Bulaşık makinesi 1885’te Josephine G. Cochran tarafından yapılmıştır.

17 ESKİ ZAMAN ŞİMDİKİZAMAN

18 Thomas Alva Edison 1879 yılında ampulü icat etti. Aslın da herkes Edison’u ampulü icat etti diye biliyor ama aslında Edison bir şey daha icat etti. Plak. Onu da Thomas Edison bulmuştur.

19


"Bilim:"Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları