1 Corporate 1 KURUMSAL BANKACILIK Corporate. 2 2 KURUMSAL BANKACILIK Finansbank 90’ lı yılların ikinci yarısından başlamak üzere, giderek ihtiyaçları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MBA-502 Stratejik Yönetim Yard. Doç. Dr. Erlan Bakiev
Advertisements

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş.
BRS, Türkiye’de bir ilki başlatarak birçok firmadan alınacak hizmetleri tek bir kuruluştan alınmasını sağlayacak profesyonel bir kadroyla iyi bir hizmeti.
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
22 NCİ YILINDA TÜRKİYE'DE "KATILIM BANKACILIĞI" TECRÜBESİ 22 NCİ YILINDA TÜRKİYE'DE "KATILIM BANKACILIĞI" TECRÜBESİ Sunum: Dr. Adnan BÜYÜKDENİZ Genel Müdür.
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
Pusula eğitimine hoş geldiniz.
Fatih Tuncer HATUNOĞLU İletişim Yazılım Genel Müdürü Mart, 2013 BURSA
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
Bankacılık ‘ta Yeni CRM Yaklaşımları M
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
1 BASEL- II ve ŞEFFAF ŞİRKET T. GARANTİ BANKASI A.Ş. Dr. Cüneyt Sezgin.
OPTIMA CAPITAL YATIRIM LİMİTED ŞTİ
URGE Programı ile Şirketlerin İhracat Hacminin Arttırılması Program tanıtımı ve Ernst & Young desteği.
FİNANSAL AMAÇ VE FİNANS FONKSİYONU
BDG 1 İncesu Sokak 22/8 Etiler İstanbul Tel.: 90-(212) Faks: 90-(212) BDG Finansal Danışmanlık Hizmetleri ve.
1 UFRS ve Basel 2 Ian Michael Muhasebe ve Denetim Politikası Dairesi Finansal Hizmetler Kurumu Contact:
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
RİSK YÖNETİMİ VE KARAPARA AKLANMA RİSKİ
KALICI ÇÖZÜMLER Sorunlarınıza PROGEM YAZILIM Cover 1
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
Bölüm 10 İşlevsel Stratejiler (Fonksiyonel/Bölümsel Stratejiler)
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
Küresel Piyasalardaki Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sistemine İlişkin Değerlendirmeler Hüseyin Aydın Yönetim Kurulu Başkanı 1 Şubat.
KOBİ’LER VE KOBİ’LERİN ORTAK ÖZELLİKLERİ
ANKARA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI Ankara, 28 Ekim 2008.
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
KURUMSAL BANKACILIK UYGULAMALARI.
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
İhracatın Finansmanı…
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
Menkul Kıymet Borsaları
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
Ders 1 Hüseyin İlker Erçen
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Girişimcilik.
LOBI HOME GAYRIMENKUL BIREYSEL VE KURUMSAL DANı Ş MANLıK HIZMETLERI.
Bilişim Ortağınız.
İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız intercomp.com.tr.
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Doç. Dr. Yusuf KARACA Afyon Kocatepe Üniversitesi
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
Hakkımızda 2000’li Yılların sonunda Şirketlere Muhasebesel, Finansal ve Ticari konularda hizmet sağlamak amacıyla yola çıkmış bir grubuz. İlk sağladığımız.
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
TEB Tarım Bankacılığı.
Blog: E-posta: BİLANÇO RİSKLERİ Web: Blog: E-posta:
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Finans Nedir Finans, işletmenin gereksinim duyduğu fonların en uygun koşullarda ele geçirilmesi ve ele geçirilen fonların en etkin kullanımını sağlamaktır.
İHRACATIN FİNANSMANINDA
SECURITY HAS NEVER BEEN SIMPLER! Irmak PAKDEMİR / CEO
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
ULUSLARARASI BANKACILIK
VENTURE CAPITAL Risk (Girişim) Sermayesi
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Intercomp.com.tr İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız.
Finansal Kriz Yönetiminde Katılım Bankalarının Etkinliği
İŞLETME BİLİMİ VE İŞLETMEYİ TANIYALIM
VENTURE CAPITAL Risk (Girişim) Sermayesi Dr. Çağatay ORÇUN.
TEB Tarım Bankacılığı.
Performans & Finansal Sonuçlar – Çeyrek Hacim ve Büyüklükler
R. Hakan Özyıldız Kamu bankacılığı R. Hakan Özyıldız
Sunum transkripti:

1 Corporate 1 KURUMSAL BANKACILIK Corporate

2 2 KURUMSAL BANKACILIK Finansbank 90’ lı yılların ikinci yarısından başlamak üzere, giderek ihtiyaçları çeşitlenmekte olan müşterilerine yine aynı çeşitlilik ve bu çeşitliliğin zorunlu kıldığı uzmanlıkta hizmet verebilmek amacıyla ürünlerini ve hizmetlerini segmente ederek bu segmantasyona uygun organizasyonel yapı ve işbölümü ile pazarlama yapısını reorganize etmiştir. Buna göre bankamızda pazarlama kulvarları aşağıdaki gibi yapılanmıştır.  Kurumsal Bankacılık  Ticari Bankacılık  İşletme/Kobi Bankacılığı  Bireysel Bankacılık

3 Corporate 3 Kurumsal Bankacılık; Kullandığı ürünler ve finansal ihtiyaçları gereği uzmanlık gerektiren kapsamda hizmet almaya ihtiyacı olan ve “ büyük “ olarak tanımlanan ölçekteki müşterilere hizmet vermektedir. Kurumsal müşteriler, yerli ya da global sermayeli, faaliyet gösterdikleri sektöre yön veren, üretim-ticaret kapsasite ve güçleri ya da sundukları hizmetler ile piyasayı nomine eden, ülkemizin önde gelen grupları, Dünya ölçeğinde global sermayeli ve kurumsal yönetişim ilkeleri kapsamında yönetilen firmalar, Faaliyet gösterdikleri sektörlere hatta ülkenin üretimine doğrudan etkide bulunabilecek büyük ölçekte ürün ya da hizmet üretimi gerçekleştiren firmalar olup, finansal ihtiyaçlarıda standart ürünlerden farklı olarak tasarlanmaktadır. KURUMSAL BANKACILIK

4 Corporate 4 KURUMSAL BANKACILIK Kurumsal Bankacılık organizasyonu, ilişkide olduğu diğer birimlerden aldığı hizmet, kullandığı ürünler ve çözümler, standart yaklaşımın dışında “tailor made” olarak tasarlanmış, ihtiyaca uygun çözümler yaratabilecek uzmanlıkta yapılandırılmıştır. Finansbank Kurumsal Bankacılık takımı 5 tanesi İstanbul diğerleri Ankara, İzmir ve Gaziantepde olmak üzere 8 şube ve genel müdürlük organizasyonu ile toplam 116 kişilik bir takımla faaliyet göstermektedir. Sunulan Hizmetler; Konvansiyonel bankacılık ürünlerinden giderek yapılandırılmış finansman, türev ürünler, yatırım danışmanlığı, finansal danışmanlık gibi sofistike tasarlanmış ürünler haline gelmiştir.

5 Corporate 5 KURUMSAL BANKACILIK BEKLENEN GELİŞMELER Önümüzdeki dönemde ülkemizde Kurumsal Bankacılık alanıda ürünlerin daha sofistike hale geldiği, her firmaya hatta her duruma özel ürünlerin ve çözümlerin “engineer” edilerek sayısal verilere ve analizlere dayalı olarak tasarlandığı bu doğrultuda uzmanlık gereksiniminin derinleştiği bir alan olacaktır. Kurumsal Bankacılığa yön veren gelişmeler;  Büyüyen işlem hacimleri  Kurumsal yönetimin giderek artan önemi  Devam eden yabancı sermaye girişi  Büyüyen Ticket Size  Gelişen Sendikasyon ve Club Loan piyasaları  Satınalma ( M&A ) finansmanları  Yatırım Finansmanları  Alternatif Finansman Teknikleri ( Corporate Bonds )  Değişen ve sofistike hale gelen Risk, Teminat ve Vade yapısı  Key Account Management  Türev kredi ürünleri ( Derivative & Loan Products )

6 Corporate 6 KURUMSAL BANKACILIK BEKLENEN GELİŞMELER Kurumsal Bankacılık ilişkide olduğu piyasanın büyük oyuncuları nedeniyle ekonomik aktivitenin nabzını tutmaktadır. Kurumsal Bankacılık bundan önce olduğu gibi bundan sonrada banka bilançolarında büyük hacimleri taşıyan, karlılığa katkısı aynı ölçüde gerçekleşen kulvar olmaya devam edecektir. Kurumsal Bankacılık piyasaya penetre olmanın anahtarı olan bölüm olarak diğer kulvarlara sinerji yaratarak verimliliğe katkı sağlayan kulvar olmaya devam edecektir.

7 Corporate 7  Sektörel bazlı pazarlama yaklaşımı, derin sektör incelemesi ve hakimiyeti, buna paralel sektörlere özel analitik pazarlama ve ürün yaklaşımı,  Yatırım finansmanı ve Orta-Uzun vadeli kredilerin sektöre kazandırılmasında öncü rol,  Güçlü proje değerlendirme ekibi ve yatırım bankacılığı sinerjisi ile niteliği ve katma değeri yüksek hizmet,  Zor koşullarda doğru analiz, piyasa ve sektör hakimiyeti, güçlü risk yönetimi ve hızlı karar verip hızlı uygulama yeteneğine sahip organizasyon gücü ile uygulanan akıllı bankacılık stratejisi, FİNANSBANK KURUMSAL BANKACILIK HİZMET FARKLILIĞI

8 Corporate 8 FİNANSBANK KURUMSAL BANKACILIK HİZMET FARKLILIĞI  Her düzeyde güçlü, kalıcı,istikrarlı ve sonuç odaklı müşteri ilişkileri. Üst yönetim ile birlikte sürekli ve düzenli müşteri ziyareti.  Bankacıların bankası. Kuruluşundan buyana banka içinden yetişen yöneticilerce yönetilen tek banka.  NBG satın alımı öncesinde Türkiyenin yurtdışındaki en yaygın ve en büyük bankacılık organizasyonuna sahip bankası, uluslararası bankacılık deneyimi. NBG satın alımı sonrasında Güneydoğu Avrupanın en büyük bankacılık grubu, güçlenen uluslararası bankacılık deneyimi.  NBG sinerjisinin katkısı ve bölge ülkeleri ile yakın ve güçlü ilişki