MATHEW BRADY.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Stok Fotoğrafçılığı.
Advertisements

babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
“EĞİTİM ÇALIŞANLARININ SOSYO-EKONOMİK DURUMU” KONULU ANKET ÇALIŞMASI
HAZIRLAYAN: ÖMER SAMİ ÖZTOPALOĞLU
Reklam Fotoğrafçılığı
Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı
Kare Kare Türkiye Garbis Özatay. KONU: "Kare Kare Türkiye" Foto muhabiri tarihi belgeleyen gözdür. Bu ilkeyle yola çıktığım meslek yaşantımda, objektifime.
Hazırlayan: Emin Deniz Aktaş 4-A 63
ALKAN AYGÜN EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
FOTOĞRAF ÇEKMEYİ SEVİYORUM
UNA-USA GCI Middle School MUN Conference
NASA.
NASA EĞİTİM PROGRAMI Aralık 2012 Manhattan Adası’nın güneyinde kalan kısımdadır. Aynı zamanda burası ticaretin ve politikanın merkezidir. NASA.
UNA USA MIDDLE SCHOOL MUN
NASA. Nasa Eğitim Programı Apple Store, New York Apple’ın 5 th Avenue’daki görülmesi gereken dükkanıdır.
GELECEĞİN SUÇLUSUNU YETİŞTİRMENİN EN BASİT KURALLARI…
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NASA MOMATH NATIONAL GEOGRAPHIC.
EDİSONUN ÇOCUKLUĞU.
TÜRKİYE MEME VAKFI FARKINDAYIM KORKMUYORUM “ ARKADAŞIMA ANLATIYORUM ” MEME SAĞLIĞI EĞİTİMİ.
UNA-USA GCI Middle School MUN Conference. Nasa Eğitim Programı.
SAMUEL ARANDA. Samuel Aranda, ​​ İspanya 1979 yılında doğdu. Fotoğrafa ilgisi çok genç yaşlarda başladı. O henüz 19 yaşındayken, El Pais ve El Periodico.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Avrupa kültür festivallerine destek Dizin
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
ÇOCUK EĞİTiMİ.
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR
GENOM & NASA & NATIONAL GEOGRAPHIC EĞİTİM PROGRAMI
9. SINIF TARİH DERSİ PROJE ÖDEVİ
MATEMATİK EĞİTİMİ FELSEFESİ
Saygı Uyandıran Sükunet Japonya son 100 yılın en büyük doğal felaketini yaşarken Japon halkı nasıl sakin kalmayı başarabiliyor? Şu ana kadar yaklaşık 7000.
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
Dünyada Okul Öncesi Eğitim
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Masters of Photographers. Ansel Adams ( ) ABD'li fotoğrafçı. Piyano öğrenimi gören Ansel Adams, Paul Strad'ın yapıtlarından etkilenerek tümüyle.
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
Fotoğraf ve Kartpostallar
BILGIDAGI.COM. Sokak Çocuklarının Çoğu 5–17 Yaşları Arasında Değişir. Popülasyonu değişik şehirlerde bu durum değişebiliyor. Sokak çocukları ; şehrin.
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
Ailemizdeki Lider.
BAŞARI VE MOTİVASYON.
TURKCELL AR-GE BİNASI. TURKCELL AR-GE BİNASI MEHMET EMİN KARAMEHMET KİMDİR ?
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
Foto Manipülasyon (5. Hafta çalışması).
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BAŞARI VE MOTİVASYON PSİKOLOJİK DANIŞMAN ZEYNEP HATUN ÜNAL.
Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli olarak alabilmek için aşağıdaki adrese boş mail atarak grubumuza.
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ETKİLİ OKULUN ETKİLİ ÖĞRETMENİ Öğrencilerin, Fiziksel Ve Zihinsel Yeteneklerini Keşfettirir. ETKİLİ OKULUN ETKİLİ ÖĞRETMENİ.
Altında ğ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlü ğ ü Altında ğ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlü ğ ü EUROPEAN TERR İ TORY OF CULTURE.
Haber fotoğrafı.
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlar. Ayrıca öğrencilerin.
HAZIRLAYAN:LÜTFULLAH CEM TOSYALI. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkenti Washington DC ’dir. En büyük şehri New York City ’dir. Para birimi Amerikan Doları’dır.
GİRİŞİMCİ.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
Alibaba 12 dolardan 300 milyar dolara…
ABD Eğitim Sistemi Salih Burak Güngur Ahmet Baki Üzülmez
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
FOTOĞRAFTA ALAN DERİNLİĞİ

William Wyler Hayatı ve Filmleri
Pablo Escobar Kimdir?
MATEMATİK EĞİTİMİ FELSEFESİ
MÜZE EĞİTİMİ VE DÜNYADA MÜZE EĞİTİMİ UYGULAMALARI
MOCA Meeting of Change Agents Focus group 4
Dünyaca ünlü Fransız bir ressamdır. 14 Kasım 1840 yılında Paris’te do ğ muş 5 Aralık 1926 tarihinde Fransa Giverny’de 86 yaşında iken hayata gözlerini.
İŞ MODELİNDEN İŞ PLANINA GEÇERKEN
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
Sunum transkripti:

MATHEW BRADY

İrlandalı göçmen bir ailenin çocuğu olan Mathew Brady 16 yaşında New York'a geldi. Bir mağazada mücevher kutusu imalatı ile geçimini sağlamaya çalışıyordu. İşinden artakalan zamanlarında fotoğrafçılıkla ilgili dersler alırken Samuel Morse ve Samuel Avery ile tanıştı. Onlardan "daguerreotype" tekniğini öğrendi. Bu yeteneğin keşfedilmesi uzun sürmedi. 1844 yılında New York'ta kendi fotoğraf stüdyosunu açtı.

Brady, kısa süre içerisinde -özellikle portre fotoğrafçılığında- ABD'de ün saldı. 1856 yılında "Ulusal liderlerin" ve önde gelen yabancı isimlerin portrelerini çekmek için Washington’daki stüdyosunu açtı. Bunu yaparken bir diğer amacı ülke tarihinin önemli şahsiyetlerinin fotoğraflarını çekerek sonraki kuşaklara görsel belgeler sunmaktı.

Disiplinli çalışması ve tamamlayıcı yeteneği sayesinde öyle bir ün yapmıştı ki diğer ünlüler bile onun stüdyosunda toplanıyordu. Stüdyosuna gelenler arasında Abraham Lincoln gibi tanınmış kişiler de yer alıyordu.

Fotoğraf makinası tarihin gözüdür" diyen Brady, Portre fotoğrafçılığının zirvesinde iken dikkatini ABD deki "İç Savaş"a çevirdi.

Savaşın tüm cephe ve birliklerini kapsayan büyük ölçekte bir belgesel hazırlamayı amaçlıyordu ve bu amacı doğrultusunda fotoğrafçılardan oluşan bir ekip kurma hazırlığına girişti. Arkadaşları, savaş alanlarının tehlikeleri ve projenin finansal risklerinden bahsederek O'nun cesaretini kırmaya çalıştılarsa da bu konuyu kafasına koymuştu.

Avrupalı fotografçılar şehirlerinin görüntülerini kaydederken, Amerika'lılar da tarihlerindeki en kötü karmaşayı, iç savaşı kaydediyorlardı. Bu görüntülerle ilgilenen fotografçıların hiçbirinin adından söz edilmezken bir öğretmenin yaratıcı yeteneğini ve bir işadamının iç güdüsünü, bir sanatçının seçici gözleriyle birleştiren hırslı ve aynı zamanda seçkinci bir kişi olan Brady, adından savaşla bağlantılı olarak söz ettirdi.

Yakın çalışma arkadaşı Alexander Gardner ile savaşın tüm aşamalarını fotoğrafladı.15 kişiden oluşan fotoğrafçı grubu bıkmadan usanmadan çalışarak, yakılmış ıssız tarlalardan, dramatik manzaralara kadar, tarihi anlatan her şeyi dökümanlar halinde topladılar.

Cepheden çektiği enstantaneleri ve savaşın "ünlü" simalarının fotoğraflarını ağırlıklı olarak ‘’Anthony Compan’’e gönderiyor, onlar da aralarında "Incidents of the War," ve "Brady's Album Gallery" gibi fotoğraf albümlerinin de olduğu bu çalışmaları satıyorlardı. Ancak elde edilen gelir masrafları karşılamak için yeterli olmuyordu.

Arşivi 1875’te zamanın şartlarına göre önemli bir miktar olan 25 Arşivi 1875’te zamanın şartlarına göre önemli bir miktar olan 25.000 Dolar'a Birleşik Devletler'e satıldı. New York'ta yaşama gözlerini yumdu. Mezarı Washington'da olan Brady'nin bıraktığı tek miras, fotografçılarına empoze ettiği seçkincilik değildi, Brady aynı zamanda onların da kendi şöhretlerini kazanmasına yardımcı olmuştu.

Rıdvan Demirkaya Gazete-1(gündüz) 111502051