Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİT’i Kullanma ve Yönetme

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİT’i Kullanma ve Yönetme"— Sunum transkripti:

1 BİT’i Kullanma ve Yönetme
Teknoloji İle Tanışalım Teknolojinin Yararları Teknolojinin Zararları

2 Teknoloji İle Tanışalım
Teknoloji, insanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir. Teknoloji ayrıca, bir sanayi dalıyla ilgili üretim yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgidir.

3 Teknolojinin Yararları
Dünyanın diğer bir ucundan başka ucuna bilgi göndermemizi sağlar. Teknoloji sayesinden insanlar çok daha kolay yaşam imkanlarına sahip olurlar ve yapacakları işler çabuk ve rahat yapabilirler. Bu işleri yaparken daha az enerji sarf edebilirisiniz.

4 Teknolojinin Yararları
Teknolojinin tıp alanındaki gelişmeleri sayesinde insanların hayatına olumlu katkılarda bulunmaktadır. Eğitim alanında da gelişmeler sayesinde eğitim – öğretimin kalitesi artmıştır.

5 Teknolojinin Yararları
Teknolojinin bir diğer faydası insanların düşüncelerini, duygularını daha fazla insana anlatmasının daha kolay bir hale gelmesidir. Örneğin matbaa sayesinde kitap basarak birçok insana ulaşılabilir. Son olarak teknolojinin yararı olarak ulaşımı gösterebiliriz. Çok uzak mesafeleri artık yorulmadan çok kısa bir sürede gidebiliyoruz.

6 Teknolojinin Zararları
Trafiğe her yıl çok fazla araç çıkmakta. Bu araçların yaydıkları egzoz dumanları ozon tabakasının incelmesine neden oluyor. Ormanlardaki ağaçlar; kağıt üretmek için, toprak genişletmek amacıyla denetimsizce ve düzensiz bir şekilde kesiliyorlar.

7 Teknolojinin Zararları
Fabrika bacasından çıkan zehirli gazlar atmosferi çok fazla kirletmekte ve bu gazlar oksijen oranını azaltmakta. Fabrikalardan atılan arsenik, siyanur ve fenol gibi toksitlerin sulara karışması sonucu içme sularının kirlenmesine neden olmaktadır.

8 Teknolojinin Zararları
Tankerler veya borularla taşınan petrolün suya karışması. İnorganik tuzlar, ziraat ilaçları ve yapay organik kimyasalların suya karışması. Radyoaktivitenin doğayı olumsuz olarak etkilemesi.

9


"BİT’i Kullanma ve Yönetme" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları