Dr. H.İbrahim Durak XII. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı İzmir

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

Bilgi Okuryazarlığı Becerilerinin Önemi ve Eğitim Sistemindeki Yeri
İyi Bir Eğiticinin Özellikleri
Öğr.Gör.Dr. S. Sadi SEFEROĞLU & Arş. Gör. Fatih GÜRSUL
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi.
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
TÜRK TORAKS DERNEĞİ 1.
T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
/ 191 EğitimYöntemleri Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitici Eğitimi Kursu 27 – 31 Mayıs 2013.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
BİRİNCİ BASAMAKTA MESLEKİ EĞİTİM VE MESLEKİ YETERLİK GP/AH ve diğer uzmanlık alanlarında mesleki yeterliklerin sınanması ile ilgili deneyimler.
Uzmanlık Öğrencisi Eğitimi “Strateji” M. Erdal GÜZELDEMİR
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli ve Bilgisayar Destekli Eğitim
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ ve YETERLİK KURULLARI
EUROCHAMBRES 12’nci YAZ AKADEMİSİ
Temel Bilişim Eğitiminde Enformatik Bölümlerinin Rolü
Genel Pratisyenlik Uzmanlık Eğitiminde
Klinik Yetiştiricilik
Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Mustafa Turan 13 Mayıs 2014 Abant İzzet Baysal Üniversitesi.
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
UYEK 5. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Sunumu.
Yapılandırmacı yaklaşımın dayandığı ilkeler
İTF Eğitiminde Mevcut Durum Tespiti WFME-UTEAK-TTB Tıp Fakültelerinin Misyon ve Hedefler Temel Alanı Ölçütleri ile İlgili Değerlendirmeleri Misyon.
OKUL ÖNCESİ DÖNEM: İnsan hayatının her döneminde olduğu gibi
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
Eğitimde Bilgisayar Uygulamaları
KARİYER GELİŞTİRME Kariyer: (koşu yolu, arena, meslek hayatı, meslek)Meslekte, işte ilerleme, yükselme, başarılı olma olarak kullanılır. Kariyer, kişinin.
Akran destekli öğrenme
TTB-UDEK Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubu Raporu 1. Aralık
Sürekli Mesleki Gelişim ve Yeniden Belgelendirme Süreci
UZMANLIK EĞİTİMİ “TTB-UDEK DEĞERLENDİRMELERİ” Dr
Bilgisayar Destekli Eğitim
Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanları Toplantısı Turgut Özal Üniversitesi 20 Mayıs Mayıs 2011 A. Bülent Özgüler Bilkent Üniversitesi Mezunları ile.
TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME ÇALIŞMA GRUBU
Durumlu Öğrenme (Situated Learning)
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
Mevcut Eğitim Sisteminden Geleceğin Eğitimine. Grup Katılımcıları Prof.Dr. Mahmut Ak İstanbul Üniversitesi Prof.Dr. Alper Cihan İstanbul Üniversitesi.
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
«MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCESİ»
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
TTB-UDEK “İnsangücü Planlaması” Çalışma Grubu Raporu XII. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı 1-3 Aralık 2006 / İzmir.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Okul Temelli Mesleki Gelişim Kılavuzu
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
İstanbul Tıp Fakültesi İlkyardım Eğitimcisi Eğitimi Deneyimi
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
Ki ş inin ya ş amı boyunca edindi ğ i i ş e yönelik deneyim ve faaliyetlerle ilgili algıladı ğ ı tutum ve davranı ş lar dizisidir.
DANIŞMANLIK Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 191.
AKRAN EĞİTİMİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 181.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
2 .BÖLÜM ÖĞRENME KURAMLARI VE YENİ MEB PROGRAMI Hazırlayanlar: Ahmet Ataç Gülenaz Selçuk Cihan Çakmak İhsan Yılmaz.
TIP EĞİTİMİNDE YENİLİKLER Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 231.
Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Zeliha Cansever Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı Ölçme-Değerlendirme Modul 1.
STRATEGIC PARTNERSHIPS IN THE FIELD OF EDUCATION, TRAINING AND YOUTH
***PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Okul Yöneticilerinin Denetim ve Değerlendirme Rolü
YAPILANDIRMACI YAKLAŞIM
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR
Sunum transkripti:

Dr. H.İbrahim Durak XII. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı 2006- İzmir Uzmanlık Eğitiminde Yeterlik Sürecinde Eğitici Gelişimi -Eğiticilerin Eğitimi- Dr. H.İbrahim Durak XII. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı 2006- İzmir

sunum planı UYEK Çalıştayları Eğitici Gelişimi Programları Kavram, tarihçe ve temel bilgiler Etkin bir Eğitici Gelişim Programı Ne Nasıl Örnek olgu olarak UYEK çalıştaylarına bakış Sonuç ve öneriler

TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ: PROGRAMLAMA-UYGULAMA-DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYLARI 2004 Ankara 2006 İzmir TTB-UDEK-UYEK EÜTF Tıp Eğitimi AD Konuk Eğiticiler

5-10 Kasım 2004 ANKARA Yer: TTB Katımcı Sayısı: 29 Yöntem: Ön okuma, kurum posterleri, beklentiler, sunum, grup çalışması, forum Değerlendirme: ön-son test, katılımcı beğenisi-geribildirimleri, etki analizi Sonuç Geribildirimler: -katılımcılar çalıştaydan memnun ve beklentilerinin önemli bir bölümüne ulaşıldı -çalıştay geliştirilerek devam etmeli Etki: -hazırlanan posterler uzmanlık eğitimi kurultayında sunuldu -katılımcılar dernekleri ile süreci paylaştı -çalışmalar için yol haritası ve el kitabı komitesi

29 Mayıs-2 Haziran 2006 İZMİR Yer: Ege Üniversitesi Katımcı Sayısı: 27 Yöntem: Ön okuma, kurum posterleri, beklentiler, sunum, grup çalışması, forum Değerlendirme: ön-son test, katılımcı beğenisi-geribildirimleri, etki analizi Sonuç Geribildirimler: -çalıştay verimli ve yararlı, beklentilerinin önemli bir bölümüne ulaşıldı, ortak bir bakış geliştirildi -çalıştay geliştirilerek devam etmeli Etki: -el kitabı tamamlandı

İçerik 1. Dünyada ve Türkiye’de Tıpta Uzmanlık Eğitimi ve Yeterlik Perspektifi 2. UYEK Tarihçesi 3. Ulusal Yeterlik Kurulu Yol Haritası 4. Uzmanlık Eğitiminde Bilişim 5. Uzmanlık Eğitiminde Tıbbi etik 6. Profesyonellik ya da Profesyonel Davranış 7. Eğitimde Program Geliştirme 8. Öğrenme ve öğretme yaklaşımları 9. Ölçme Değerlendirme 10. Uzmanlık Eğitiminde Araştırma 11. Eğitimde Yönetim, Liderlik ve Değişim 12. Uzmanlık Eğitiminde Program Değerlendirme 13. Eğitici Gelişimi ve Değerlendirilmesi 14. Globalleşme ve Tıp Eğitimi 15. Sağlık Politikaları 16. Dernek deneyimleri

Çalıştayların Kavramsal Çerçevesi

geleceğin eğiticisi ”eğitme”, “anlatma” yerine öğrenme fırsatları sunmak, “kılavuzluk-akıl hocalığı ”, moral değerler, duygusal durum, öğrencilerin performansını özgün ve sofisitike yöntemlerle değerlendirebilmek, etkili, bilgili, değer verilen konu alanı uzmanı-usta, teknolojiyi ustaca kullanmak. (Benor DE, 2000, MedTeach; Steinert Y. 2000, MedTeach)

eğitici gelişimi “faculty development” “elemanlarının kurumsal rollerini yenilemek/ desteklemek için, kurumların kullandığı çok çeşitli etkinlikler” (Centra, 1978) “öğretim elemanlarının temel performans alanlarında (eğitim, araştırma ve yönetim) bireylerin bilgi ve becerilerini artırmak için tasarlanan aktivitelerin tümü” (Sheets & Schwenk, 1990) “kurumları ve öğretim elemanlarını çeşitli rollere hazırlamak ve yaşamsallıklarını, üretkenliklerini sürdürmek için hazırlanmış programlar” (Bland ve ark. 1990).

tıpta eğiticinin görev alanları Eğitim Araştırma etkinlikleri Hasta hizmeti Yönetsel görevler Mesleki etkinlikler (mesleki derneklerdeki etkinlikler ve danışmanlık) Bireysel gelişime yönelik etkinlikler Vatandaşlık (Bland C, ve ark., 2002, AcadMed)

eğitici gelişimi 1. Öğretsel gelişim 2. Profesyonel gelişim 3. Örgütsel gelişim 4. Kariyer gelişimi 5. Kişisel gelişim (Camblin, LD & Steger JA, 2000 Higher Education)

tarihçe 1950 Başlangıç 1970’ler Davranışçı akım ve uygulamaları Eğiticilik ayrı bir beceri olarak gündeme giriyor (Miller) 1970’ler Davranışçı akım ve uygulamaları Workshop, kurs 1980’ler Bilişsel akım ve uygulamaları Geribildirim 1990’lar Yapılandırmacı akım / Sosyal Öğrenme / Kurumsal ve bireysel gelişim süreci Eğitici değerlendirmesi / portfolyo Öğrenen organizasyonlar

etkili programlar Eğitici gelişim programlarının çoğu öğrenme ve eğitim kuramlarının “eklektik” sentezlerini kullanıyor. (Jolly B, 2002, I. Handbook RIME ) Eğitici gelişim programlarının literatürde çok fazla tanımı yapılmış fakat etkinliklerini kanıtlama konusunda sıkıntılar var. (Benor & Mahler, 1989; Sheets & Schwenk, 1990; Hitchcock ve ark., 1993; Nayer,1995; Steinart, 2000)

Nasıl ? Yöntemler Bölüm Bireysel Kurum Grup Bölgesel Ulusal Fakülte Üniversite Dernek-birlik Bölgesel Ulusal Uluslararası

Ne ? Nasıl ? 1. Kapsamlı ve çok fazlı programlar İçerik Yöntem Uyum (Bland & Mahler 1988, Benor & Mahler 1989, Hitchook ve ark. 1993, Quirk ve ark. 1998, Wilkerson & Irby 1998) İçerik Uyum Temel eğitim becerileri Özgün eğitim becerileri Eğitim yönetimi ve liderlik, eğitim politikası Yöntem Çoklu yöntemler

Ne ? Nasıl? 2. Öğrenen merkezli programlar (Stein 1988) kendi öğrenme hedeflerini belirlemeleri küçük gruplarda deneyimle öğrenme kendi hedeflerine ne düzeyde ulaştıklarını kendilerinin değerlendirmesi

Ne ? Nasıl? 3. Program değişikliği ile birlikte uygulanan programlar (Steinert Y. 2000, MedTeach) Ayaktan hasta bakımı Toplum odaklı tıp eğitimi Probleme dayalı öğrenme Birinci basamakta eğitim (Jolly B, 2002, I. Handbook RIME ) Yeterlik kurulları süreci

Ne ? Nasıl? 4. Yeterli uzunlukta, yöntem çeşitliliği olan programlar (Elliot, D. Ve ark., 1999, TLM) iki günden uzun bilgi, beceri ve tutum bileşenlerini içeren öğrenen beğenisi ve akran geribildirimi ile desteklenen

Eğitici gelişim programları; gereksinimlere dayalı özgün hedefler üzerinden, katılımcıların özelliklerine göre şekillendirilmiş ve katılımcıları planlamasına dahil edilmiş, kurumun misyonu ve öncelikleri ile uyumlu, yönetim ve liderler tarafından desteklenen projeler çerçevesinde, nitelikli ve saygı gören eğiticiler tarafından gerçekleştirilmeli, öğrenilenlerin uygulanması sağlanmalı-izlenmeli-desteklenmeli ve geribildirim verilmelidir

Yeterlik sürecinde eğitici gelişimi programları için İçerik önerileri Program geliştirme Klinikte eğitim Uzmanlık ve Board Sınavları Genel yetkinlik alanlarında eğiticiler yetiştirme Profesyonel davranış İletişim becerileri Etik Sağlık Politikaları Kanıta Dayalı Tıp ve Araştırma

Yeterlik sürecinde eğitici gelişimi programları için Yöntem önerileri Dernek kongrelerinde konuya vurgu Kısa kurs ve çalıştaylar Longitudinal çok fazlı programlar Eğitici akademisi Özgün ve çeviri kılavuzlar Bilgisayar destekli eğitim Kayıt, izlem, destek, ödüllendirme ve akreditasyon sistemi Kısa süreli burslar ve proje destekleri