Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TELEVİZYONUN İCADI VE TARİHSEL GELİŞİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TELEVİZYONUN İCADI VE TARİHSEL GELİŞİMİ"— Sunum transkripti:

1 TELEVİZYONUN İCADI VE TARİHSEL GELİŞİMİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM HAZIRLAYAN

2 TELEVİZYONUN İCADI, MUCİDİ VE TARİHİ GELİŞİMİ
  Teknolojinin ilerlediği bu dönemde hemen hemen her şeyi artık insanoğlu teknolojinin harikaları üzerinde yapıyor. Günümüzde teknolojinin en büyük icatlarından biride Televizyon’dur. Gerçi şimdiki tarihteki televizyonlar dahada gelişerek LCD, LED TV ismini aldı.

3 Televizyon’un insanoğlu üzerinden yeri oldukça çoktur.
Oturduğu yerden dünyada olup bitenden haberdar olma, müzik dinleme, dizi ve sinema filmleri, programlar gibi bir çok şeyi artık evimizden izleyerek her şeyden haberdar oluyoruz. Bu kadar hayatımıza giren Televizyonun gelişimini ve kimin icat ettiğini merak etmiyor musunuz?

4 Televizyonu sadece bir kişi icat etmemiştir
Televizyonu sadece bir kişi icat etmemiştir. İlk olarak 1924 yılında John Logie Baird tarafından televizyonun icadına başlanılmış ve ilk çalışan örneği somut olarak 1924 yılında ortaya konulmuştur. John Logie Baird‘ın televizyonu tamamen mekanik bir sistemle işlemekteydi. Ama bu bir adım olarak görülmüş günümüzde de halen kullandığımız Tüplü (CRT) televizyonu Philo Taylor Farnsworth tarafından icat edilmiştir. Burda şunu anlıyoruz John Logie Baird televizyonu ilk olarak mekanik bir sistem üzerinde somut bir şekilde ortaya koymuş. Philo Taylor Farnsworth ise bunu televizyonu Tüplü bir şekilde icat etmiştir. Yol gösteren John Logie Baird olmuştur.

5 Televizyon Nasıl Çalışır?
Televizyonun ışık enerjisinin elektrik enerjisine çevrildikten sonra yayınlanması ve alınan elektromanyetik sinyallerin tekrar ışık enerjisine çevrilmesidir. Işık enerjisi elektrik enerjisine çevrilmesi fikri 1873 yılında Selenyum üzerine ışık düşürüldüğünde elektrik direncinin değiştiğinin keşfedilmesi ile başlamıştır.

6 TELEVİZYON’UN İCADINI YAPAN KİŞİLER
John Logie Baird Philo Taylor Farnsworth

7 TELEVİZYON’UN İCADINI YAPAN KİŞİLER
John Logie Baird, Bilinen ilk televizyonun icadı’nın temellerini atan kişidir. Daha sonraları televizyonun elektromanyetik sistemi Philo Taylor Farnsworth tarafından değiştirilerek günümüzde kullanılan tüplü TV’ler haline gelmesinde büyük rol oynamıştır. Ama televizyonun mucitlerinden birisi olarak John Logie Baird daima hafızalarda yer edinecektir.

8 TELEVİZYON’UN İCADINI YAPAN KİŞİLER
Philo Taylor Farnsworth’un icad ettiği kamera teknolojisi tüplü CRT(cathode ray tube) ekranlar için esin kaynağı olmuştur. Televizyondaki gerçek hareketli görüntünün sağlanması Farnsworth sayesinde olmuş ve tüplü ekranların yapılabilmesine büyük katkı sağlamıştır. Bu nedenle günümüzde kullanılan televizyonun mucidi Philo Taylor Farnsworth olarak bilinmektedir.

9 RESİMLERLE TELEVİZYONUN İCADI VE TARİHSEL GELİŞİMİ

10

11

12

13

14

15

16

17 Mesajlaşma Düğmesi Video İzleme Düğmesi Ses Ayarlama Düğmesi Açma Kapama Düğmesi

18 TELEVİZYONUN BAŞINDA FAZLA DURMAYIN
NOT TELEVİZYONUN BAŞINDA FAZLA DURMAYIN GÖZLERİNİZİ RAHATSIZ EDER


"TELEVİZYONUN İCADI VE TARİHSEL GELİŞİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları