Açık ve Uzaktan Ö ğ retim Sistem Tasarımı Kalite Akreditasyon (ÇALIŞTAY RAPORU) Prof. Dr. Gülsün Eby Anadolu Üniversitesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORTAK ÇALIŞMA GRUBU Başkan, Galip Akhan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Osman Genç, Dumlupınar Üniversitesi.
Advertisements

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜDEK AKREDİTASYONU
Yıldız Teknik Üniversitesi
28-29 Ş ubat 2012 Ş anlıurfa Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi YÜKSEKÖ Ğ RET İ M KURULU BA Ş KANLI Ğ I.
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.

Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANLAMA KOMİTESİ ÇALIŞMALARI
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANININ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ.
Mesleki Rehberlik kavramından ne anlıyoruz ?
Dr. Armağan Erdoğan KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 11 OCAK 2011 Yükseköğretimin Uluslararası Boyutu.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
4 Adet İnteraktif Modüler Derslik 1 Adet Merkez Laboratuvarı
AKREDİTASYON ve EĞİTİM STANDARTLARI
Uzaktan Eğitim Kuramları
Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Mustafa Turan 13 Mayıs 2014 Abant İzzet Baysal Üniversitesi.
Yükseköğretimde Çevrim-içi Öğrenme: Sistemde Yaşanan Sorunlar ve Bu Sorunları Çözmeye Yönelik Öneriler Fatma Kübra ÇELEN Aygül ÇELİK Doç. Dr. Süleyman.
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
SAĞLIK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ GRUBU ÇALIŞTAY RAPORU Prof. Dr
ANKARA’DA SA Ğ LIK TUR İ ZM İ Ankara Valili ğ i İ l Sa ğ lık Müdürlü ğ ü Dr. Dursun AYDIN (Sa ğ lık Müdür Yardımcısı)
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
Ö Ğ RETIM TASARIMCISININ IŞ YERINDEKI GÖREVI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
Kalite Temsilcisi Handan KUZPINARI
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
Denizcilik E ğ itiminde Kalite: Türk Denizcilik Sektörünün Denizcilik E ğ itimi Veren Kurumlardan Beklentileri Selçuk NAS, Serim PAKER, Murat YILMAZEL,
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
5. ULUSAL MESLEKYÜKSEKOKULLARI MÜDÜRLERİ TOPLANTISI 2.KOMİSYON: BOLOGNA SÜRECİ VE MESLEK YÜKSEKOKULLARI MODERATÖRLEREŞ MODERATÖR Prof.Dr.Vecihi KIRDEMİRProf.Dr.
KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ VE SERTİFİKASYON (6. Komisyon)
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
Kalite Nedir? Furkan LEVENTOĞLU.
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
MÜDEK Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 11 Mayıs 2012, İzmir Dr. M. Yavuz Erçil Genel Sekreter.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
Dr. Armağan Erdoğan TÜRK YÜKSEKÖĞRETİMİNDE BOLOGNA SÜRECİ UYGULAMALARı VE GELECEĞE BAKıŞ SOSYAL BOYUT KAVRAMı: UYGULAMALAR VE ÖNGÖRÜLER Dr. Armağan Erdoğan.
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
D İ N Ö Ğ RET İ M İ ŞUBE MUDÜRLER İ İ Ç İ N İ MAM HAT İ P OKULLARINDA ARAPÇA E Ğİ T İ M İ N İ GEL İ ŞT İ RMEN İ N YOL HAR İ TASI.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ MALİ YAPISI 26 Şubat 2016.
Doç. Dr. İlhan Kaya 5 Kasım 2010 Muş Alpaslan Üniversitesi.
Şirinevler mahallesi 721 sok. No: 7/A Altınordu ORDU.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ bologna.bartin.edu.tr.
USKAF MAYIS 2016 KOCAELİ Nuh Zafer CANTÜRK Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi SAKİD Başkanı SENATURK Başkan Yardımcısı.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
YÖNETİMİ GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu
KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ MEVZUATI
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Bologna Sürecinde Öğretim Perspektifi
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜDEK AKREDİTASYONU
Hizmet Pazarlamasında Fiyat Kavramı
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
IŞIK Üniversitesi & Bologna Süreci
2018 Yılı Performans Sunumu
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

Açık ve Uzaktan Ö ğ retim Sistem Tasarımı Kalite Akreditasyon (ÇALIŞTAY RAPORU) Prof. Dr. Gülsün Eby Anadolu Üniversitesi

SİSTEM TASARIMI  Esnek kalite sistem modellerinin benimsenmesi e ğ itimde kalitenin yapılandırılması  Açık ve Uzaktan ö ğ renmede bölümleşme çalışmalarının yapılması

KALİTE GÜVENCE  Evrensel anlamda açık ve uzaktan ö ğ renmede olması gereken temel bileşenlere her sistemde yer verilmelidir. Her bileşene yönelik, üniversitelerin kendileri tarafından şeffaf kalite güvence süreçleri oluşturulmalıdır.  Nitelikli insan kayna ğ ını arttırmak için « Açık ve Uzaktan Ö ğ renme Doçentlik Temel Alanı » olarak kabul edilmesi  Kaliteli sistem yeterli finansa sahip olmalıdır. Kaliteli sistemde paydaş memnuniyeti de önemlidir. Bu nedenle cari hizmet işlemleri döner sermaye ile yürütülmelidir.  Program açma/kapatma kriterlerinin ölçülebilir-rasyonel olması sa ğ lanmalıdır.

AKREDİTASYON  YÖDEK’in aktifleştirilmesi  Alan bazlı ba ğ ımsız akreditasyon kurumlarının oluşturulması ve YÖDEK’ten akredite edilmesi  Kurum, program ve ders boyutundaki akreditasyonlarda motivasyonların artırılması ve teşvik edilmesi  Açık ve uzaktan ö ğ renmede ulusal ve uluslararası üniversiteler ile iş birliklerinin yaygınlaştırılması

DİĞER ÖNERİLER  Açık ve uzaktan ö ğ renim yaygınlaştırılmalıdır ve varlıkları güvence altına alınmalıdır. -Siber dünyada e ğ itim konusunda ortaya çıkan yeni e ğ ilimlere uyum sa ğ lama ihtiyacı, -Yüz yüze e ğ itimin niteli ğ ini artırması, -Yaşam boyu ö ğ renmenin gereklili ğ i, -Formal müfredatın yanı sıra sertifika e ğ itimleri, -Geçmiş yıllara ait ö ğ renme yeterliliklerinin tanınması, -Siber dünyada gittikçe yaygınlaşan e ğ itimin global pazarda payının artması, -E ğ itim talep edenlerin ö ğ renme profilleri (Y Nesli), - De ğ işik alanlarda program taleplerinin olması (mühendislik, sa ğ lık, hukuk vb. ) - Bilgi, talep edene kayıtsız şartsız açık olmalıdır. Nicelik yerine nitelik öncelikli olmalıdır. - Açık ö ğ retim açık olmalıdır. Kontenjanlar kısıtlanmamalıdır.

TEŞEKKÜRLER